Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090520

Ανάληψη ευθύνης για μπαράζ εμπρησμών (18/5/09)

από email που λάβαμε:

Η αστυνομία ως θεσμός ενός συγροτιμένου κοινονικού κράτους ,είναι μια υπηρεσία με στόχο να διασφαλίζει τη τήρηση των νόμων.Να εντοπίζει την παραβατικότητα,να συλλαμβάνει τους δράστες και να τους παραδίδει στη δικαιοσύνη.


Δεν είμαστε διαθετιμένοι όμως να γραψουμε μια κοινονιολογική ανάλυση τύπου πανεπιστιμιακής διατριβής.Αυτό που μας ενδιαφέρει ειναι να αναλύσουμε το ρολο του μπάτσου για εμάς,τη ζοώδη μορφή που παίρνει μπροστά στα μάτια μας,σε όλες της πτυχές της ζωής του,ακόμα οταν δεν βρίσκεται εντός του προβλεπόμενου οκταώρου του.


Η αστυνομία είναι διαρθρωμένη σε διάφορες μονάδες: από απλά εκτελεστικά όργανα που περιπολούν στους δρόμους ως πορληπτική εικόνα αποτροπής εγλημάτων εώς γραφειοκράτες που συντάσουν τόνους αναφορών για το οτιδήποτε. Απο ασφαλίτες που διατηρούν επαφές με το οργανωμένο έγλημα της νύχτας μέχρι think tank οργάνωσης και σχεδιασμού για την αποτροπή του εγλήματος. Από ακριτικούς φύλακες που περιπολούν στα σύνορα μέχρι ειδικές δυνάμεις κρούσεις για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, εξεγέρσεων ή επικύνδυνων τρομοκρατών. Κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής ανταποκρίνεται ή είναι σκόπιμο να ανταποκρίνεται σε ένα αστυνομικό σώμα. Η δίωξη, το ηθών, το αλλοδαπών, η αγροφυλακή, η αστυνομία για τους ίδιους τους μπάτσους( εσωτερικών υποθέσεων) ,η τροχαία, η ασφάλεια είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της εξάπλωσης του θεσμού μέσα στον κοινωνικό ιστό.


Από την άλλη όμως η αστυνομία δε βρίσκεται παντού. Αυτός ο τομέας παραγωγής υπηρεσιών όταν δεν είναι εφικτό να προσφέρει υπηρεσία οπουδήποτε, οποτεδήποτε, παραχωρεί τη θέση σε ένα αναδυώμενο πλέγμα ιδιωτικών επενδύσεων σε συστήματα ελέγχου και ασφάλειας. Ιδρύονται έτσι εταιρίες σεκιούριτυ που καλύπτουν στόχους που η αστυνομία δε διαθέτει προσωπικό για φύλλαξή τους, ενώ γίνεται μεγάλη σπουδή στον εκσυχρονισμό των μέσων ασφαλείας: ηλεκτρονικές κλειδαριές, συναγερμοί, συρματοπλέγματα, κάμερες με αισθητήρες, κοριοί. Ένα ολόκληρο target group επιστημόνων δουλεύει επισταμένως πάνω στο θέμα αυτό.


Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα υποχείρια των μπάτσων, τα σκουλίκια που πολλές φορές τους σπρώξει στο δρόμο τ ης επιτυχίας οδηγώντας σε συλλήψεις. Αυτοί δεν είναι άλλοι απο τους περίφημους ήρωες πολίτες. Η ζωή του σκλαβωμένου λοιπόν ανθρώπου είναι μια διαρκής πάλη για να υπάρξει σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλεται και δέχεται χτυπήματα στην πλαστή ηθική του ποιότητα. Κι αυτός γεμάτος αγωνία προσπαθεί να σταθεί στο ύψος της υποτιθέμενης αξίας του και να μην προδώσει την ανθρωπιά του. Η στάση του αυτή τον οδηγεί στον ψευτοηρωισμό, ο οποίος οπλίζει τους ευηπόληπτους πολίτες με θράσος, αλόγιστη ρουφιανιά και προκλητική περηφάνεια. Κι εκεί που νομίζουν οτι διακατέχονται απο ηθικό μεγαλείο και εσωτερική ποιότητα έρχονται και τα παράσημα του ήρωα-πολίτη και βυθίζονταιόλο και πιο βαθιά σ΄αυτό το σάπιο κόσμο της υποταγής και της ξεφτίλας. Έτσι λοιπόν και το απλό κοινωνικό σώμα καλείται να συντρέξει το έργο της αστυνομίας. Ο απλός νομοταγής πολίτης. Πρέπει να καταγγέλει ύποπτες κινήσεις, να ενημερώνει να βοηθάεικιλοτρόπως φτάνωντας ακόμη και στην αυτοδικία. Για να γίνει και αυτός ο ήρωας της ημέρας, να κερδίσει τα δικά του λεπτά δημοσιότητας, να νιώσει ο σούπερ πράχτορας των κινηματογραφικών ταινιών και ποιος ξέρει, να τσεπώσει και καμία αμοιβούλα. Αυτού του είδους οι ανθρωπίσκοι όπως και πολλοί άλλοι ταρίφες, περιπτεράδες και οτιδήποτε άλλο έχετε αναθέσει ως ρουφιάνους ενισχύουν την ανικανότητα και την απροθυμία σαςγια την ίδια την επίτευξη των καθηκόντων σας.


Επιπλέον οι επιχειρηματίες κάθε λογής προσφέρουν συνεργασία στην αστυνομία προκείμένου να βγάλουν και αυτοί τον επιούσιο, επενδύοντας στην πώληση εξαρτημάτων, στολών, ανταλακτικών αυτοκινήτων, μηχανών ή ακόμη ενώ διατηρούν ασχετα καταστήματα κάνουν εκπώσεις στους μπάτσους για να επισφραγίσουν τη φήμη τους στο μάρκετινγκ. Το δόγμα της ασφάλειας υψώνεται σαν «ένα γενικό καλό» που όλοι πρέπει να συντρέξουν, να συνεισφέρουν και να προωθήσουν με όποιο κόστος. Δεν είναι μόνο ο πλούσιος επιχειρηματίας αλλά και ο υπάλληλος του γραφείου τάδε που αισθάνεται ότι κάτι έχει να χάσει και πρέπει να το διαφυλάξει και να το προστατεύσει.


Μετά την εξέγερση του δεκέμβρη εντάθηκαν οι επιθέσεις σε στόχους του συστήματος από πολλές και συνεχόμενα αυξανόμενες ομάδες αντάρτικου πόλης ενώ η κάθε λογής παραβατική δραστηριότητα αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι η ώρα που η αστυνομία πρέπει να ανασυνταχθεί. Επαναλειτουργία των μέτρων πρόληψης εγλήματος των ιολυμπιακών αγώνων, κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας, τηλεφωνικές γραμμές καταγγελιών, ανασύσταση και τροφοδοσία νέων συστημάτων παρακολούθησης στην αντιτρομοκρατική, επαναλειτουργία της Ε.Υ.Π , νέες ομάδες μπάτσων, συχνότερες περιπολίες, σκούπες, συνεργασίες της ΕΛΑΣ με ξένες μυστικές αστυνομίες και κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών.


Μια ανασύσταση η οποιά σκοπό έχει τη δημιουργία ενός νέου προτύπου αστυνομικού. Όχι αυτού του κοιλαρά χωριάτη με το τσιγγελωτό μουστάκι αλλά του επαγγελματία, επιστήμονα, σωματαρά που με το χαμηλό προφίλ του θα μπορεί να δυεισδύει στα άδυτα της παρανομίας. Του υπαραστυνομικού που θα μπορεί να δέρνει την ίδια ευκολία που διαλευκάνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Μια νέα ιδεολογία ξεφυτρώνει μέσα την αστυνομία: η αποτελεσματικότητα, η μεθοδικότητα και η σχολαστικότητα.


Δεν είναι λίγα τα πρόσφατα παραδείγματα όπου μπάτσοι πιστοί στο καθήκον και στο αστυνομικό τους φρόνημα δε διστάζουν να βγάλουν το όπλο τους εκτός υπηρεσίας και να αναμειχθούν εκεί όπου στην κυριολεξία δεν τους έσπειραν σπέρνοντας με τη σειρά τους απρόσμενα αποτελέσματα. Τρανταχτό το παράδειγμα στο κατάστημα του Γερμανού όπου μπάτσος που αντιλήφθηκε ληστεία ενεπλάκη με το δράστη με αποτέλεσμα το θάνατο μιας υπαλλήλου. Επίσις το περιστατικό της Νίκαιας είναι χαρακτηριστικό όπου επίσις μπάτσος εκτός υπηρεσίας ακολούθησε ληστή και επιχείρησε να τον συλλάβει. Ευτυχώς που ψόφησε γιατί κουραστήκαμε με τους μπάτσους που ζουν μετά απο πυροβολισμούς.

Ας πρόσεχε.........


Όταν λοιπόν, τα πάντα γύρω μας διαβρώνονται απο τις επιταγές του συμφέροντος η μόνη μας επιλογή είναι η καταστροφή σας. Έτσι αντιμετωπίζουμ την ψευτιά, την υποκρίσία, τη μιζέρια, τη μικροψυχία, το δόλο ,το φθόνό χωρίς να χάνουμε την αξιοπρέπεια μας χωρίς να αλλοτροιωνόμαστε αλλά συνεχίζωντας την πορεία μαςέχοντας άρρηκτη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στους συντρόφους μας.


Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε στους εμπρησμούς των εξής στόχων:

  1. ένα κατάστημα πώλησης στρατιωτικών και αστυνομικών στολών σε απόσταση σχεδόν αναπνοής από της αστυνομικές σχολές εκπαίδευσης της Αμυγδαλέζας στο Μενίδι. Ας πηγαίνουν τώρα πιο μακριά για να ντύνονται.
  2. μια εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στο Πολύγωνο η οποία συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ.
  3. Ένα οπλωπωλείο στην Κηφισιά
  4. Μια scorpion seciourity στην Κηφισιά
  5. μια έκθεση SUZUKI η οποία τροφοδοτεί με μηχανές την ΕΛΑΣ, στην Κυψέλη
  6. μια προσωπική μηχανή μπάτσου στο Παλαίο Φάληρο έξω από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας
  7. ένα προσωπικό όχημα μπάτσου στη πυλωτή της πολυκατοικίας του στο Κοντόπευκο Αγίας παρασκευής
  8. ένα προσωπικό όχημα μπάτσου στη Νέα Φιλαδέλφεια
  9. μια προσωπική μηχανή μπάτσου στα Σεπόλια
  10. ένα οπλωπολείο του «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ» που μάλλον θα το αλλάξει σε « ΚΛΑΜΜΕΝΟΣ» στη Δειρραχίου
  11. μια αντιπροσωπεία SCODA στην αχαρνών η οποία προμηθεύει με οχήματα την ΕΛΑΣ.


Επίσις αναλαμβάνουμε και την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο προσωπικό αυτοκίνητο του διευθυντή ασφάλειας του τμήματος ακροπόλεως Μαυρογόνατου έξω απο το σπίτι του στουΠαπάγου. Το μηχανισμό μάλλον απενεργοποίησε ένας σιχαμερός γείτονας που καλά θα κάνει να προσέχει απο δω και πέρα. Ας πάρει παράδειγμα από τον δίπλα του που κούρεψε τους ολίγον υψηλούς θάμνους την επόμενη περιμετρικά του σπιτιού του προφανώς έχοντας λάβει το μύνημα που του άρμοζε.


Η σύμπραξη των εμπρηστικών ομάδων μόλις ξεκίνησε. Η συνέχια έπεται.

Αποτίουμε φόρο τιμής με το τις φλόγες μας στον αναρχικό επαναστάτη Χρίστο Τσουτσουβή ο οποίος στις 15 Μάη του 1987 έχασε τη ζωή του κατά δειάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, μιας συμπλοκής με τρεις αστυνομικούς νεκρούς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Νίκο Κουνταρδά όπου ύστερα από σκευωρία των αρχών βρίσκεται έγλειστος στις φυλακές Κομμωτινής έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας και δείψας.

Κι εσείς, ορκισμένοι υπερασπιστές της τάξης και της ασφάλειας να ξέρεται ότι για χάρη σας ζήσαμε ένα αξέχαστο διήμερο. Κάθε που σουρούπωνε τα έτοιμα σχέδια μας άρχιζαν να περιστρέφονται στο μυαλό μας κι όταν άπλωνε το σκοτάδι,αποφασισμένοι αρχίζαμε να τα υλοποιούμε.

Καθε ματιά μας , ενα βήμα προς την καταστροφή,κάθε βήμα μας ,μια απειλή για εσάς.

Σας χαρτογραφούμε...


Σύμπραξη εμπρηστών-επιχείρηση ασφάλεια

Πύρινες Σκιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου