Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090531

Ανάληψη ευθύνης για ΔΕΗ (28/5)

«ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ

ΔΕΗ Α.Ε.
Η εταιρεία παραγωγής και διανομής του βασικότερου είδους ενέργειας στο σύγχρονο ελλαδικό χώρο του ρεύματος.

Για να παράξει και να πουλήσει το προϊόν της, η ΔΕΗ Α.Ε. εκμεταλλεύεται κυρίως φυσικούς πόρους (νερό, γη, πετρέλαιο, λιθάνθρακα) και ανθρώπινο δυναμικό. Στη συνέχεια εκτοπίζει ολόκληρους πληθυσμούς, καρκινιάζει τους μισούς ανθρώπους, τα ζώα και τους υδροφόρους ορίζοντες των ευρύτερων περιοχών όπου εγκαθίσταται και δραστηριοποιείται και για όλα αυτά αποκομίζει κέρδη δισεκατομμυρίων (ενδεικτικά, για το 2009 αναμένει κέρδη γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ).

Θέλοντας να προλάβει οποιαδήποτε στοχοποίηση και αντίδραση εναντίον της, η ΔΕΗ Α.Ε., όπως και οι περισσότερες Δ.Ε.Κ.Ο., παρουσιάζει ένα υποτιθέμενο κοινωνικό προφίλ, το οποίο συμπεριλαμβάνει την ηλεκτροδότηση απομακρυσμένων περιοχών, την αυτοαναφορά της ως "εθνικού χορηγού' σε διάφορες αθλητικές και "πολιτιστικές" φιέστες και το συνολικότερο παραμύθι ότι υπάρχει για να εξυπηρετεί το κοινό ώφελος. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν επιχειρηματικό κολοσσό που έχει μοναδικό σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών του με κάθε τίμημα, είτε΄ως "δημόσιος", είτε ως ιδιωτικός.

Το ρεύμα, ως βασική πηγή ενέργειας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μας αναγκών. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και θεμελιώδη πυλώνα της λειτουργίας του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό το σημαντικό εργαλείο, συνιστά μια βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της υπερπαραγωγής καταναλωτικών σκουπιδιών που βρωμάνε εκμετάλλευση. Πατώντας πάνω σε αυτά τα δυο γεγονότα, η ΔΕΗ Α.Ε., έχοντας όσα έσοδα γουστάρει ανά πάσα στιγμή, όποτε δηλαδή θελήσει να αυξήσει τα τιμολόγιά της και όντας ο αποκλειστικός φορέας που αποφασίζει πόσο ρεύμα και με τι όρους θα παραχθεί, σε ποιους θα διανεμηθεί και πόσο θα κοστίσει, πλουτίζει σε βάρος του πλανήτη.

Παράλληλα, ως αποικιοκρατική δύναμη και εκμεταλλευόμενη τον εκβιασμό της μισθωτής σκλαβιάς, η ΔΕΗ Α.Ε. φροντίζει να πάρει μερίδα των τοπικών κοινωνιών με το μέρος της, προστατεύεται δωρεάν από τα ΜΑΤ και αξιώνει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ακόμα και από εκείνους που με συντεχνιακά αιτήματα ζητούν λίγο μερίδιο απ΄το τίποτα της πληρωμένης δουλείας (κατάληψη ταινιοδρόμων ΑΗΣ αγίου δημητρίου,2008). Βαδίζοντας πλάι πλάι με το ελληνικό κράτος και το ελληνικό καπιταλιστικό και επεκτατικό λόμπι, η Δ.Ε.Η. απολαμβάνει πλήθος προνομίων και προστασίας. Η εφαρμογή της διαχρονικής στρατηγικής του "διαίρει και βασίλευε".

Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, περνά φυσικά μέσα από την άνωθεν δημιουργία ευρύτερης συναίνεσης και την αναζήτηση τοπικών λαμόγιων. Τα λαμόγια αυτά, ξεκινούν από δημάρχους, νομάρχες, εκκλησιαστικούς φορείς, συνεχίζουν με κατοίκους που επιδιώκοντας το γρήγορο πλουτισμό, ξεπουλάνε με ευκολία τα χωράφια και τις συνειδήσεις τους και φτάνουν μέχρι ορισμένους από τους ίδιους τους εργάτες της ΔΕΗ Α.Ε. που παθαίνουν εργατικά "ατυχήματα", αρρωσταίνουν αυτοί και τα παιδιά τους και ζουν σε ένα μεταλλαγμένο από τη μόλυνση περιβάλλον.

Ο ντόπιος καπιταλιστικός εξουσιαστικός συρφετός, θέλοντας να επιβάλλει σιγήν ιχθύος εντείνει συνεχώς την καταστολή μέσω καινούριων νομοθετημάτων, ταγμάτων ένστολων δολοφόνων (ομάδα Δ΄ κλπ) και συκοφάντησης κάθε αντικαθεστωτικού κοινωνικού αγώνα.
Επειδή εμείς θεωρούμε πως μοναδικός τρόπος ξεπεράσματος των αδιεξόδων είναι η επίθεση, και κομμάτι αυτής της επίθεσης η άμεση υλική καταστροφή των υποδομών του εχθρού, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την καταστροφή με βαριοπούλες και υγρό φρένων των οχημάτων της ΔΕΗ Α.Ε. επί της οδού παπαναστασίου στη θεσσαλονίκη, την πέμπτη 28 μάη.

ΥΓ¨ο σύντροφος νίκος κουνταρδάς παραμένει σε απομόνωση στο γενικό κρατικό νικαιας με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή. την τετάρτη 27/5 ξανάρχισε την απεργία δίψας ενώ συνεχίζει αδιάλειπτα την απεργία πέινας από 16/5. εμείς προειδοποιούμε ότι η επειδείνωση της υγείας του θα φέρει οπωσδήποτε κ την επιτάχυνση των επιθέσεων μας εναντίον τοιυ κράτους και των οργάνων του τόσο σε συχνότητα όσοκαι σε ένταση

συνδικάτο για την βραχυκύκλωση του συστήματος"»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου