Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090124

Επίθεση με μολότοφ σε υποκατάστημα της ΑΤΕ

Βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας, στη διασταύρωση των οδών Σάμου και Κρήτης στο σταθμό Λαρίσης. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

20090123

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Ε.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Ε Χανίων

Το κτίριο του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου ελλάδος στα Χανιά τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχή ημέρα από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες στην συνδικαλίστρια καθαρίστρια ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από μπράβους της εργοδοσίας και στους συλληφθέντες του εξεγερμένου Δεκέμβρη του 2008.

Χθες Πέμπτη 22/01/2009 ο πρόεδρος του Δ.Σ Ε.Β.Ε.Ε Χανίων δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους να φύγουν στα σπίτια τους. Ενώ ο ίδιος αποχώρησε, τους κράτησε όλους μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Επιστρατεύοντας το επιχείρημα ότι η ευθύνη για την ασφάλεια του κτιρίου ανήκει σε όλους (και στον ίδιο και στους εργαζόμενους) προσπάθησε να εκβιάσει την κατάληψη και να αξιώσει τη λήξη της. Η στάση του ήταν αμετάκλητη και οι προσπάθειες μας ώστε να φύγουν οι εργαζόμενοι ήταν άκαρπες.

Έτσι ανάγκασε δύο από τους εργαζόμενους να χτυπήσουν βάρδια όλο το βράδυ, ξάγρυπνοι για να προσέχουν το κτίριο. Με αυτήν του την κίνηση δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο δημόσιο τομέα να ελαστικοποιήσει το ωράριο με άρωμα του 1800.

Σήμερα στην κατάληψη θα γίνουν:

-Ανοιχτή συνέλευση στις 20:30

-Συναυλία με τους Cyclown circus στις 23:00

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/01 ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣΚΑΤΑΛΗΨΗ Ε.Β.Ε.Ε.Χ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό της Τράπεζας Κύπρου στον Χολαργό

Μια τράπεζα είτε απαλλοτριώνεται, είτε καταστρέφεται.

Ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης επέλεξε να απαλλοτριώσει την Εθνική Τράπεζα στη Σόλωνος στις 16 Γενάρη του 2006. Μετά από συμπλοκή με ειδικό φρουρό, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται και στη συνέχεια προφυλακίζεται. Αφού διασύρεται από κράτος και ΜΜΕ, δικάζεται σε 35 χρόνια φυλάκιση και καλείται να εκτίσει τα 25.

Σε μια κοινωνία όπου η εργασία σου κλέβει τη ζωή και σε αντάλλαγμα σου "προσφέρει" εκμετάλλευση, αβεβαιότητα και αλλοτρίωση, η απαλλοτρίωση του κεφαλαίου από τους ναούς του χρήματος, τις τράπεζες, γίνεται σκοπός.

Δε ζητάμε αλλά απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Γιάννη Δημητράκη. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πυρπολήσαμε το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Χολαργό, ξημερώματα Κυριακής 18 Γενάρη, για τα τρία χρόνια που έχει εκτίσει στη φυλακή ο σύντροφος.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ.

Εμπρηστικός μηχανισμός σε όχημα της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας

Εμπρηστική επίθεση με στόχο όχημα της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο Νέο Ψυχικό. Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, κάτω από το αυτοκίνητο. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές στο όχημα.