Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090410

Γκαζάκια σε 4 εκκλησίες (9/04)

Στη Μητρόπολη Αθηνών, μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, σε μία εφημερίδα και σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, η Αστυνομία ανακάλυψε τσάντα από την οποία προεξείχαν καλώδια. Πυροτεχνουργοί που έφτασαν επί τόπου με ειδικό ρομπότ μετέφεραν την τσάντα εκτός του ναού, την άνοιξαν και βρήκαν 3 γκαζάκια, 4 λίτρα βενζίνης, ένα παλιό επιτραπέζιο ρολόι και μία μπαταρία.
Πανομοιότυπος μηχανισμός βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας του Πειραιά, ο οποίος αποτελείτο από 6 γκαζάκια και 3 λίτρα βενζίνης. Σε αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός ανεφλέγη, όχι όμως από τον μηχανισμό αλλά προφανώς δια χειρός των δραστών με αναπτήρα ή σπίρτα. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον νεωκόρο της εκκλησίας και τον παπά οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτραπέζιο ρολόι που βρέθηκε εκεί ήταν σταματημένο στις 15:40.
Μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η Αστυνομία ανακάλυψε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης τσάντα η οποία περιείχε γκαζάκια, βενζίνη και χαρτιά. Την στιγμή που η Αστυνομία βρήκε την τσάντα ο μηχανισμός ανεφλέγη, όμως οι αστυνομικοί έσβησαν τη φωτιά προτού εκραγούν τα γκαζάκια.
Ανάλογο μηχανισμό βρήκαν οι αστυνομικοί στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου