Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091005

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα κομματικά γραφεία (1/10)

Τα δημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης, για την ύπαρξη και λειτουργία τους, βασίζονται στην αποδοχή τους από την πλειοψηφεία των πολιτών είτε ως έχουν είτε σαν βάση διαπραγμάτευσης για ευνοϊκότερους όρους εκμετάλλευσής τους.

Η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού συναντά την κόρυφωση και το απόγειο της στην εκλογική διαδικασία. Μια φορά στα 4 χρόνια ο λαός "μιλά", με έναν εύγλωττο (!) σταυρό, όπου χωρά την άποψη, τους προβληματισμούς, τα όνειρα, τη ζωή του πλάι στο όνομα ενός μαλάκα. Αυτός, όλοι και όσα αυτός αντιπροσωπεύει, παίρνουν την άδεια για την επόμενη τετραετία, μια λευκή επιταγή, για να διαχειριστούν τις ζωές όλων μας. Σε περιόδους γενικευμένης δυσαρέσκειας και κοινωνικής αναταραχής είθισται να παίζεται το χαρτί των εκλογών...Ξαναυπογράφεται το συμβόλαιο εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου και η ζωή συνεχίζεται...

Λίγοι ίσως ακόμα μιλάνε για την πίστη των πολιτών στη δημοκρατία και τις εκλογές. Για την ελπίδα πως η αλλάγη των προσώπων ή των κομμάτων στις θέσεις εξουσίας θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή τους. Φαντάζει περιττό όμως να αναφερθούμε σε αυτό, αφού ακόμα και στο χαζοκούτι της τηλεόρασης μπορεί κανείς να δει απροκάλυπτα ψηφοφόρους, δημοσιόγραφούς ακόμα και πολιτικούς να παραδέχονται την ανυπαρξία προοπτικής αλλαγής και βελτίωσης των συνθηκών ζωής. Ειναι κοινή παραδοχή πως η παγκόσμια κρίση του εκτροχιαμένου καπιταλισμού γίνεται το μήλο της έριδος και οι υποψήφιοι κυβερνήτες επιδίδονται στην αναμέτρηση του πιο αξιόπιστου σχεδίου επαναφοράς του ξέφρενου ρυθμού του, ενώ τα κόμματα ανταλλασσούν πάσες για την κατάκτηση της πρωτιάς στην ατελείωτη λίστα σκανδάλων.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!

Παρ'όλα αυτά, η οργή για την καθημερινή μιζέρια και την εντεινόμενη εκμετάλλευση διοχετεύεται σε έναν περίτεχνα κατασκευασμένο κάθε φορά "εχθρό". Αυτήν την περίοδο ο ρόλος αυτός προσδίδεται στους μετανάστες. Οι άνθρωποι που με το αίμα τους οικοδομήσανε και στηρίξανε την ελληνική οικονομία σήμερα δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως περιττοί, αλλά παρουσιάζονται και ως επικίνδυνοι. Οι βασικοί υπαίτιοι της ανέχειας και της υπόβάθμισης της ζωής φιγουράρουν σε ψηφοδέλτια και ανεβαίνουν σε μπαλκόνια και εξέδρες.

Κι οι ψηφοφόροι... αφού σηκώσανε σημαίες και κραύγασαν σε πλατείες αποθεώνοντας τους δυνάστες τους, την Κυριακή θα παρελάσουν στις κάλπες με ένα φάκελο γεμάτο με ένα παρωχημένο οπαδισμό, κάνα ρουσφετάκι και ένα από τα πριν σταυρωμένο ψηφοδέλτιο...

Για όλα αυτά και ενάντια στην τρομοϋστερία, εμείς αποφασίσαμε να ρίξουμε την ψήφο μας λίγο πιο νωρίς. Έτσι την 1η Οκτωβρίου στις 4 τα ξημερώματα "ψηφίσαμε" με μπουκάλια και λάμπες γεμάτες μπογιά τα κεντρικά γραφεία του σοσια-ληστικού ΠΑΣΟΚ και το γραφείο υποψήφιας του φιλοναζιστικού ΛΑΟΣ, και σημειώσαμε σταυρό προτίμησης με κάμποσα λίτρα βενζίνης στο προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην πλ.Ελευθερίας.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ

ΑΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ


ΥΓ. "Πυρήνες της Φωτιάς" είναι οι καρδιές μας. Λευτεριά στους 3 προφυλακισμένους και αλληλεγγύη στους διωκόμενους που αντιμετωπίζουν το νέο κυνήγι μαγισσών των κρατικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου