Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090504

Ανάληψη ευθύνης για μπαραζ εμπρησμών (30/4,4/5)

από email που μας ήρθε:


Κι ως σκουντρούμε τα ποτήρια μας, αχούν σπαθιά,

τινάζονται μίση και έρωτες, μεθούμε

οράματα σφαγής ανεβαίνουνε στα μάτια μας,

πολιτείες γκρεμίζονται μέσα στα μυαλά μας,

κι είμαστε όμως λαβωμένοι και κουρσεύουμε,

ξεφωνώντας από τους πόνους, το μεγάλο παλάτι...

Νίκος Καζαντζάκης


Δεκέμβρης του '08 - Απρίλης του '09


Το ημερολόγιο του αιώνιου πολέμου, που μαίνεται απ'την απαρχή της εκμετάλλευσης,

είναι γεμάτο με γεγονότα άγριας χαράς. Χιλιάδες εξεγερμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους νιώθωντας το αίσθημα της εκδίκησης να τους κυριέυει. Όμορφα σχέδια καταστρώνονται και εκτελούνται από αποφασισμένους συντρόφους. Η εκδίκηση είναι η αφαίρεση της εξουσίας από τα χέρια των κρατούντων. Ο αιφνιδιασμός της δικαιοπραξίας που έρχεται να αφοπλίσει την αδικία. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο πολυσύνθετος αυτός κόσμος αρχίζει να καταστρέφεται με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.


Η υπεράσπιση αυτής της μνήμης, όπως και των μαχών που έδωσαν οι εξεγερμένοι πρόγονοί μας, δεν μπορεί παρά να είναι επιθετική, μιας και είναι γνωστό ακόμα και σ'αυτούς που πήγαν σπίτι τους, πως οι ρεφορμιστικοί αγώνες, οι προσπάθειες βελτίωσης της ζωής μέσω αιτημάτων καθώς και η πάλη για μικρές νησίδες ελευθερίας είναι ανάχωμα. Εμποδίζουν το ανέβασμα στον ουρανό στο άμεσο παρόν, μεταθέτοντάς το στο μέλλον, "όταν θα είμαστε έτοιμοι", "όταν θα υπάρχουν οι συνθήκες και η οργάνωση". Μα όλη αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη , γιατί δε βρισκόμαστε όλοι σε κατάσταση ύπνωσης.


Ξαναλέμε ότι όσο αργοπορούμε, τόσο το καθεστώς παίρνει τα πάνω του. Όσο αναζητούμε "ομόνοια και σύμπνοια" στις αποφάσεις μας προσπαθώντας να τις κάνουμε όσο πιο "συλλογικές" γίνεται, τόσο χάνουμε το έδαφος που κερδίζουμε. Όσο παραμένουμε στάσιμοι και εγκλωβισμένοι, τόσο ο εχθρός θα μας πιάνει αδιάβαστους.


Όσο για τα "νέα μέτρα" για τη δημόσια τάξη;

Οι κάμερες, η ποινικοποίηση της κάλυψης του προσώπου στις διαδηλώσεις, η "περιύβριση αρχής", οι απειλές για την "αλλοίωση του χαρακτήρα του ασύλου" στα πανεπιστήμια και στα δημόσια κτίρια, οι μηχανοκίνητες ομάδες Δέλτα, τα σχέδια για την αύξηση των διμοιριών των ΜΑΤ, τόσο σε αριθμό, όσο και σε εξοπλισμό, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Τους μόνους που θα τρομοκρατήσουν είναι τους μονίμως φοβισμένους και νυσταγμένους, τους υπηκόους - καταναλωτές που τονίζουν τη διαφορετικότητα τους ανάλογα με το βάρος του πορτοφολιού τους και τον αριθμό των πιστωτικών τους καρτών. Θα τρομάξουν επίσης τους ευκαιριακούς αγωνιστές του χθές και του σήμερα, όσους ψάχνουν αιτήματα στην εξέγερση μπας και μαντρώσουν την οργή που ξεχειλίζει, και όσους περιμένουν να κινηθούν την "κατάλληλη στιγμή".


Έτσι δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι στην εξουσία των εχθρών μας να μας κάνουν να χάσουμε το θάρρος μας... Μπροστά στις κρύες και σιδερένιες συστοιχίες του καθεστώτος δε νιώθουμε ρίγη, αντίθετα οι φλόγες της εξέγερσης μας προκαλούν και μας ζεσταίνουν το νου...


ΜΙΑ ΕΦΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΗ, ΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ...

Γι'αυτό και μεις ρίξαμε "άπλετο φως":


Στις 30/4:

1)Σε 2 βανάκια του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στην οδό 25ης Μαρτίου 48 στο Ν. Ψυχικό (η εταιρεία Σκλαβενίτης ανεφοδιάζει τις φυλακές της χώρας μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης).

2)Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 1 στο Περιστέρι.

3)Στο υποκατάστημα της τράπεζας Αττικής στη λεωφόρο Γαλατσίου 81 στο Γαλάτσι.

Στις 4/5:

4)Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

5)Και τέλος, σε Διπλωματικό όχημα με πινακίδα ΔΣ-3768 στην οδό Περικλέους 78 στο Χαλάνδρι.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Ομάδες Πύρινης Συνείδησης, 4 μαη 2009

ΥΓ1: Πιστεύετε πως η απόκρυψη χτυπημάτων όπως τα 2 τελευταία σας δίνει ελπίδες;

ΥΓ2: "Κύριε" υπουργέ, είμαστε τόσο "σίγουροι" για την απόδοση δικαιοσύνης μετά την ΕΔΕ που διατάξατε για τη δολοφονία της Κατερίνας Γκουλιώνη από το υπηρετικό προσωπικό σας, που μας βάζετε σε σκέψη να αναστείλουμε τη δράση μας. Τόσο "σίγουροι"...

ΥΓ3: Είναι αυτονόητοι οι "φωτεινοί" μας χαιρετισμοί σε όσες και όσους έχουν επιλέξει να αναστατώνουν τη μητρόπολη, μέρα και νύχτα, με μέσα και τρόπους που αυτοί θεωρούν κάθε φορά απαραίτητα, κάνοντας τις μέρες ετούτες, τις πιο όμορφες των καιρών μας.


ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου