Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091024

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στη Θεσ/νίκη (21/10)


21/10/2009

Ο καταναλωτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για τον καπιταλισμό, η επέλαση του οποίου οφείλεται σε 2 κινητήριες δυνάμεις, την προσφορά και τη ζήτηση. Η "ευτυχία" καθορίζεται από την κατανάλωση και οι πλασματικές ανάγκες έρχονται να καλύψουν το αβάσταχτο κενό της ζωής στον κεφαλαιοκρατικό κόσμο. Η κοινωνική αποδοχή και η ενσωμάτωση καθορίζεται κατα μεγάλο βαθμό από τα υλικά αγαθά στα οποία έχει πρόσβαση το άτομο και έτσι αρχίζει ένας φαύλος κύκλος με στόχο την απόκτηση όλο και καλύτερων, όλο και περισσότερων προϊόντων.
Η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης ταυτίζεται με τα υλικά "αγαθά" τα οποία διαθέτει κάποιος, και ένας ακατάπαυστος αγώνας ξεκινά για την απόκτηση ή τη διατήρηση μιας υψηλής κοινωνικής θέσης.
Τεράστιες εμπορικές περιοχές κατακλύζουν τις μεγαλουπόλεις προσφέροντας όλη τη σαπίλα του καταναλωτισμού συσσωρευμένη. Εκεί ο καθένας μπορεί να κάνει τα ψώνια του και να διασκεδάσει σε πολυχώρους για όλα τα γούστα κάνοντας shopping therapy.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια δεδομένη κοινωνική συνθήκη η οποία προωθεί τo lifestyle που συμβαδίζει με τους καιρούς. Η σημερινή κοινωνία είανι δομημένη πάνω στην εικόνα και στο θέαμα. Εδώ είναι που εμπλέκεται και η διαφήμηση. Χαρούμενα πρόσωπα και ευχάριστες καταστάσεις έρχονται για να προωθήσουν τα προϊόντα του καπιταλισμού. έτσι τα είδωλα των διαφημήσεων έχοντας βρει το "νόημα" της ζωής τους προωθώντας την εικόνα της ευτυχίας μέσω της απόκτησης χρηστικών ή όχι προϊόντων.
Φυσικά για να ανθίσει τόσο ο καταναλωτισμός όσο και το lifestyle είναι απαραίτητη η ύπαρξη αντίστοιχων "καθαρών" περιοχών. Άνδρα του εχθρού για μας δεν είναι μόνο οι τράπεζες, τα τμήματα και τα σεκιουριτάδικα, αλλά οτιδήποτε διατηρεί και προωθεί τα ιδανικά της κυριαρχίας.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές που μοιάζουν εχθρικές και στείρες στα μάτια μας είναι η Προξένου Κορομηλά. Ένας αποστειρωμένος δρόμος με δεκάδες κάμερες κάθε λογής μπάτσους, σεκιουριτάδες, πανάκριβα καταστήματα και αυτοκίνητα, κυριλάτα διαμερίσματα και αποχαυνωμένα ζόμπι που επιδίδονται στην κατανάλωση. Στο σημείο αυτό το οποίο αποτελεί και την βιτρίνα της πόλης συναντιούνται 2 νοοτροπίες ανθρώπων. Αυτοί που λόγω της τάξης τους είναι σε θέση να αγοράζουν τα πανάκριβα προϊόντα (μπουρζουάδες), κι εκείνοι που επισκέπτονται την περιοχή για να πάρουν μια γεύση από τη "μαγεία" της "υψηλής" κοινωνίας και μαζεύουν με ευλαβική συνέπεια τα φράγκα για να αποκτήσουν έστω και λίγη λάμψη από τον καπιταλιστικό κόσμο.
Για εμάς δεν υπάρχει τίποτα πιο αισχρό από το να ταυτίζει κάποιος τη ζωη του με την κατανάλωση. Για το λόγο αυτό είμαστε εχθρικοί ως προς τους ευυπόληπτους αστούς που κατοικούν και επισκέπτονται την περιοχή οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι απέναντί μας, όσο και προς τους μίζερους μικροαστούς που προσπαθούν με καθε τίμημα να γίνουν σαν τους πρώτους.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέξαμε να αναδείξουμε τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν φέτος το χειμώνα σπάζοντας την Προξένου Κορομηλά.

Τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια στον "σύντροφο-αντιεξουσιαστή" χρυσοχοϊδη για τα νέα μέτρα που πήρε.


ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ".

Μία είναι η ζωή κι αυτό να το θυμάστε,
Σπάστε, Κάψτε, Κλέψτε, Διασκεδάστε.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου