Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090123

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Ε.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Ε Χανίων

Το κτίριο του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου ελλάδος στα Χανιά τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχή ημέρα από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες στην συνδικαλίστρια καθαρίστρια ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από μπράβους της εργοδοσίας και στους συλληφθέντες του εξεγερμένου Δεκέμβρη του 2008.

Χθες Πέμπτη 22/01/2009 ο πρόεδρος του Δ.Σ Ε.Β.Ε.Ε Χανίων δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους να φύγουν στα σπίτια τους. Ενώ ο ίδιος αποχώρησε, τους κράτησε όλους μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Επιστρατεύοντας το επιχείρημα ότι η ευθύνη για την ασφάλεια του κτιρίου ανήκει σε όλους (και στον ίδιο και στους εργαζόμενους) προσπάθησε να εκβιάσει την κατάληψη και να αξιώσει τη λήξη της. Η στάση του ήταν αμετάκλητη και οι προσπάθειες μας ώστε να φύγουν οι εργαζόμενοι ήταν άκαρπες.

Έτσι ανάγκασε δύο από τους εργαζόμενους να χτυπήσουν βάρδια όλο το βράδυ, ξάγρυπνοι για να προσέχουν το κτίριο. Με αυτήν του την κίνηση δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο δημόσιο τομέα να ελαστικοποιήσει το ωράριο με άρωμα του 1800.

Σήμερα στην κατάληψη θα γίνουν:

-Ανοιχτή συνέλευση στις 20:30

-Συναυλία με τους Cyclown circus στις 23:00

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/01 ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣΚΑΤΑΛΗΨΗ Ε.Β.Ε.Ε.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου