Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091202

Εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσ/νίκης (30/11)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι πυροδότησαν τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς, προκαλώντας μικρές ζημιές. Σε μία ακόμη περίπτωση, ο μηχανισμός δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι στόχοι θεωρούνται επιλεγμένοι και ιδιαίτερου συμβολισμού. Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνονται τα γραφεία των προέδρων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Μόσχου Βοϊτσίδη και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Μανόλη Λαμτζίδη.

Στην περίπτωση του προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δράστες τοποθέτησαν τα γκαζάκια έξω από την πόρτα του δικηγορικού του γραφείου, στο 2ο όροφο κτιρίου επί της οδού Σαλαμίνος 10. Ο εμπρηστικός μηχανισμός δεν εξερράγη, καθώς εντοπίστηκε εγκαίρως από τον θυρωρό της οικοδομής.

Αντίθετα, υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΘ, σε οικοδομή επί της οδού Εγνατίας 74.

Επιπλέον, στόχος εμπρηστών ήταν το σπίτι του αντιπρόεδρου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης ΕΔΟΕΑΠ , Παναγιώτη Νεστορίδη, σε οικοδομή στην οδό Μιαούλη 56. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε γραφεία ξενοδοχειακής επιχείρησης, στην οδό Τσιμισκή 11.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου