Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090504

Επίθεση στο αμερικάνικο σχολείο Θεσ/νικης (26/4)

από email που μας ήρθε:

Από το 2001 οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με παρακρατικές ομάδες έχουν προβεί στην σύλληψη και στον εγκλεισμό υπόπτων για την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών. Η φυλάκισή τους στις υψίστης ασφαλείας φυλακές του Γκουαντανάμο απέδειξε πως ακόμα και στη σύγχρονη εποχή του υποτιθέμενου δημοκρατικού ιδεώδους είναι δυνατόν να υπάρχουν μεσαιωνικά βασανιστήρια όμοια με εκείνα της Ιεράς Εξέτασης. Πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μερικές από τις μεθόδους που εφάρμοζε στους υπόπτους για να τους αποσπάσει ομολογίες. Τα έγγραφα κάνουν λόγο για χτυπήματα που προκαλούν σοκ, για απομόνωση, στέρηση ύπνου, εγκλεισμό με ταραντούλες και εικονικούς πνιγμούς. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κοινό γνωρίζει για την ύπαρξη πιο αποκρουστικών και απάνθρωπων βασανιστηρίων. Αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην κακοποίηση γενετικών οργάνων, την εκτέλεση συγγενικών προσώπων και την χορήγηση ουσιών που προκαλούν ατελείωτο φόβο και πανικό. Επίσης, ας μην ξεχνάμε και τις εικόνες των βασανισμένων κρατουμένων στις φυλακές Αμπου-Γραϊμπ του Ιράκ. Οι εξουσιαστές έχουν αποδείξει πως με τα μεσαιωνικά τους όργια όλοι ενδίδουν.

Ο νέος αυτός πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» έχει υφάνει σε όλα τα μήκη και πλάτη της ιμπεριαλιστικής γης ένα μωσαϊκό αποτελούμενο από χαφιέδες, βασανιστές και συνένοχους. Βασιλιάς και Μέγας Ενορχηστρωτής αυτού του σαλιαρού και αιμοβόρου πλέγματος είναι τα ΜΜΕ. Έπειτα από χρόνια σιωπής και τηρώντας την Ομερτά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων τα ΜΜΕξαπάτησης ανά την υφήλιο αρκέστηκαν στο να κάνουν ένα ολιγόλεπτο ρεπορτάζ των μεταμοντέρνων ανακριτικών τακτικών που εφαρμόζονταν στο Γκουαντάναμο και τις παράνομες φυλακές της CIA και της Μοσάντ. Οι σκούπες που ρουφάνε τις ζωές μας φάνηκαν και πάλι ασυγκίνητες μπροστά στους βασανισμένους και την ίδια στιγμή άρχισαν να επιβραβεύουν και να εγκωμιάζουν τον Ομπάμα που ρίχνει φως προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να τον αναδείξουν σε σύγχρονο Μεσσία της νεοαστικής κρίσης όπως ακριβώς είχαν κάνει με τον Ρούσβελτ την περίοδο της μεγάλης Ύφεσης. Δηλαδή έκαναν λόγο για αλλαγή σελίδας με απώτερο σκοπό να καλύψουν αφενός το γεγονός ότι δεν παραπέμπεται κανένας αρχι-βασανιστής και αφετέρου να εξαφανίσουν το μίσος για τους ιμπεριαλιστές αμερικανούς που υποβόσκει χρόνια τώρα στα μυαλά των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων.

Γι’ αυτό στις 26 Απριλίου τις πρώτες πρωινές ώρες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και συνενοχή. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτόξευση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μολότοφ στο προαύλιο και κτιριακό χώρο του αμερικανικού σχολείου Θεσσαλονίκης Ανατόλια Κολέγιο. Η επίθεση στο αμερικανικό σχολείο συμβολίζει την οργή και τα αντανακλαστικά μας απέναντι σε ιδρύματα που φιλοξενούν, στεγάζουν και προωθούν φιλοαμερικανικά, φιλομπουσικά και φιλοιμπεριαλιστικά μηνύματα. Σχολεία που υψώνονται σαν προπύργια στη σύγχρονη εποχή και ενισχύουν την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς που κουκουλώνουν αλήθειες. Η αντίδραση των πραιτόρων και ένοπλων τραμπούκων ήταν άμεση καθώς έπειτα από 10 λεπτά είχαν φτάσει στο σημείο 3 περιπολικά και έκαναν εκτενής ελέγχους στο χώρο και στους διερχόμενους οδηγούς. Είμαστε σίγουροι πως έφτασαν γρήγορα χάρη στους χαφιέδες και τους σεκιουριτάδες που βρίσκονται γύρω από το αμερικανικό σχολείο. Στόχος μας δεν ήταν να υπάρξουν θύματα πόσο μάλλον αν αυτά θα ήταν παιδιά γι’ αυτό το χτύπημα έγινε σε περίοδο διακοπών. Η αποσιώπησή της δράσης μας από τα ΜΜΕξαπάτησης και τους αμερικανούς έγινε προφανώς επειδή δεν θέλανε να σπιλωθεί το κύρος της ασφάλειας του σχολείου καθώς είναι γνωστό ότι σε αυτό βρίσκουν «καταφύγιο» παιδιά πολιτικών.

Τα βασανιστήρια των ιμπεριαλιστών δεν πρόκειται να παύσουν ποτέ.
Ούτε όμως και εμείς δεν πρόκειται να παύσουμε να φωνάζουμε ποτέ.
Οι κραυγές των βασανισμένων δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν.

Καλούμε και άλλους ανθρώπους να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες και τη σκόνη του σύγχρονου τρόπου ζωής και να λάβουν το Βάπτισμα του Πυρός.

«Η συμβολική μας δράση έχει ως απώτερο στόχο να διώξει το φόβο που πολλές φορές μας εμποδίζει να αντιδράσουμε.»

ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου