Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090731

Ανάληψη ευθήνης για την επίθεση στο κότερο του εφοπλιστή Γουλανδρή (24/7)

Είμαστε μάρτυρες της ταχύτερα μεταλασσόμενης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Ο σύγχρονος καπιταλισμός, συνεχώς μεταλασσόμενος και εξελισσόμενος αποτελεί χαρακτηριστικό μιας διαρκούς επαναστατικής κοινωνίας. Επαναστατικής με την έννοια του αστραπιαίου και συνολικού μετασχηματισμού κοινωνικών σχέσεων, της αέναης καταστροφής και αναδημιουργίας ολόκληρων κοινωνικών δομών (βίαιης η εθελούσιας). Φορέας αυτής της διαρκούς επανάστασης, ένας πολιτισμός που προσφέρει υπερτροφία στα εδάφη που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες χώρες, ενώ καταδικάζει ολόκληρες κοινωνίες σε ολική δουλεία ή θάνατο.

Για όσους επιζητούν το μέλλον εντός των τειχών της αστικής δημοκρατίας, ο καπιταλισμός επιφυλάσσει τρεις τύχες: Εκτός από την εξόντωση στα σύνορα ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη γκετοποίηση στις δυτικές μητροπόλεις, υπάρχει και η κοινωνική κινητικότητα. Στα εντόσθια των ανεπτυγμένων κοινωνιών, το σύγχρονο μικροαστικό μέρισμα της κοινωνίας, εργάζεται απρόσκοπτα με την προοπτική της ανέλιξης. Ο πανεπιστημιακός τομέας διευρύνεται και περισσότεροι φοιτητές αναζητούν την επαγγελματική αποκατάσταση και καριέρα, ανεξαρτήτου φυσικά της επιτυχίας τους. Η επιστημονική εξειδίκευση αναδεικνύει νέους ορίζοντες επιτυχημένης εργασίας με ζηλευτές αμοιβές, καθώς ακόμα και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα εργάζονται σαν σκλάβοι για να φροντίσουν την πρόοδο των παιδιών τους. Το κοπάδι κρατείται εδώ και αιώνες δέσμιο με εκβιασμούς και υποσχέσεις, αλλά η μέθοδος καθυπόταξης του σήμερα είναι επιστήμη.

Ο υλικός ευδαιμονισμός ως απόλυτη ιδεολογία επιτάσσει μια ζωή ανάμεσα σε εμπορεύματα, καθιστώντας την ίδια τη ζωή ένα εμπόρευμα, που για να απολαύσεις, πρέπει συνεχώς να εργάζεσαι προκειμένου να το αποκτήσεις. Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση περιστρέφονται γύρω από την κατανάλωση θεαμάτων ή από στημένες συμπεριφορές ψυχαναγκαστικής εξωστρέφειας, με πυρήνα ουσίες που αλλοιώνουν και διαμορφώνουν συναισθήματα. Το θέαμα στις διάφορες προεκτάσεις του (αθλητισμός, κινηματογράφος, μουσική και άλλες τέχνες), προωθεί την κουλτούρα των υπερταλέντων ενώ κατασκευάζει μια καινούρια ιεραρχική κοινωνική δομή με την πολυπόθητη ευελιξία: Δε χρειάζεται πλέον για να είσαι προνομιούχος να κατέχεις μέσα παραγωγής, αρκεί να εμπορευματοποιήσεις το ταλέντο σου. Δεν είναι τυχαίο που οι διάφορες εκπομπές talent show είναι ευρέως διαδεδομένες και δημοφιλείς. Η ενημέρωση έχει επίσης καταστεί θέαμα, καθώς πλέον σου μεταφέρονται ένα σωρό ειδήσεις μέσα στο σπίτι σου, χωρίς έτσι να υφίσταται λόγος να είσαι εξωστρεφής συζητώντας για πράγματα που ούτως ή άλλως το κάνουν οι ειδήμονες εξαντλώντας τις απόψεις τους επί παντός επιστητού για να κουράζεσαι και μόνο να σκέφτεσαι την επικαιρότητα. Η διαφήμιση είναι πανταχού παρούσα καθιστώντας δέσμιο τον καθένα εκατομμυρίων ταυτόχρονων μηνυμάτων για αντικείμενα που προσφέρουν γοητεία, σεξ απίλ, κοινωνικό πρεστίζ· καλωσήλθες στον επίγειο παράδεισο του καπιταλισμού. Κάπως έτσι περάσαμε από τη στέρηση της γνώσης στην υπερπληροφόρηση. Τώρα πια δεν καίνε τα βιβλία, καταναλώνουμε τόσα πολλά πληροφοριακά σκουπίδια που οτιδήποτε αξιόλογο χάνεται ανάμεσα σ' αυτά. Άλλωστε ο καπιταλισμός μας χρειάζεται έξυπνους, ικανούς και αποδοτικούς. Η εξουσία του πλέον δεν αρπάζει από μας, μας εκπαιδεύει και μας διαμορφώνει για να αποτελέσουμε λειτουργικά γρανάζια του. Όλα αυτά μαζί συνιστούν μια κοινωνία του θεάματος όπου οι άνθρωποι ως παθητικοί μηδενιστές παρατηρούν τις ίδιες τους τις ζωές να κυλάνε στο τίποτα.

Η οικολογική καταστροφή, ως απόρροια της πολιτισμένης ανθρώπινης δραστηριότητας και ματαιοδοξίας, μετατρέπει τον πλανήτη σε πτώμα στις ορέξεις ενός νεκρόφιλου γένους. Επίκειται η απειλή της απόλυτης καταστροφής, όλοι το ξέρουν, όλοι μιλάνε γι αυτό, αλλά κανείς δεν ασχολείται περισσότερο απ' το να κλείσει τα φώτα την παγκόσμια ημέρα χωρίς ρεύμα. Α ναι, θα το ξεχνάγαμε, είναι και η μη κυβερνητικές πλην όμως κρατικά επιχορηγούμενες οργανώσεις που υιοθετούν σπάνια ζώα για να τα βλέπουν οι μικροαστοί στα πάρκα των πόλεων και κηρύσσουν εμπάργκο στα McDonalds και στην Coca-cola, την ίδια στιγμή που οι εταιρίες επεμβαίνουν στο DNA, ενώ τα κρατικά επιστημονικά ιδρύματα που επιχορηγούν, δικτυώνουν ανθρώπινους εγκεφάλους με τσιπ υπολογιστών καθιστώντας εφικτή την ουτοπία του ολοκληρωτικού ελέγχου. Το αποκορύφωμα της γελοιότητας, τα παζάρια με τους βιομηχάνους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όταν οι πάγοι των πόλων ήδη έχουν ξεκινήσει να λιώνουν, με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες.

Ο έλεγχος έχει διεισδύσει ακόμα και σε τομείς που ξεκίνησαν ανταγωνιστικά προς το κεφάλαιο ή το νόμο. Ο συνδικαλισμός είναι απλώς η εξιδανικευμένη μορφή της ζητιανιάς λίγων παραπάνω απολαβών από αυτές που παρέχονται. Οι εκπρόσωποί του είναι γραφικές φιγούρες τηλεορασόπληκτων που ωρύονται μιλώντας με ένα στημένο στυλ, τόσο τεχνητό και αφύσικο που αναρωτιέσαι αν πιστεύουν το οτιδήποτε από ότι λένε. Ο πολυκομματισμός αναδεικνύει μία πολυμορφία απόψεων που όλες επιβάλλουν τη δημοκρατία αποκλείοντας οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική ενώ οι εξωκοινοβουλευτικές παρατάξεις είναι ριζοσπαστικές μόνο επειδή είναι εκτός κοινοβουλίου. Από την άλλη το οργανωμένο έγκλημα, έχει απωλέσει τα εξεγερσιακά ή και επαναστατικά χαρακτηριστικά που είχε στο παρελθόν πλην ελαχίστων δυστυχώς εξαιρέσεων, και έχει αφομοιωθεί στη μορφή της παραοικονομίας. Πρόκειται για ένα παράνομο καπιταλισμό μέσα στο νόμιμο, που απλώνει τις δραστηριότητες του σε όλα τα κοινωνικά πεδία, διαβρώνοντας και διαφθείροντας από δικαστικούς λειτουργούς έως και πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, με τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας να επιτίθενται συνεχώς στο πολιτικό σύστημα θεωρώντας το πουλημένο και ηθικά έκπτωτο.

Στις παρυφές των κοινωνιών δεσπόζουν τα ιδρύματα εγκλεισμού, τα αναμορφωτήρια, οι φυλακές και τα ψυχιατρεία όπου τα ανθρώπινα σκουπίδια πετιούνται για να μην έχει ανάγκη η κοινωνία να τους υπομένει, γιατί αυτές οι αποκλίνουσες συμπεριφορές της δείχνουν σαν καθρέφτης τί έκτρωμα είναι. Τους ξεβράζει λοιπόν ως αποβράσματα, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες της, διαγράφοντας την ύπαρξή τους και μετατρέποντας τους σε αριθμούς κελιών. Ένας εξελιγμένος, ανθρωπιστικός μα πάνω απ' όλα επιστημονικός θεσμός, που τα βασανιστήρια είναι συγκαλυμμένα όπως και η λειτουργικότητά του στη χειραγώγηση του εγκλήματος, ώστε να το καθιστά όχι μόνο ακίνδυνο για την εξουσία αλλά ενίοτε και χρήσιμο.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζεται κοινωνία, οφείλουμε να το αποδεχτούμε για να μην έχουμε την τύχη να θρέψουμε με το κρέας μας τα κολαστήρια της. Όμως πολλές ατομικότητες, συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους ασφυκτιά ανάμεσα στις προκατασκευασμένες επιλογές που προσφέρονται από το σύστημα μαζί με ένα κυκεώνα ψευδαισθήσεων, και ο φόβος μην βρεθούν από την άλλη μεριά του τείχους παύει να καθορίζει την πορεία τους. Και τότε αποδεσμεύονται αναζητώντας να χαράξουν νέες διαδρομές, που μόνο εχθρικές απέναντι σε αυτό τον κόσμο θα μπορούσαν να είναι. Τότε συλλογικοποιούν τις αρνήσεις τους και συμβάλλουν σε μία απελευθερωτική προοπτική τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για τους συντρόφους που αποκτούν στη διαδρομή αυτή. Διαμορφώνεται έτσι μία επαναστατική παράδοση με πολλές τάσεις, που απ' την πρώτη στιγμή διεξάγει σκληρό πόλεμο με την εξουσία.

Όμως η αμφισβήτηση πολλές φορές στην ιστορία φοβήθηκε να φτάσει στα άκρα, εσωτερίκευσε ενοχικά σύνδρομα που έντεχνα καλλιέργησε ο εχθρός και οδήγησε τις περισσότερες κοινωνικές εκρήξεις στην ήττα ή το συμβιβασμό ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην αναδιάρθρωση του κράτους. Ένα κρίσιμο λάθος των επαναστατών είναι να υιοθετούν στοιχεία αυτού του κόσμου, είτε πρόκειται για ηθικές αξίες, είτε για ιδεολογήματα, είτε για κοινωνικές δομές, είτε για τεχνικές μεθόδους επικοινωνίας. Οι ηθικές αξίες αποτελούν τροχοπέδη όταν απαιτούν το σεβασμό της ιδιοκτησίας, αυτού το ιερού δισκοπότηρου του καπιταλισμού, ή όταν υποκριτικά υπερασπίζονται την ανθρώπινη ζωή, μόνο αν πρόκειται για τη ζωή κάποιου που υπηρετεί αυτή την κοινωνία (όντας υπεύθυνος για τον άμεσο θάνατο εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων και τον αργό θάνατο του εαυτού του και των ομοίων του). Αντίστοιχα, δεν χωράνε στην επαναστατική σκέψη ιδεολογήματα, που αποκτούν την ισχύ τους μέσα από την τυφλή πίστη του πλήθους σε αυτά, και ριζώνουν τόσο βαθιά στο νου ώστε δύσκολα κανείς τα αποχωρίζεται, απομεινάρια της μετεξέλιξης της θρησκείας σε ιδεολογία. Η λειτουργία τους είναι η ενδυνάμωση της αποδοχής του διαχωρισμού της περιορισμένης καθημερινής ζωής μας, από ένα κόσμο ο οποίος φαίνεται να είναι πέραν του ελέγχου μας. Το να υιοθετούν οι επαναστατικές συλλογικότητες ιεραρχικές δομές, είναι το πιο τραγικό λάθος που όχι μόνο στερεί ως χρόνια αρρώστια την αυτενέργεια των επαναστατών που εντάσσονται σε αυτές, αλλά γίνονται εξουσιαστικά μορφώματα, αναιρούν τον επαναστατικό τους χαρακτήρα και επιδίδονται σε αγώνα κυριαρχίας που αν δεν καταλήξουν στην ήττα, θα φυτοζωούν ως δεκανίκια του καθεστώτος ή αν αποκτήσουν αρκετή ισχύ απλά θα το αντικαταστήσουν. Και δυστυχώς αυτό δεν αφορά μόνο τις αριστερές ομάδες αλλά και δηλωμένες αντιεξουσιαστικές η αναρχικές, με λαμπρά ηγετικά στελέχη, άτυπα ή τυπικά όπως πχ η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Τέλος όταν γράφουμε για μεθόδους επικοινωνίας, αναφερόμαστε στη μαζοποιημένη μορφή που λαμβάνει η πολυσυζητημένη κοινωνική απεύθυνση όταν μιλάει στον κόσμο σαν να είναι ηλίθιοι και οι πρεσβευτές αυτής της απεύθυνσης φαίνονται τόσο γραφικοί που ακόμα και οι δούλοι τους οποίους προσπαθούν απεγνωσμένα να ξυπνήσουν τους λυπούνται. Χρειάζεται επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάζα είναι ένα σαθρό δημιούργημα αυτού του πολιτισμού και δεν πρόκειται ποτέ να πραγματώσει κάτι επαναστατικό. Μόνο οι συνειδητοποιημένες ατομικότητες μπορούν να συλλογικοποιηθούν επαναστατικά και να δημιουργήσουν ένα κόσμο στον οποίο ο καθένας θα έχει την αξία του ως άνθρωπος και όχι ως τυποποιημένο κομμάτι του πλήθους. Τουλάχιστον όταν οι σύντροφοι στο παρελθόν έβλεπαν τα πλήθη των εργατών να μην πορεύονται με το κουδούνι του εργοστασίου αλλά πίσω από τη διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής, είχαν βάσιμες αυταπάτες. Σήμερα που ιστορία έδειξε ότι αυτά τα πλήθη ακολούθησαν το ίδιο εύκολα το Μουσολίνι και το Χίτλερ, όπως και το Φορντ, δεν μπορούμε να καταλάβουμε που βλέπουν οι σύντροφοι την προοπτική όταν μοιράζουν κείμενα στην Πανεπιστημίου και δέχονται τα απαξιωτικά βλέμματα των καταναλωτών. Αυτή η λογική της μαζοποίησης όμως δεν αφορά μόνο την εξωστρέφεια των επαναστατών -δεσπόζει ακόμα στα αμφιθέατρα όπου οι συνελεύσεις καταπνίγουν κάθε αυθόρμητη έκφραση εν ονόματι μιας σοβαροφανούς πολιτικής γραφικότητας, και καταλήγουν παρέλαση διανοούμενων με το αποχαυνωμένο απ' τον καπνό πλήθος να τους ακούει, και με πολλούς να μην τολμούν να πάρουν το λόγο γιατί νιώθουν όπως στο σχολείο που φοβόντουσαν να σηκώσουν το χέρι τους. Και οι ρήτορες αντί να εντοπίσουν το πρόβλημα αρέσκονται που βρίσκουν κόσμο να στελεχώσει τα επαναστατικά τους σχέδια...

Για να γίνει σαφής η θέση μας, το ότι κάνουμε κριτική στις αντιλήψεις που επικρατούν στις δημόσιες επαναστατικές διαδικασίες δεν σημαίνει ότι τις απορρίπτουμε συλλήβδην. Επισημαίνουμε ότι ο πόλεμος γενικά βασίζεται σε ένα μεγάλο μέρος στην απάτη, άρα η συνωμοτικότητα είναι απαραίτητη αλλά ο δικός μας πόλεμος επιβάλλει την αναζήτηση συνεργών. Θεωρούμε ότι παρά τα προβλήματά τους, οι ανοιχτές διαδικασίες αποτελούν το χωροχρόνο συνάντησης των ανθρώπων που έχουν ήδη επιλέξει να ταχθούν στον αγώνα με τους ανθρώπους που ξεκινούν τώρα τη δική τους επαναστατική διαδρομή, καθώς και πεδίο συντονισμού της επιθετικής δράσης που αναπτύσσεται στο δρόμο. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι η αυτομόρφωση μέσα από τις κουβέντες είναι περιττή, απλά πιστεύουμε ότι γίνεται σωστά με άλλους όρους. Θεωρούμε και εμείς, όπως και οι σύντροφοι της Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς, ότι πρέπει να εμβαθύνουμε σε όλους τους τομείς είτε αυτό αφορά τις υπαρξιακές μας αναζητήσεις, είτε τη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής μας, είτε την ανάπτυξη των τεχνικών μας γνώσεων, ψάχνοντας ανάμεσα στα πληροφοριακά σκουπίδια για την κομμάτια με τα οποία θα συναρμολογήσουμε τις επαναστατικές θεωρίες που θα μας συντροφέψουν τις στιγμές των εκρήξεων.

Όμως αν αυτός ο κόσμος, απ' το να κάθεται να ακούει παπαρολογίες 10 φορές επί 10 ώρες για να κάνει 1 ώρα πορεία, προτιμήσει να αυτενεργήσει και να διαθέσει το χρόνο του στο να οργανωθεί και να αναζητήσει τρόπους να πράξει, θα αποκτήσει επιτέλους το επαναστατικό "στρατόπεδο" τη δύναμη που χρειάζεται για να υπάρξει όχι με την ανοχή της αστικής δημοκρατίας αλλά ως μία ρεαλιστική επιλογή πραγματικής επίθεσης στο κράτος, μίας επίθεσης που θα στέλνει το μήνυμα της εξέγερσης σε όσους παραμένουν υπήκοοι, όχι με το να τους χαϊδεύει τα αυτιά, γιατί ο επαναστατικός λόγος δεν μπορεί να χάνεται ανάμεσα σε διαφημίσεις για σαμπουάν, αλλά με τη διείσδυση στο προσωπικό τους πεδίο. Ας ξεπεράσουμε τα ενοχικά σύνδρομα που η κυρίαρχη ηθική επιβάλλει και ας λειτουργήσουμε με πολεμικούς όρους. Για να διαμορφώσουμε ατομικές και συλλογικές επαναστατικές στρατηγικές που θα συντεθούν στη συνολική στρατηγική των επαναστατών, να εντοπίζουμε στόχους που είτε η επίθεση σε αυτούς μπορεί να διαχυθεί, είτε να είναι νευραλγικά σημεία της ραγδαίας εξέλιξης ή της προπαγάνδας του εχθρού. Να ανταλλάσσουμε έντυπα ή προφορικά τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργήσουμε την υποδομή της καταστροφής αυτού του κόσμου, από την οποία θ' ανθίσει η απόλυτη ελευθερία.

Εμείς επιλέξαμε να μην ανεχτούμε και να μην υπομείνουμε αυτή την κοινωνία που σιχαινόμαστε, να φτύσουμε στα μούτρα των προκηνυμένων και να υπογράψουμε στιγμές ανταρσίας που δίνουν νόημα στις εξεγερμένες υπάρξεις μας. Αποφασίσαμε να επιτεθούμε στον τουρισμό, έναν ιδιαίτερα απεχθή τομέα της κοινωνικής ζωής που φυλάξαμε να μιλήσουμε γι αυτόν στο τέλος.

Ο τουρισμός ως θεσμός δεν είναι παρά η παύση του μισθωτού σκλάβου από τα καθήκοντά του ώστε να καταναλώσει για ένα διάστημα τις οικονομίες του προηγούμενου. Οι διακοπές δεν είναι παρά μία παραχώρηση των αφεντικών στους νόμιμους υποτελείς τους, να διασκεδάσουν ολόψυχα δύο βδομάδες για να γυρίσουν με κέφι και χαρά στις δουλειές τους. Η οικονομία ολόκληρων περιοχών εξαρτάται απ' τον τουρισμό, εκμεταλλευόμενη ακόμα και το χωράφι που έχεσε ή θάφτηκε ο κάθε διάσημος, ενώ όλες απέκτησαν ξαφνικά απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών. Όλοι γίνονται αυτόματα κοσμοπολίτες και ενδιαφέρονται για παρθενώνες, κολοσσαία και διάφορους πύργους, την ίδια στιγμή που δανείζονται για να αγοράσουν προϊόντα που τους αναπαριστούν. Επιδρομές σε παρθενικές παραλίες με beach bar, ξαπλώστρες και ενοικιάσεις σκαφών, όπου ο ένας κολυμπάει πάνω στον άλλο, και όλοι μαζί επισκέπτονται ανέγγιχτα μέρη όπου ουζερί και ταβέρνες τους περιμένουν για ανάπαυση, και διαγωνισμοί γνώσεων για το ποιό νησί έχει καλύτερες παραλίες, ή νυχτερινή ζωή. Διακοποδάνεια παρέχονται αφειδώς καθώς οι τράπεζες σιγά μην άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη, ενώ οι πωλητές και ενοικιαστές σκαφών αναπτύσσονται συνεχώς, καθώς εν όψει το καλοκαιριού εμφανίζονται πολλοί φιλόδοξοι καπετάνιοι που θέλουν να εξερευνήσουν τις θάλασσες για να ξεχάσουν την μίζερη ζωή τους. Οι ντόπιοι πάντα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τις ορδές των τουριστών να παρελαύνουν και πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν για παραδοσιακό προϊόν ξαφρίζοντάς τους. Συνοπτικά, ο τουρισμός είναι η μεταμφιεσμένη ανάγκη του σύγχρονου σκλάβου για ανάπαυση, ξεκούραση, ταξίδι και εξερεύνηση σε αχαλίνωτη καταναλωτική μανία όπου ξοδεύει όσα δούλευε όλο το έτος. Δεν μπορεί παρά να αποτελεί στόχο για εμάς ως επαναστάτες που αρνούνται και επιτίθενται στο υπάρχον συνολικά και όχι αποσπασματικά, αποσκοπώντας στη δημιουργική καταστροφή του σήμερα.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να προκαλέσουμε πλήγμα στον τουρισμό και να συντελέσουμε στην αποδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, επιλέξαμε να επιτεθούμε στην 4η μαρίνα της γλυφάδας, τοποθετώντας ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα πολυτελή σκάφη της με την προοπτική της εξάπλωσης της φωτιάς σε όσα περισσότερα ήταν εφικτό. Κινηθήκαμε με περίσσια άνεση ανάμεσα σε σεκιουριτάδες, μπράβους και λιμενόμπατσους, καθιστώντας σαφές πως κανείς πλέον μπορεί να νιώθει ασφαλής.

Στοχοθετήσαμε τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ως ένα από τα πιο απεχθή κομμάτια του κοινωνικού συνόλου, είτε πρόκειται για την οικονομική και πολιτική ελίτ, είτε για τους μικροαστούς που εργάζονται με την προοπτική απόκτησης υλικών αγαθών φιλοδοξώντας να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Το γεγονός ότι το εν λόγω σκάφος ανήκε στο γνωστό κάθαρμα Γουλανδρή, πλοιοκτήτη -στέλεχος του εγχώριου οικονομικού συστήματος, επιβεβαιώνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όσο για το πουτανάκι του την Έλλη Στάη, είναι γνωστές οι υπηρεσίες που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στην κρατική προπαγάνδα και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αφιερώνουμε αυτή την απόπειρα στον επαναστάτη Πολύκαρπο Γεωργιάδη που βρίσκεται προφυλακισμένος κατηγορούμενος για την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά. Ο σύντροφος αποδεικνύει με τη στάση του ότι και από την άλλη πλευρά του τείχους η συμβολή στον επαναστατικό λόγο και την πράξη που τον ακολουθεί είναι σημαντική. Η σκέψη του φωτίζει τους δρόμους που διαβαίνουμε ψάχνοντας τη δίοδο της ελευθερίας.


ΥΓ: Όσο για τους δημοσιογραφίσκους που μιλάνε για ερασιτέχνες και τρεμάμενα χέρια, σύντομα θα νιώσουν την καυτή ανάσα μας στην πλάτη τους. Ξέρουμε τους χώρους εργασίας τους, τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, και αν έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση της ηρωικής πράξης του πλήθους καλύτερα να το ξανασκεφτούν πριν να είναι αργά.


αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού

ΠΗΓΗ: indymedia

Ανάληψη ευθήνης για την επίθεση στο γραφείο της Αράπογλου (27/9)

Την 8η Δεκεμβρίου 2008 το βράδυ, ιστορική ημέρα της εξέγερσης, οι διαδηλωτές έφτασαν το πολύ 100 μέτρα από το κεντρικό κτήριο του ΛΑΟΣ επί της οδού Καλλιρόης στον Ν. Κόσμο. Η επέμβαση των ΜΑΤ έσωσε τους φασίστες από σίγουρη κρεμάλα εκείνη την ημέρα και τα γραφεία τους από κατεδάφιση.

Ποιοί είναι άραγε οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΛΑΟΣ; Είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών της κατοχής, τους οποίους οι παππούδες μας πετσόκοβαν με τα κονσερβοκούτια, είναι οι αλήτες της ΕΑΤ-ΕΣΑ, είναι οι σύγχρονοι νοικοκυραίοι και ρουφιάνοι των οποίων τα κεφάλια θα σπάσουμε.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009 και ώρα 22:00 τοποθετήσαμε τρία γκαζάκια και μπόλικη βενζίνη στην είσοδο του γραφείου της βουλευτού του ΛΑΟΣ Δήμητρας Αράπογλου στην οδό Φαλήρου 40 στο Κουκάκι στον τέταρτο όροφο. Οι ζημιές ήταν πολύ περισσότερες από απλό κάψιμο της πόρτας ότι και αν λένε οι παπαγάλοι της Ασφάλειας.
Η εν λόγω κυρία είχε το θράσος να είναι εισηγήτρια του ΛΑΟΣ στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά την γενικευμένη χρήση καμερών, την λήψη DNA με το παραμικρό και την ταυτοποίηση των καρτοκινητών.
Βλέπουμε ότι το σχέδιο νόμου το οποίο εισηγήθηκε και ψήφισε, αν και φρέσκο, δεν απέτρεψε το κάψιμο του γραφείου της.
Το χτύπημα αυτό ήταν το δώρο μας για την 35η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας τους.
Μόνος μας στόχος η όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου μέχρι την καταστροφή του συστήματος αυτού και η δημιουργία μιας πραγματικά ελεύθερης κοινωνίας.

Αλληλεγγύη στον Η. Νικολάου και τον Θ. Ηλιόπουλο.
Χαιρετισμούς στις ένοπλες και εμπρηστικές ομάδες του αντάρτικου πόλης.

Οργάνωση "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ"

ΠΗΓΗ: indymedia

20090728

Ανάληψη ευθύνης για το μπαραζ σε κομματικά γραφεία (28/7)

από email που λάβαμε:

Τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Ιουλίου επισκεφτήκαμε και πυρπολήσαμε


α) την Τ.Ο του ΛΑ.Ο.Σ στους Αγίους Αναργύρους
β) την Τ.Ο της Ν.Δ στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά
γ) την Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ στο Βοτανικό
δ) την Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ στο Γουδί
ε) την Τ.Ο της Ν.Δ στη Δραπετσώνα
στ) την Τ.Ο της Ν.Δ στο Κουκάκι
ζ) την Τ.Ο της Ν.Δ στο Χαλάνδρι


Μια εμπρηστική χειρονομία αλληλεγγύης στους απόκληρους του καπιταλιστικού κόσμου. Ένας πύρινος χαιρετισμός στην αυτού μεγαλειότητα τον πρωθυπουργό για τα ρατσιστικά-κατασταλτικά πογκρόμ του τελευταίου διαστήματος, στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων κατοχής Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη, στον επίδοξο κυβερνητικό διάδοχο Γιώργο Παπανδρέου της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση», στον συγκυβερνήτη της αντιμεταναστευτικής και κατασταλτικής πολιτικής Φον Καρατζαφύρερ, στα φασιστικά αποβράσματα των σύγχρονων Ταγμάτων Ασφαλείας που παρουσιάζονται ως «επιτροπές κατοίκων».

Ένας συντονισμός εμπρηστικών ενεργειών…

Για τις ναζιστικής εμπνεύσεως «επιχειρήσεις σκούπα» στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Για την εκκένωση και τον εμπρησμό του προσφυγικού καταυλισμού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Ιουλίου.

Για την πολύμηνη πολιορκία και τρομοκρατία των μεταναστών που είχαν καταφύγει στο πρώην Εφετείο Αθηνών στην οδό Σωκράτους μέχρι την εκκένωση του την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Για τη δημιουργία και νέων -επίσης ναζιστικής εμπνεύσεως- στρατοπέδων συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Για την αιματηρότερη θωράκιση των συνόρων και τις καθημερινές μαζικές απελάσεις.

Για την επιβολή ρατσιστικού-φυλετικού καθεστώτος στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα και τη συντονισμένη επίθεση μπάτσων και φασιστών στην πορεία της 7ης Ιουλίου.

Για τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον…Φωτεινά Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Υ.Γ Χθες άφησε την τελευταία του πνοή ο 29χρονος Κούρδος πρόσφυγας Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσημη κατάσταση από τις 3 Απριλίου. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους ένστολους δολοφόνους του καθεστώτος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε…

Γκαζάκια σε κομματικά γραφεία (28/7)

Επτά εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια και μολότοφ σε γραφεία των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σημειώθηκαν χθες το βράδυ, σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Γουδί, Αγίους Αναργύρους, Δραπετσώνα, Καμίνια, Κουκάκι, Πετράλωνα και Χαλάνδρι, προκαλώντας υλικές ζημιές στα γραφεία των κομμάτων.

Αναλυτικότερα, οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν από την οδό Μπέλες 16-18 στο Κουκάκι, όπου άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ σε γραφεία της ΝΔ. Ακολούθησε επίθεση με μολότοφ στη διασταύρωση Σπύρου Πάτση και Ορφέως στο Βοτανικό, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ μολότοφ δέχτηκαν και τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 21 στη Δραπετσώνα. Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση Αγίου Δημητρίου και Θεσσαλονίκης στα Καμίνια, στα γραφεία της ΝΔ.

Στο μεταξύ, αυτοσχέδιο μηχανισμό με γκαζάκια είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε γραφεία της ΝΔ που στεγάζονται στην οδό Ιωαννίνων 8 στο Χαλάνδρι. Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Αγίας Λαύρας 71 στο Γουδί, ενώ αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από γκαζάκια, εξεράγη στην οδό Πλαστήρα 106 στους Αγίους Αναργύρους, στα γραφεία του ΛΑΟΣ.

tvxs.gr

Γκαζάκια στο γραφείο βουλευτού του ΛΑΟΣ (27/7)

Εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στο γραφείο της βουλευτού του ΛΑΟΣ Δήμητρας Αράπογλου στην οδό Φαλήρου 40 στο Κουκάκι, τα οποία βρίσκονται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας.

Από την έκρηξη του μηχανισμού που αποτελείτο από 1 φιαλίδιο υγραερίου και την πυρκαγιά που επακολούθησε, προκλήθηκαν ελαφρές υλικές ζημιές. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

zougla.gr

Ανάληψη ευθύνης για 2 τράπεζες (26/7)

Αναλαμβανουμε την ευθυνη για τη διπλη εμπρηστικη επιθεση στα υποκαταστηματα της ASPIS BANK και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το βραδυ της 26 ιουλιου στη Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ως ελαχιστη ενδειξη αλληλεγγυης στο συντροφο ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για τον οποιο πριν απο λιγες αποφασιστηκε η παραταση της προφυλακισης του.

΄΄... ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΣΙΑΖΩ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ Σ' ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΣΠΑΡΑΓΜΟ ΟΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΗΘΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙΑ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟ ΠΥΡΣΟ ΜΟΥ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ, ΣΤΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΩ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...΄΄
R.V.

Εμπρησμός 2 τραπεζών (26/7)

Εμπρηστική επίθεση με εύφλεκτο υγρό σε δύο καταστήματα τραπεζών σημειώθηκε χθες το βράδυ επί της οδού Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια...Από τις επιθέσεις στα καταστήματα σημειώθηκαν υλικές ζημιές στα ΑΤΜ.

Γκαζάκια σε σκάφος αναψυχής εφοπλιστή (24/7)

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από τέσσερα γκαζάκια, δύο ρολόγια, δύο αυτοσχέδιους πυροκροτητές, δώδεκα βεγγαλικά και ένα μπιτόνι βενζίνη με πηγή ενέργειας μπαταρία τάσεως 9VOLT εντοπίστηκε πριν λίγο στο χερσαίο χώρο της ανατολικής πλευράς της Δ’ Μαρίνας Γλυφάδας και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από το πρυμνοδετημένο σκάφος αναψυχής «ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΙΙ» σημαίας Κύπρου, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή.

hellenicbusiness.gr

20090724

Ανάληψη ευθύνης για το προξενείο της Χιλής (22/7)

Στο άκουσμα της Λατινικής Αμερικής, στο μυαλό των περισσότερων δυτικών ανθρώπων έρχονται στο νού καρτ-ποσταλ με εξωτικά μέρη, αρχαία μνημεια πρωτόγονων πολιτισμών, παραλίες, καρναβάλια, διασκέδαση με ρούμι και τεκίλα και μουντιάλ ποδοσφαίρου. Αυτά τα στοιχεία σχηματίζουν τη μεγάλη γωνιά του κόσμου στον ισημερινό του εξωτικού τουριστικού προορισμού.

Όμως αυτή η γωνιά της γής ματώνει ακατάπαυστα. Αρκεί ο “πολιτισμένος” άνθρωπος να το βουλώσει και να αφουγκραστεί... Λίγο πιο πέρα απ' την ξέφρενη μουσική σε ρυθμους σάμπα, ακούγονται ξεκάθαρα οι ριπές των πολυβόλων της αστυνομίας, οι εντολές των εμπόρων ναρκωτικών, το τρίξιμο των κλειδαριών στις φυλακές, τα αναφιλήτά των γυναικών που πέυτουν θύματα trafficking, οι φωνές των εξαφανισμένων παιδιών, η βροχή στους τσίγκους μιας τενεκεδούπολης μέσα στις φαβέλες... Αρκεί κάποιος να το βουλώσει για να μπορέσει να δεί και να ακούσει...

Όχι, δεν είναι επίκληση στα όρια ενός ανθρωπιστικού συναισθηματισμού, είναι πρόκληση και γροθιά στο στομάχι, σε όλους τους δυτικούς τουρίστες της καλοπέρασης και της εξωτικής περιπέτειας. Σε αυτές τις χώρες, αντίθετα με τον “πολιτισμένο” κόσμο που είναι πιο εύκολο να καταναλώσεις παρά να υπάρξεις, εκεί είναι πιο εύκολο να πεθάνεις παρά να ζήσεις. Απ' τα αμέτρητα πραξικοπήματα τύπου Πινοσέτ και τις χρηματοδοτήσεις της CIA στους Κόντρας, σήμερα η Λατινική Αμερική έγινε το νέο πεδίο του πειραματικού καπιταλισμού, του διεθνούς εμπορίου με προυπολογισμούς λιτότητας και αθρόες ιδιωτικοποιήσεις.

Όμως τις αιτίες κάθε καταναγκασμού δεν πρέπει να τις ψάχνουμε μέσα στις αφαιρέσεις ενός άδικου συστήματος, αλλά στις επιλογές των ανθρώπων.

Τόσο στην Λατινική Αμερική, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο κανείς δεν καταδίκασε τόσο αυστηρά την ανθρώπινη κοινωνία στη μιζέρια και τη δυστυχία, όσο η απίστευτη βλακεία που ορίζει το εσωτερικό της ίδιας της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η φετιχοποίηση του ζαπατισμού με το εναλλακτικό εμπόριο, η κατάληξη της εξέγερσης στην Αργεντινή, η άνοδος των αριστερών συμμαχιών, η διακυβέρνηση του Τσάβες, η επανεκλογή του Ορτέγκα... Όλα αυτα εντοπίζονται σαν μια παλινδρομική κίνηση στο πουθενά, που προσπαθεί να σπάσει το κέλυφος των καταναγκασμών για να ανασάνει, όμως τελικά το κεφάλι της ως στρουθοκάμηλος όλο και πιο βαθιά στην άμμο, μέσα στο σκοτάδι της ελπίδας. Ελπίδα για την αλλαγή, για την ανθρωπιστική βοήθεια, για τις εκκλησίες της αγάπης και τα δωρεάν εμβόλια, για την φιλανθρωπία των πλουσίων και τις δωρεές διάσημων προσωπικοτήτων.

Είναι εκεί που ο ανθρωπισμός αποπνέει τη μπόχα του θανάτου και του αργού απιθανάτιου ρόγχου. Η εξέγερση στην Αργεντινή πριν απο λίγα χρόνια, που σημάδεψε την πολιτική σκηνή στην Λατινική Αμερική, δεν μπόρεσε να ανακαλύψει την σύνδεση ανάμεσα στη δίχως όρια επιθυμία και την άπληστη έκφραση ελευθερίας που αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της επανάστασης ωστέ να συντονίσει στρατηγικά τις επιθέσεις της. Έτσι στη συνέχεια σχηματίστηκαν νέοι κρατικοί μηχανισμοί πρόνοιας και εναλλακτικές μορφές αντίστασης που διεκδίκησαν μέσω της νομιμότητας τις επιθυμίες της εξέγερσης, ως πλασματικές αναπαραστάσεις, κάποιες σκόρπιες φοροαπαλλαγές, κρατικός παρεμβατισμός στις τράπεζες, δικαστική δίωξη πολιτικών φορέων αναμεμειγμένων σε σκάνδαλα και στον αντίποδα λαικές συνελεύσεις που απλώς συνομιλούσαν για την ήττα τους, αποκρύβοντας την στα υπαίθρια τραπέζια γειτονιάς, την ίδια στιγμή που η επίθεση αναστέλλονταν.

Και όμως κάποιοι με κάθε τους κίνηση, κάθε τους άρνηση καθιστούν σαφές οτι πλέον δεν αντιστέκονται απλά, αλλά περνάνε πρώτοι στην επίθεση. Είναι οι ατίθασες ατομικότητες και οι αντιεξουσιαστικές αντάρτικες οργανώσεις στη Λατινική Αμερική που απαλλοτριώνουν τράπεζες, τοποθετούν βόμβες, πραγματοποιούν εμπρησμούς, χτυπάνε οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο των μητροπόλεων τους.

Είναι αυτοι, είμαστε εμείς, είστε εσείς, που επιδιώκουμε να χτυπήσουμε το “ευ ζην” που προσφέρει η κατανάλωση και η ανάπηρη ελευθερία του καπιταλισμού, με την ευγενική χορηγία της τηλαισθησίας.

Κάθε επίθεση απ' τη Χιλή ως τη Ελλάδα και απ' την Ιταλία ως την Αργεντινή είναι μια πράξη μνήμης, όχι για το παρελθόν που μας ορίσανε, αλλά για το παρόν που ζούμε και το μέλλον που θα κουρσέψουμε. Είναι η απαλλοτρίωση των δικών μας στιγμών απ' τους εαυτούς μας στο τεμαχισμένο χρόνο της κυριαρχίας. Είναι ο καθρέφτης μας μεταμφιεσμένος σε βόμβα, πιστόλι, εμπρηστικό μηχανισμό που μας απελευθερώνει.

Δεν μπορέιτε να τον κολλήσετε στον τοίχο, όυτε να τον κρεμάσετε στην κρεβατοκάμαρα, όμως μπορείτε να σκύψετε απο πάνω του και να αναζητήσετε τους εαυτούς σας. Τι είναι πιό απελευθερωτικό άλλωστε απ' τη επίθεση;

Όπως κάθε καθρέφτης, έτσι και ο δικός μας βοηθάει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είμαστε βέβαιοι οτί αρκετοί και μαζί τους και εμείς θα γίνουμε καλύτεροι. Γιατί περί αυτού πρόκειται, να γίνουμε καλύτεροι... Γιατί έτσι νιώθουμε και κατανοούμε τις απώλειες μας...

1 λεπτού σιγή για τον σύντροφο Mauricio... 30 λεπτά προθεσμία για την έκρηξη... μια ζωή στην επίθεση...

Στις 23 Μάη 09 ο αναρχικός αντάρτης πόλης Mauricio Morales Duarte σκοτώθηκε στη Χιλή καθώς ανατινάχθηκέ η βόμβα που μετέφερε ο ίδιος οπλισμένος με σκοπό να την τοποθετήσει σε στρατόπεδο της αστυνομίας .

Τώρα είναι η νοσταλγική αίσθηση που απλώνεται γύρω μας . Άνθρωποι που δεν συναντηθήκαμε ποτέ και όμως κοιτάζουμε πάντα απο την ίδια μεριά.

Άνθρωποι όπως ο Mauricio που πέθανε γιατί επέλεξε να ζήσει αληθινά κι όχι να συμμορφωθεί με την επιβίωση που του πρόσφεραν.

Για αυτό στο μακρινό άκουσμα μιας τόσο κοντινής απώλειας, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο προξενίο της Χιλής, 10 μέτρα απ' το φυλάκιο του ηλίθιου μπάτσου που φυλάει το Γερμανικό προξενείο.

Επίσης η χρονική στιγμή που επιλέξαμε να χτυπίσουμε δεν ήταν τυχαία. Στις 22 Ιουλίου πέρασε απο τα δικαστήρια ο σύντροφος Ηλίας Νικολάου για την εξέταση της αίτησης αποφυλάκισης του. Θέλουμε να στείλουμε ένα χειροπιαστό μήνυμα σε όλου τους ανακριτές και δικαστικούς λειτουργούς. Κάθε φορά που θα ξεφυλλίζετε τις δικογραφίες ανθρώπων, όπως τα διαφημιστικά προσπέκτους των νέων επίπλων που θα αγοράσετε για το σπίτι σας, να προσέχετε γιατι σύντομα ούτε σπίτι θα έχετε, ούτε αυτοκίνητο. Επίσης ούτε για την σωματική σας ακεραιότητα μπορούμε να σας εγγυηθούμε... Έτσι όπως τοποθετείτε την ελευθερία των ανθρώπων μέσα σε ντοσιέ και τα κλείνετε αδιάφορα μέσα στα συρτάρια του γραφείου σας, το ίδιο εύκολα και εμείς μπορούμε να σας τοποθετήσουμε αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο, στο σπίτι σας, στο αυτοκίνητό σας.

Υ.Γ.

Όσο για τις ψευτομαγκιές των γουρουνιών στους συντρόφους το πρωί της 22 Ιουλίου στα δικαστήρια, τους πέρνει να τις κάνουν μόνο όταν είναι όλοι μαζί και με πλήρη εξάρτηση. Εμείς απλά να τους υπενθυμίσουμε οτί η πόλη είναι μικρή και την ξέρουμε καλά.

Πράμα που σημαίνει οτι τους επιφυλάσουμε πολλές εκπλήξεις και αρκετές δυσάρεστες συναντήσεις εκτός υπηρεσίας.

Υ.Γ. 2

Προς τους μπάτσους και ειδικότερα προς το προσωπικό των Τ.Ε.Ε.Μ. (τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών). Η χρησιμοποίηση ωρολογιακού μηχανισμού και η ύπαρξη προειδοποιητικού τηλεφωνήματος είναι η πρακτική που εφαρμόζουμε ώς οργάνωση για να αποκλειστεί η περιοχή που σας υποδεικνύουμε και να μην τραυματιστούν άτομα τα οποία δεν έχουμε επιλέξει ως στόχο. Σε καμία περίπτωση δεν διαπνεόμαστε απο ευγενή κίνητρα για να σας δόσουμε το χρόνο να κάνετε επίδειξη τεχνικών γνώσεων απενεργοποιώντας την πιο απλή, έτσι και αλλιώς, συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, όπως κάνατε στο προξενείο της Χιλής. Θεωρούσαμε πως τα παθήματα του παρελθόντος, θα έχουν γίνει μαθήματα για το προσωπικό των Τ.Ε.Ε.Μ., όπως για παράδειγμα ο τραυματισμός του πυροτεχνουργού Πιέρρου Ξανθάκου στο πολιτικό γραφείο της πρώην υπουργού Βάσω Παπανδρέου πριν απο αρκετά χρόνια. Αν εσείς το ξεχάσατε, εμείς γνωρίζουμε ακόμα την τεχνική της παραπλανητικής ώρας έκρηξης, τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα και την καμουφλαρισμένη συνδεσμολογία, που θα έχει σκοπό να χτυπηθείτε και εσείς μαζί με τον επόμενο στόχο που θα διαλέξουμε. Τίποτα πιο επαναστατικό απ' το να γίνεσαι πιο πανούργος απο τον εχθρό. Οι όροι του πολέμου άλλαξαν. Σύντομα θα καταλάβετε τι εννοούμε...

Εις το επανειδείν...

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ανάληψη ευθύνης για τη ΝΔ και αυτοκίνητο του προξενείου της Κύπρου (23/7)

Θεσσαλονίκη 23 Ιουλίου 2009 ξημερώματα......
Στο διάβα μας αποκαϊδια.
Ένα βράδυ ακόμα αρνήθηκε να μείνει πληκτικό. Πρώτα εκρήξεις και μετά σειρήνες αναστάτωσαν τον ήσυχο ύπνο των γειτονιών της Κασσάνδρου και της παραλιακής με τα γραφεία της Ν.Δ και το αμάξι του Κύπριου πρέσβη να παραδίνονται στις φλόγες .
Μια προειδοποίηση : Σ'αυτούς που θα αποφανθούν για το μέλλον του αναρχικού συντρόφου Ηλία Νικολάου .
Μία πρόσκληση : Σε ήδη υπάρχοντες και μελλοντικούς συνοδοιπόρους της Ανταρσίας . Υπάρχουν λόγοι , δεν σταματάμε !
Μια προτροπή : Ποιο καλοκαίρι ; Ποιος εφυσηχασμός ; Ποια επανάπαυση ; Ποια ανακωχή ;
O επαναστατικός πόλεμος κρύβει την ευτυχία για εμάς . Ας τον οξύνουμε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες . Να μην τους αφήσουμε να πάρουνε ούτε μια ανάσα.
Μια ενημέρωση : Οι τσιτωμένοι και άυπνοι μπάτσοι ας έχουν υπ'όψην πως με το να φυλάν δυο τρεις στόχους δεν μας σταματάν από το να χτυπάμε όλους τους υπόλοιπους . Αντίθετα με εμάς ,δεν μπορούν να είναι παντού . Σε όλη την πόλη , σε κάθε της γειτονιά και κάθε δρόμο , σε όλη τη ζωή του σήμερα , σε κάθε της σύμβολο και κάθε της αξία θα ανακαλύπτουμε συνεχώς στόχους και θα αντιλαμβανόμαστε τους εχθρούς .

Τους εμπρηστικούς μας χαιρετισμούς στον σύντροφο Ηλία Νικολάου

Αρνητές διακοπών

20090723

Εμπρησμοί ΝΔ και οχήματος του προξενείου της Κύπρου (23/7)

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη, έγινε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ Προφήτη Ηλία, και η δεύτερη σε αυτοκίνητο του προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 4:00 το πρωί στην τοπική οργάνωση της ΝΔ Προφήτη Ηλία, τα γραφεία της οποίας, βρίσκονται επί των οδών Κασσάνδρου και Μακεδονικής Αμύνης 135. Η φωτιά μικρές υλικές ζημιές.

Δέκα λεπτά αργότερα, προκλήθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο του προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Βασιλείου Χατζή 2, στην περιοχή του Μακεδονία Παλλάς. Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο.

TVXS.gr

20090722

Βόμβα στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη (22/7)

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε το απόγευμα από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή αποκλείστηκε και η βόμβα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του εγκληματολογικού για συλλογή στοιχείων.
Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός αποτελείται από σωλήνα γεμάτο εκρηκτική ύλη και πυροκροτητή με ωρολογιακή πυροδότηση. Είχε τοποθετηθεί σε τσάντα, έξω από το Προξενείο που βρίσκεται επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 15.10' άγνωστος ειδοποίησε με τηλεφώνημα το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, για την επικείμενη έκρηξη και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση αποκλεισμού της περιοχής. Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ, που έσπευσαν επιτόπου, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν προγραμματισμένος να εκραγεί αργότερα και όταν τον εξουδετέρωσαν το σύστημα πυροδότησης λειτουργούσε κανονικά.


enet.gr

Ανάληψη ευθύνης για ΝΔ και κτίριο Πατριαρχείου (21/7)

Διανύουμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής πόλωσης σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Αναποφευκτα όμως απ'την στιγμή που τα πλοκάμια του καπιταλιστικού κόσμου έχουν φτάσει σε κάθε γωνία του πλανητη. Τους τελευταίους μήνες το ελληνικό κράτος προαναγγέλει ένα όργιο νέων προληπτικών και μη κατασταλτικών μέτρων. Αψογος συμπαραστάτης μαζι με το παρακράτος δεν θα μπορόυσε να μην είναι άλλο απ΄το φασιστικό κομματι της κοινωνίας που είναι εκεί για να συμπληρώνει το έργο της τοπικής εξουσίας στο νεο κορυφαίο δογμα της εποχής μας που ονομάζεται "ασφάλεια"..
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι όσο υπάρχει εξουσία όποια μορφη και να έχει θα υπάρχει και η καταστολή αντίστοιχα. Αυτο που μετράει όμως είναι η οργή μας που ξεχειλίζει περισσότερο απο ποτέ τώρα, κατι που φαίνεται και απο τον αριθμό των νέων ομάδων που έχουν ξεπηδήσει (ειδικότερα μετα τον δεκέμβρη) σε όλη την χώρα. Άτομα αφήνουν στην άκρη μικροθεωρητικές διαφορές για να καταστρώσουν μαζι επιθέσεις σε εξουσιαστικούς στόχους παντού με μόνο σκοπό την όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Η συνείδηση φέρνει την επιθεση και η επίθεση την νοηματοδοτεί.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την διπλή νυχτερινη επιθεση στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης 21/7 με στόχους την Νέα Δημοκρατία (γραφέια Συκεών) και το κτήριο του Πατριαρχείου στο Τσινάρι.

Αφιερώνουμε τις επιθέσεις αυτές στον αναρχικό Ηλία Νικολάου που αυριο (22/7) θα εξεταστεί η αιτηση αποφυλακισης του στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επίσης δεν ξεχνάμε τον κρατούμενο και απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Οι πόλεις έχουν αμέτρητους στόχους και εμείς καμία διάθεση για διακοπές...

"Ανατρεπτικές συνειδήσεις"

Ανάληψη ευθύνης για ΝΔ και οχήματα του Δήμου Πυλαίας (16,20/7)

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΦΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΑΦΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, (ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΓΕΝΑΡΗ), ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΗΘΗΝΟΝΤΕΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

ΚΟΜΑΝΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ

Ανάληψη ευθύνης για όχημα Δήμου Ν.Ψυχικού, γραφεία και αυτοκίνητο security (16 ,19/7)

Ζώντας στους καιρούς της βαρβαρότητας...

Από τα τάγματα ασφαλείας της κατοχής μέχρι τις σύγχρονες επιτροπές κατοίκων.Από τις μονάδες ασφαλείας υπαίθρου στους συνοριοφύλακες και τους λιμενικούς ως τα νέα αστυνομικά σώματα και την αναβάθμιση των ήδη υπάρχοντων.Όλοι αυτοί υπηρετούν το δόγμα ασφάλειας του Μαρκογιαννάκη “σκουπίζοντας” δρόμους και πλατείες,καίγοντας καταυλισμούς και εκκενώνοντας κτίρια μεταναστών.Ο κατάλογος όμως δεν έχει τέλος: ”επισκέψεις και συμβουλές” πρακτόρων από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού,αλλαγή πλεύσης της Ε.Υ.Π με πρώτο στόχο το νέο αντάρτικο πόλης,εταιρίες security και καταστήματα συστημάτων παρακολούθησης που ανθούν σε κάθε γειτονιά.Και εκτός αυτών,πράσινα σκουλίκια που ονομάζονται δημοτικοί αστυνομικοί με το άθλιο χαμόγελό τους στο πλευρό του πολίτη,που περιπολούν γειτονιές και τις αγορές,που κυνήγουν μετανάστες και ρουφιανεύουν στην αστυνομία κάθε “ύποπτη” κίνηση.Και όλα αυτά αναμένοντας την αναβάθμιση τους : ένα όπλο στη ζώνη.Άξιοι λόγου οι φιλήσυχοι μικροαστοί (και όχι μόνο) που καλούν την αστυνομία αν διαταραχτεί η ησυχία τους,που καταδιώκουν ληστές κάνοντας τον ήρωα της ημέρας ή τέλος σβήνοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Μπορεί στο στόχαστρο αυτού του διάχυτου και αλληλοσυμπληρώμενου πλέγματος ασφαλείας να βρίσκονται κυρίως μετανάστες,αναρχικοί καθώς και οι αποκλεισμένοι από το πλαστό όνειρο της ευημερίας και της κατανάλωσης,όμως είναι σίγουρο πως σημαδεύει κι άλλους.Τα κοινωνικά εκείνα κομμάτια που αποτελούν τον εν δυνάμει εχθρό του καθεστώτος τους.Και τώρα και στο μέλλον.Παρόλες όμως τις προσπάθειές τους δεν είναι άτρωτοι και δεν μένουν στο απυρόβλητο.Ας τους θυμήσουμε πως μπορεί να βελτιώνονται οι φράχτες,αλλά βελτιώνονται και οι άλτες...

Έτσι λοιπόν ως ένα ακόμη βήμα έμπρακτης κριτικής αυτού του συφερτού,”επισκευτήκαμε”:
-Στις 16 Ιούλη στο Νέο Ψυχικό αυτοκίνητο δημοτικής υπηρεσίας καθώς και την ταμειακή υπηρεσία του ίδιου δήμου.
-Το ίδιο βράδυ στην οδό Σεϊζάνη 2 στη Νέα Ιωνία τα γραφεία της PSG Security-κέντρο εκπαίδευσης φρουρών.
-Τέλος στις 19 Ιούλη,βανάκι της Personal Security στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι.
Απορίας άξιο το πως”κατάφεραν” τα ΜΜΕ να αποσιωπήσουν τα γεγονότα...
Όσοι λοιπόν φιλοδοξούν ή αποτελούν ήδη τα επικουρικά σώματα στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας και λογαριάζουν τους εαυτούς τους για πραιτωριανούς στο πλάι του καθεστώτος,θα μας βρίσκουν μπροστά τους...

Αφιερώνουμε το σύνολο της καλοκαιρινής μας εξόρμησης στο σύντροφο Ηλία Νικολάου ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο του κράτους όταν συνελήφθη στις 13 Γενάρη κατηγορούμενος για εμπρησμό της δημοτικής αστυνομίας Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.Άλλη μία πλεκτάνη της ασφάλειας όπως πέρυσι,όταν ο ίδιος και άλλοι 2 σύντροφοι επέλεξαν τη φυγοδικία από τη φυλάκιση για περίπου 1 χρόνο εξαιτίας ενός σαθρού μεν αλλά εξαιρετικά σοβαρού σύμφωνα με τον τρομονόμο κατηγορητηρίου,που περιελάμβανε πλήθος εμπρησμών.Για την ίδια υπόθεση βρέθηκε στη φυλακή ο σύντροφος Βαγγέλης Μποτζατζής για 10 περίπου μήνες.Στις 22 Ιούλη ο σύντροφος Ηλίας Νικολάου περνά στη Θεσσαλονίκη το 6μηνο συμβούλιο που συνέρχεται για να αποφασίσει τη συνέχεια ή όχι της προφυλάκισής του.
Φυσικά δε ξεχνάμε και τον Θοδωρή Ηλιόπουλο,αιχμάλωτο της δημοκρατίας από τις ταραχές του Δεκέμβρη,ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 10 Ιούλη διεκδικώντας το αυτονόητο,την ελευθερία του.

ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ
Αθήνα,21 Ιούλη 2009

Γκαζάκια σε γραφεία της ΟΝΝΕΔ και κτίριο του Πατριαρχείου (21/7)

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν στις 3:08 και στις 3:10 τα ξημερώματα, αντιστοίχως στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στις 3:08 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ επί της οδού Μιχαήλ Καραολή 27, στις Συκιές. Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στα τζάμια των γραφείων.
Δύο λεπτά αργότερα, στις 3:10 τα ξημερώματα, ξεσπούσε φωτιά από γκαζάκια, σε κτίριο του Πατριαρχείου, επί της οδού Κλειούς 12, στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Στα σημεία έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20090721

Ξύλο σε δημοτόμπατσους από μετανάστες (19/7)

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της κυριακάτικης αγοράς και ενώ ήδη είχαν γίνει κατασχέσεις παράνομων εμπορευμάτων επικίνδυνων για την υγεία των καταναλωτών, μικροπωλητές αλλοδαποί επιτέθηκαν στους δημοτικούς αστυνομικούς και έστησαν ενέδρα στο όχημα που μετέφερε τα κατασχεμένα προϊόντα. Αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο Δήμος, ο τραυματισμός των δημοτικών αστυνομικών που επέβαιναν στο όχημα. Έγιναν δύο συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

20090718

Ανάληψη ευθύνης για το μπαραζ στη Πάτρα (12/7)


ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

Δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, πνιγμοί στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα, θωρακισμένα λιμάνια με συρματοπλέγματα και κάμερες, ρατσιστικά πογκρόμ κατά των μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα και στο κέντρο της Αθήνας, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, απελάσεις, φυλακίσεις σε "κέντρα υποδοχής", φασιστικές-παρακρατικές επιθέσεις, καθημερινοί εξευτελισμοί, εργασιακή αφαίμαξη, γκετοποίηση, κοινωνικός αποκλεισμός.

Την ώρα που το "κράτος πρόνοιας" και οι υποσχέσεις του για παροχές και ποιότητα ζωής έχουν καταρρεύσει, το καθεστώς νοηματοδοτεί πλέον την ύπαρξή του μέσω του δόγματος της ασφάλειας. Προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινωνία απ' τα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί και αναπαράγει, τη μπολιάζει με φόβο και κατασκευάζει τεχνηέντως εχθρούς της (λ.χ. μετανάστες) ώστε στη συνέχεια να παρουσιαστεί ως σωτήρας που θα εγγυηθεί τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Από τη διαχείρηση των απορριμάτων και του περιβάλλοντος μέχρι τα ράντζα στα νοσοκομεία και από τα εργασιακά-ασφαλιστικά ζητήματα μέχρι τη δημόσια εκπαίδευση, τη λύση σε κάθε πρόβλημα τής καθημερινότητάς μας τη δίνουν οι μπάτσοι και η καταστολή.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, για να εφησυχάσει συνειδήσεις και να αποδυναμώσει κοινωνικές αντιστάσεις, η κυριαρχία ντύνει τα εγκλήματά της με το μανδύα του ανθρωπισμού. Αυτό το ανθρωπιστικό προσωπείο έρχονται να ενισχύσουν διάφορες Μ.Κ.Ο. ("Χαμόγελο του Παιδιού", "Ερυθρός Σταυρός" κ.λ.π.), στέλνοντας ανήλικους μετανάστες σε χώρο "φιλοξενίας" στην Κόνιτσα, όπου λίγους μήνες πριν τα έγκλειστα παιδιά έκαναν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η δημιουργία σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο εγκλεισμός των μεταναστών μέσα σε αυτά βαφτίζεται "καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους". Σε τελική ανάλυση, όσο "ανθρωπιστικοί" είναι οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, άλλο τόσο "ανθρωπιστική" είναι η ισοπέδωση και το κάψιμο του καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Την Κυριακή 12/7 και πριν προλάβει να ξημερώσει (άραγε και η "δημοκρατία" κάνει στο σκοτάδι τις δουλειές της;) μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον καταυλισμό αποκλείεται από την αστυνομία σε ρόλο στρατού κατοχής. Εφτά-οχτώ πάνοπλες διμοιρίες δολοφόνων των ΜΑΤ και εκατοντάδες ασφαλίτες-ζητάδες-οπκετζήδες εισβάλλουν στον καταυλισμό, προσάγουν όσους αλληλέγγυους κατάφεραν να βρίσκονται εκεί από νωρίς, ελέγχουν το χώρο με μάσκες, γάντια και σκυλιά, βγάζουν έξω από τις παράγκες τους πρόσφυγες, τους μπουζουριάζουν σε κλούβες που φεύγουν προς άγνωστες κατευθύνσεις και έτσι, "χωρίς βία", εκκενώνουν τον καταυλισμό. Και μετά ανέλαβαν οι μπουλντόζες και η φωτιά...

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της συνεχούς βαρβαρότητας που υφίστανται οι μετανάστες επί σειρά ετών: Από τα καθημερινά κυνηγητά στην παραλιακή και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς από λιμενόμπατσους (όπως την 8η Σεπτέμβρη 2008) μέχρι την απόπειρα ανθρωποκτονίας από οδηγό νταλίκας (Καθαρή Δευτέρα 2009), το μαχαίρωμα 14χρονου αφγανού από λιμενικό που έκανε έλεγχο σε νταλίκα (Νοέμβρης 2007) και τον αποτρόπαιο θάνατο νεαρού αφγανού από καρδιακή προσβολή όταν μπροστά στα μάτια του ξυλοκοπούσαν βάναυσα συγγενή του (Φλεβάρης 2006).
Μια βαρβαρότητα που ιδεολογικά στηρίζεται από τους λεχρίτες ρουφιάνους των Μ.Μ.Ε., κονδυλοφόρους της εξουσίας, οι οποίοι αδιάκοπα σφυροκοπούν την κοινωνία με ρατσιστική προπαγάνδα, προσφέροντας το απαραίτητο άλλοθι στις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυριαρχίας και των ντόπιων συμφερόντων. Σιχαθήκαμε να βλέπουμε στα τηλεοπτικά πάνελ τα νεοφασιστικά καθάρματα μιας δράκας νεόπλουτων ιδιοκτητών και επιχειρηματιών να μονοπωλούν με τις ακροδεξιές απόψεις τους τη διαμόρφωση της "κοινής γνώμης". Αναφερόμαστε προφανώς στα ανθρωποειδή του συλλόγου "Η πόλις εάλω", αυτών που ο "ανθρωπισμός" τούς ώθησε να εμποδίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στον καταυλισμό το Φλεβάρη, αυτούς που καλούσαν μαζί με τη νεοναζιστική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9 Μάη, αυτούς που εκτόξευαν απειλές για "νέο Τεμπονέρα" κατά των αλληλέγγυων στους μετανάστες.

Μπροστά στην ισοπέδωση των ζωών των προσφύγων, τα δάκρυα χαράς των εν λόγω υπανθρώπων προβλήθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. ψευδώς και με ένα διεστραμμένο τρόπο ως ανακούφιση του συνόλου της πατρινής κοινωνίας. Εντελώς ξεδιάντροπα, τσογλάνια μεγαλοδημοσιογράφοι (τύπου Ροδίτης-Φλαμής) μιλάνε για "τέλος του αίσχους" και "ανθρωπιστικό έργο", δίπλα σε εικόνες αιχμαλωσίας ανθρώπων, γκρεμισμένων και πυρπολημένων σπιτιών, που θυμίζουν κατοχικές εφόδους σε χωριά. Ακόμη, δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι που ωρύονται για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής του καταυλισμού δεν είναι άλλοι απ' αυτούς που εμπόδισαν οποιαδήποτε προσπάθεια για τη βελτίωσή τους (ξήλωμα χημικών τουαλετών, κόψιμο παροχής νερού). Όσο και να προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, η βαρβαρότητα που ξερνάει η σύγχρονη αστική δημοκρατία είναι εξόφθαλμη.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε το κράτος να επιτεθεί στο πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας δεν είναι τυχαία. Έρχεται μετά την εκλογική άνοδο του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. στις ευρωεκλογές, που λειτούργησε καταλυτικά στην ανάδειξη του ζητήματος των μεταναστών και της ασφάλειας ως κεντρικό στην πολιτική ατζέντα. Το κράτος εναρμονίζεται με τις επιταγές της Ε.Ε. και εφαρμόζει απροκάλυπτα το δόγμα της μηδενικής ανοχής, ξεκινώντας από τους μετανάστες και στοχεύοντας σε οποιοδήποτε ενοχλητικό, για τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, κομμάτι της κοινωνίας.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού, στις 6:15, στη μπατσοκρατούμενη Πάτρα, πραγματοποιήσαμε 4 ταυτόχρονες επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς στους ακόλουθους στόχους:
1) Σε ένα όχημα του υγειονομικού τμήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέλοντας να επιτεθούμε:
- Στον αρμοστή της κεντρικής εξουσίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού στην πόλη.
- Στο προκάλυμμα του "υγειονομικού" χαρακτήρα της επίθεσης στον καταυλισμό.
2) Σε ένα όχημα του Υπουργείου Πολιτισμού, θέλοντας να επιτεθούμε:
- Στη βιτρίνα του δυτικού πολιτισμού, που σαρώνει τα πάντα. Κανένα μουσείο της Ακρόπολης, κανένα καλογυαλισμένο μάρμαρο, καμία τονωμένη εθνική υπερηφάνεια δε μπορεί να λειτουργούν ως τα βάλιουμ μιας κοινωνίας που ναρκώνεται.
3) Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας, ως υπηρεσία του δικαστικού συστήματος, θέλοντας να επιτεθούμε:
- Στην αστική δικαιοσύνη που συμπληρώνει το έργο της καταστολής, αποφασίζοντας την τιμωρία αγωνιστών, μεταναστών, καταπιεσμένων και όσων το ίδιο το καθεστώς τοποθετεί στο περιθώριο.
- Στη γραφειοκρατική διαδικασία στην οποία εμπλέκονται χιλιάδες μετανάστες για την απόκτηση ροζ, πράσινων καρτών, αιτήσεων ασύλου και λοιπών εγγράφων, καθιστώντας τους όμηρους.
4) Στην Εθνική Τράπεζα, στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Κορίνθου, γιατί δε θα μπορούσαν οι νόμιμοι τοκογλύφοι του κεφαλαίου σε καμία περίπτωση να μην αποτελούν στόχο μας.

Αυτές οι ενέργειές μας δεν ήταν κινήσεις αντιπερισπασμού, αλλά μια άμεση απάντηση στη βίαιη εκκένωση του καταυλισμού. Η αλληλεγγύη στους μετανάστες για μας δεν είναι παροπλισμένη φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη αλλά μια αδιαμεσολάβητη μαχητική συνθήκη. Όσο κι αν το θέλουν διάφοροι καλοθελητές των Μ.Μ.Ε. μαζί με τους κάθε λογής "ευηπόληπτους πολίτες", το μεταναστευτικό δεν τελειώνει εδώ. Τα χαρακτηριστικά και οι όροι του ζητήματος αλλάζουν και εμείς συνεχίζουμε να ανιχνεύουμε το πεδίο σύμπραξης στο δρόμο όλων όσων επιλέγουν την αντίσταση και την αξιοπρέπεια.

Ένας πόλεμος μαίνεται. Απ' τη μια μεριά το κεφάλαιο, το κράτος και οι απανταχού πιστοί του παλιού κόσμου. Από την άλλη, όλοι όσοι δέχονται τις μεγάλες και μικρές επιθέσεις τους. Η κοινωνική αδιαφορία οπλίζει τα χέρια των εχθρών μας. Καιρός είναι όσοι και όσες αντιλαμβάνονται τη θέση τους σ' αυτόν τον πόλεμο να σηκώσουν και το βάρος των ευθυνών τους.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Mολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ (18/7)

Επίθεση με έξι βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 2:30 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

zougla.gr

Εμπρησμός αυτοκινήτου του Δήμου Ν.Ψυχικού (17/7)


Ένα όχημα του δήμου Ψυχικού καταστράφηκε, ενώ άλλα δύο παρακείμενα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια, που σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του δήμου, το οποίο ήταν σταθμευμένο απέναντι από το δημαρχείο Ψυχικού και μπροστά στα γραφεία, όπου στεγάζονται οι ταμειακές υπηρεσίες, στη διασταύρωση Τερτσέτη και Αγίου Γεωργίου.

www.kathimerini.gr

20090716

Ανάληψη ευθύνης για τον Χηνοφώτη (11/7)

…είμαστε αυτοί οι ενοχλητικοί όπου ανάμεσα σε ανενόχλητους συνεχώς περπατάμε.

Είμαστε οι δολοπλόκοι συνωμότες όπου χαράζουμε ουλές στρατηγικής πάνω στους σκονισμένους χάρτες του πολέμου .Είμαστε αυτοί που αγαπάνε και έχουνε ανάγκη να αγαπάνε τις αξίες τους γιατί μια μέρα ίσως πεθάνουμε για αυτές.

Είμαστε τα αγριολούλουδα που εκρίνουν ένοχα αρώματα , τα αγριολούλουδα που με τα αγκάθια τους ματώνουν τα ίδια τα χέρια που τα μαζεύουν. Αγριολούλουδα που φύτρωσαν από το δημιουργικό τίποτα. Θα σφίξουμε συντροφικά το χέρι των αληθινών επαναστατών όλων των τάσεων και θα ευχηθούμε καλό δρόμο, και ίσως να ανταμώσουμε, γιατί πρέπει εμείς οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Το λόγω τώρα έχουν οι πράξεις…..


Για ακόμα μια φορά η επίθεση μας είχε σαν στόχο άνθρωπο του χώρου της αστυνομίας ,αλλά πιστεύοντας ότι το ζήτημα αυτό έχει αναλυθεί διεξοδικά από προηγούμενες προκηρύξεις μας θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθούμε ,εν είδη πολιτικής ανασκόπησης, στα γεγονότα του Δεκέμβρη που μας πέρασε. Ύστερα από εφτά μήνες ,μπορούμε να εκτιμήσουμε την ιστορική παρακαταθήκη που άφησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Αυτές οι κοντά είκοσι μέρες που η θερμοκρασία στις πόλεις και την πρωτεύουσα της χώρας χτύπησε κόκκινο. Όταν πλήθος κόσμου χρησιμοποίησε μεθόδους συγκρουσιακής βίας ρημάζοντας τις νύχτες των μητροπόλεων, τα οικονομικά τους κέντρα, τους εμπορικούς δρόμους της κατανάλωσης και συγκρούστηκε με λύσσα με τις κατασταλτικές μονάδες. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μιλάμε για το σύνολο των ατόμων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις ή ταραχές. Κομματικές νεολαίες, αριστερά και ρεφορμιστικά σχήματα, καλλιτέχνες και συναυλιάκηδες, είναι σύνολα που τʼ αντιμαχόμαστε. Προσπάθησαν οι κήρυκες της λογικής ,των ειρηνικών κινητοποιήσεων(αυτοί οι σιχαμεροί διαμεσολαβητές, οι αιώνιοι συμβιβαστές), να προωθήσουν την ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία. Το ξαναλέμε, με αυτούς, και τα κοπάδια τους δεν έχουμε (και ούτε θα θέλαμε εξάλλου) καμία σχέση. Εμείς μιλάμε μόνο για την ιστορική εμπειρία που αποκόμισε ο αναρχικός-αυτόνομος-επαναστατικός χώρος, για τους τσαμπουκαλεμένους μαθητές, τους νεαρούς μετανάστες, τις οργανωμένες ομάδες χουλιγκάνων, για παιδιά χωρίς κατηγοριοποίηση που με τρέλα κατέβηκαν στο δρόμο μαζί μας και συμμετείχαμε στις νυχτερινές συγκρούσεις.

Μιλάμε για τις «άλλες» χιλιάδες. Για τις χιλάδες που για είκοσι μέρες σʼ όλη την Ελλάδα ανέδειξαν με πλουραλισμό κινήσεων μια φοβερή κοινωνική κινητικότητα. Γιατί ήταν και αυτό χαρακτηριστικό της εξέγερσης, μια εμπειρία στροβιλισμού όπου είχε αντιστραφεί η γλώσσα και η συμπεριφορά των ανθρώπων και εμείς μέσα σε αυτούς να δημιουργούμε ρήγματα παντού.

Η εξέγερση είναι από τη φύση της κοινωνική. Είναι η συσσωρεμένη εκτόνωση βίας, θυμού, και πρόκληση ταραχής από μια μερίδα του κοινωνικού συνόλου, ετερόκλητη ως προς το εσωτερικό της με διατύπωση πολιτικών επαναστατικών ή ρεφορμιστικών αιτημάτων μόνο από οργανωμένες ομάδες και σχήματα αναρχικών-αντιεξουσιαστών ή αριστερών. Η κινητήρια δύναμη του εξεγερτικού εγχειρήματος σβήνει σταδιακά με τον χρόνο καθώς ο θυμός, εκδίκηση, η βία που διαχύθηκε σε δρόμους και πανεπιστήμια σταδιακά κορέστηκε και μειώθηκε η ένταση της στους χωροχρόνους της καθημερινότητας άρα και η εκρηκτική δυναμική της εξεγερτικής απόπειρας. Φυσικά αποφασίσαμε ως οργανωμένη ομάδα όταν υποχώρησαν τα παραπάνω και αναδείχθηκαν πιο μαζικά οι πρακτικές των καταλήψεων, της αντιπληροφόρησης, των πορειών στις γειτονιές η των συναυλιών από κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου να αποχωρήσουμε από το δρόμο. Και αφού υποχώρησε η εξέγερση, άλλοι απλά επέστρεψαν σε μια καθημερινότητα, πιο λίγοι στην νομότυπη καθημερινότητα, και οι πιο πολλοί «κλείστηκαν»στις υποκουλτούρες της μητρόπολης, ο καθένας στην παρέα του. Ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος παρέμεινε δραστήριος και ανέδειξε πολιτικά υποθέσεις όπως η κρατική καταστολή ,τους φυλακισμένους της εξέγερσης και ασχολήθηκε με την επίθεση με βιτριόλι στη Κ. Κούνεβα. Εμείς πάντως αν κάτι κρατάμε είναι πως ήταν ένας ελπιδοφόρος μήνας. Αυτή η έκρηξη, αυτός ο καταστροφικός αμοραλισμός της νεολαίας, το μίσος για τις συνθήκες ζωής και τα αδιέξοδά της έφτασε παντού. Αυτός ο ανεστραμμένος μηδενισμός αξιών έβαψε με μελανά χρώματα την κοινωνική ηθική και τις οθόνες των σπιτιών, φέρνοντας την ηχώ της σύγκρουσης παντού. Θα θυμόμαστε πάντα τις χιλιάδες κουκούλες, τις ανεξέλεγκτες φωτιές, τα βλέμματα που αντανακλούσαν πιο ζωντανά από ποτέ, αφού το μίσος και η θλίψη επηρέαζε τα πάντα. Και θα θυμόμαστε ακόμα πως ο άνεμος σφύριζε διαφορετικά πάνω από τα κτήρια της κυβέρνησης.

Ήταν η περίοδο που οι ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις επανεμφανίστηκαν με δυναμικές ενέργειες ωθημένες από την ίδια την δυναμική των γεγονότων . Ήταν τότε που οι γνωστοί πολιτικάντηδες και φίλοι των δημοσιογράφων αποκαλούμενοι ως «αντιεξουσιαστική κίνηση» νιώθοντας κάπως παράξενα που κάποιοι τους χάλασαν τη σούπα του εναλακτισμού και της απραξίας έβγαλαν την κατάπτυστη ανακοίνωση ότι «οι ριπές στα Εξάρχεια τραυμάτισαν το μαζικό κίνημα». Έναν ματατζή τραυμάτισαν εκτός άμα θεωρούν και τους μπάτσους εργαζόμενους και συνάμα κομμάτι των κοινωνικών αγώνων. Αλλά τι μπορούμε να πούμε για μια ομάδα που έχει σαν στόχο να καταλήξει κάποια στιγμή συνιστώσα του σύριζα παρά μόνο ότι είναι σε καλό δρόμο για να το καταφέρει. Εμείς θεωρούμε ότι οι επιθέσεις από επαναστατικές ομάδες ανεξάρτητα των μέσων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη του στόχου αν πηγάζουν από παρόμοιες αντιλήψεις είναι κομμάτια του πολύμορφου αντάρτικου πόλης που μετά από τον Δεκέμβρη ανθεί σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας.

Από τον Δεκέμβρη και μετά η ένταση του αντάρτικου πόλης είναι τέτοια που επιστρέφει το δόγμα του τάξη και ασφάλεια στην πιο συντηρητική του εκδοχή. Νόμοι για καρτοκινητά και για κάμερες , συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και στροφή στη συντηρητική πολιτική. Ο νεοφιλευθερισμός μπαίνει στη μπάντα προκειμένου να ανασυγκροτηθεί εκ νέου και παραχωρεί τη θέση του στο συντηρητισμό. Η κυβέρνηση εν μέσω σκανδάλων ανακαλύπτει το μόνο τομέα που μπορεί να κάνει πολιτική ,αυτόν που ανταποκρίνεται στο μέσο μικροαστό: την ασφάλεια. Η επιστροφή των ακροδεξιών κατακαθιών κάθε είδους βρίσκουν στέγη στην μεγάλη αγκαλιά της τηλεπερσόνας του Καρατζαφέρη και του θεάτρου σκιών που έχει για κόμμα. Ξαφνικά όλοι μιλούν για την εσωτερική κατάσταση. Δύο θέματα κυριαρχούν στην επικαιρότητα: η τρομοκρατία και οι μετανάστες. Ξαφνικά το παλαιό εφετείο και οι καταληψίες του γίνονται επικίνδυνοι για τη σταθερότητα του έθνους, και οι δημοσιογράφοι ωρύονται για την εγκατάλειψη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Επιτροπές κατοίκων ξεπηδούν με μπροστάρηδες σχεδόν πάντα τους οργανοπαίχτες της Χρυσής Αυγής. Οργανώνονται περιπολίες στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα , πεζές η μηχανοκίνητες, χωρίζονται σε βάρδιες αποτελούμενες από πολίτες και μπάτσους όπου εισβάλουν και χτενίζουν ολόκληρες γειτονιές. Τα επεισόδια για το κοράνι δίνουν νέα τροφή για συνέχιση της παραφιλολογίας για εσωτερικούς εχθρούς και οι φυλλάδες γράφουν συνεχώς για εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρμεντ που σχολιάζουν ότι η Ελλάδα είναι πέρασμα «τρομοκρατών» στην Ευρώπη. Δε θυματοποιούμε τους μετανάστες ούτε και πιστεύουμε ότι είναι αναγκαστικά της «γης οι κολασμένοι». Είναι αλήθεια ότι πολλά κυκλώματα της μαφίας δεν είναι ντόπια όπως και το ότι η Ελλάδα είναι σα χώρα δεύτερης ευκαιρίας για τους μετανάστες. Οι περισσότεροι απλώς θέλουν να γίνουν νοικοκυραίοι στη θέση των ντόπιων και νομιμοποιηθούν στη χώρα. Διακρίνουμε όμως πως οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς δεν έχουν το κόμπλεξ των γονιών τους για τη χώρα που τους φιλοξενεί. Ο φόβος της γκετοποίησης και της δημιουργίας καταστάσεων Παρισινών προαστίων ωθεί τις αρχές σε μια στρατηγική της έντασης τόσο στο μεταναστευτικό όσο και ευρύτερα. Η επανεμφάνιση του παρακράτους που τόσο ολοφάνερα και χωρίς προσχήματα πλέον συνεργάζεται με την αστυνομία, οι επιθέσεις σε διάφορους πολιτικούς χώρους, προετοιμάζουν το έδαφος για μια κατάσταση σαν αυτής της Ιταλίας το ʼ70. Διακρίνουμε πολωτικές τάσεις μέσα στα κοινωνικά δρώμενα και διεργασίες που θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν ένα νέο κύκλο αίματος.

Η πρόσφατη εκκένωση του καταυλισμού των Αφγανών στην Πάτρα αποδεικνύει περίτρανα τις προθέσεις των αρχών. Η σφοδρότητα της εκκένωσης, ο εμπρησμός του καταυλισμού, η σύλληψη όλων σχεδόν των ενηλίκων και η απομάκρυνσή τους από τα ανήλικα παιδιά τους όπου παραδίδονται σε κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών. σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια άλλη σειρά πραγμάτων.

Τώρα είναι που η πόλωση στο κοινωνικό περιβάλλον αρχίζει να γίνεται ορατή και χωρίζονται στρατόπεδα. Η αδιαφορία αφήνει το πέπλο της και οι πολίτες οπλίζονται με λοστούς και περιπολούν στις γειτονιές για κακοποιούς και ύποπτους. Τώρα είναι που θεωρούμε πως η κοινωνική ειρήνη μπορεί να είναι πιο εύθραυστη από ποτέ. Προκρίνουμε λοιπόν την αναβάθμιση μας, αλλά και όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης. Μια αναβάθμιση επιχειρησιακή, περιεχομενική σε θέματα στοχοθεσίας, εμπλουτισμένη με όλα τα μέσα. Χωρίς φετιχισμούς και υπερβολές ενθουσιασμού(συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δε ληστεύεις μια τράπεζα με μολότοφ ούτε και καταστρέφεις μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων με σφαίρες). Πρόταγμα μας είναι η συνεχιζόμενη εξέλιξη μέχρι να ξεπεράσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια των αντοχών μας.

Γιατί για μας η επανάσταση δεν είναι θέμα ενός μονάχα μήνα του Δεκέμβρη ή του Γενάρη αλλά είναι μια αειθαλής κατάσταση που δοκιμάζει τα όρια όλων μας.

Ας εντάξουμε λοιπόν το σκοτεινό και μηδενιστικό μήνυμα του Δεκέμβρη στα οργανωμένα σχέδια μας για καταστροφή και ας μεθοδεύσουμε το χάος στην καρδιά των μητροπόλεων.

Ας φωλιάσει ο φόβος εκεί που δε γεννιούνται πλέον συνειδήσεις

κι

Ας τρυπώσει ο τρόμος εκεί που ήδη έχουν πεθάνει.


Έτσι λοιπόν στις 10 Ιούλη στις 03:22 εισβάλαμε στο πίσω μέρος της κατοικίας του Π. Χηνοφώτη , σταθήκαμε και ενεργοποιήσαμε τους δυο πυροκροτητές αποτελούμενους συνολικά από τέσσερα ρολόγια οι οποίοι συνδέονταν με χύτρα ταχύτητας η οποία περιείχε 4 κιλά εκρηκτικής ύλης. Στην συνέχεια με σχοινί κατεβάσαμε το μαύρο σακβουαγιάζ με τον μηχανισμό στον ακάλυπτο χώρο, 7 μέτρα πίσω από την πλάτη του εκπαιδευμένου ,λογικά, ειδικού φρουρού που «φύλασσε» τον πρώην υπουργό. Αφού τοποθετήθηκε ο μηχανισμός αποχωρήσαμε.

Ο Π. Χηνοφώτης ήταν υφυπουργός εσωτερικών την χρονική περίοδο που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από την αρχή της καριέρας του σε αυτόν τον τομέα παρουσιάστηκε σαν ένας έμπειρος στρατιωτικός ο οποίος θα ήταν ικανός να εξαρθρώσει τις επαναστατικές ομάδες. Η τελική έκβαση της πολυσυζητημένης σταδιοδρομίας του ήταν να φύγει βράδυ όντας πλήρως αποτυχημένος ως προς τους στόχους του. Ότι ξεγράφτηκε από την θέση του υφυπουργού δεν σημαίνει ότι και εμείς θα ξεχνούσαμε το παρελθόν του. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες της εξουσίας ότι θα πρέπει να φυλάγονται από ένστολα αρχίδια από την αρχή της καριέρας τους έως και το τέλος της «πολυτάραχης» ζωής τους εφόσον επέλεξαν αυτήν την κατεύθυνση. Το ζήτημα της προσωπικής απειλής έχει από καιρό τεθεί σε ισχύ και θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε για αυτό με την ίδια ένταση και συχνότητα.


ΥΓ. Σίγουρα υπάρχουν λόγοι που το επιτελείο του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε την ηγεσία της Ε.Υ.Π. στον Παπαγγελόπουλο. Μετά τη διακυρηγμένη επιτυχία της Ε.Υ.Π. και της ΕΛ.ΑΣ στο οργανωμένο έγκλημα, οι διασυνδέσεις με την πολιτική ηγεσία που προέκυπταν σίγουρα χάλασαν το κλίμα ικανοποίησης που υπήρχε στα στελέχη του υπουργείου . Άνθρωπος με πείρα στο κουκούλωμα σκανδάλων ο Παπαγγελόπουλος μπλεγμένος με τις υποθέσεις των απαγωγών και υποκλοπών ανέλαβε τα ηνία της Ε.Υ.Π. έχοντας το θράσος να προαναγγείλει επιτυχίες κατά της «τρομοκρατίας» . Εμείς παρόλα αυτά κύριε Παπαγγελόπουλε θυμόμαστε ακόμα που μένετε και αν επιμένετε να μας ψάχνετε ίσως ξαναπεράσουμε από τα μέρη σας.


«Η εξέγερση μας έφτασε μέχρι εδώ, είχε την τύχη μια μικρής βάρκας που στασίασε και επέστρεψε ήδη στο πέτρινο λιμάνι. Και δεν έχουμε καν τον χρόνο να την κάνουμε πειρατική. Δώσε μας το χρόνο..

Δώσε μας το χρόνο…

Δεν πρόκειται για προσευχή αλλά για δίψα. Να μπορέσουμε να σβήσουμε τα ίχνη, να κρύψουμε σε ένα νησί έναν θησαυρό για τους νεότερους που θα έρθουν μετά από εμάς για να κάνουν τα ίδια, ανυπόταχτα ταξίδια.

Ζαν Μαρκ-Ρουαγιάν

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών

Ανάληψη ευθύνης για την τοπική της ΝΔ (15/7)

Θέλωντας να διαταράξουμε τη νηνεμία της ομαλότητας, μια ήσυχη καλοκαιρινή βραδιά, όπως αυτή της 15ης Ιουλίου, επισκεφθήκαμε τα γραφεία της ΝΔ στην περιοχή της Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, με βενζίνη.
Θέλουμε έτσι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ηλία Νικολάου που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Αμφισσας κατηγορούμενος για εμπρησμό που σημειώθηκε στις 13 Γενάρη στη δημοτική αστυνομία Ευόσμου και την τετάρτη 22 Ιουλη θα παρουσιαστεί ενώπιων του συμβουλίου εφετών στα δικαστήρια της θεσσαλονίκης για να εκδικαστεί η 6μηνη αίτηση αποφυλάκισης του.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

κομάντο καλοκαιρινής εντροπίας

Μολότοφ σε γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη (15/7)

Άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στις 2 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ, που βρίσκονται επί των οδών Κορυτσάς και Παπάφη. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές στη τζαμαρία των γραφείων, ενώ κάηκε ένα πανό.

www.kathimerini.gr

Γκαζάκια στον ΟΤΕ Θεσ/νίκης (15/7)

Εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησαν αργά απόψε άγνωστοι έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ, στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, απομάκρυναν το μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σπασίματα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (14/7)

Επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 10 άτομα, κρατώντας σιδηρολοστούς και άλλα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές στην τζαμαρία της πρόσοψης της τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου 86.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Μπογιές σε κτίριο του ΟΤΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στο indymedia (14/7)Γύρω στις 15:30 ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε μπογιές στο κτίριο του ΟΤΕ. Δεν προκλήθηκαν περαιτέρω ζημιές.

enet.gr

20090712

Εισβολή των ΜΑΤ στον καταυλισμό στην Πάτρα και εμπρηστικές επιθέσεις (12/7)

Από τα χαράματα μεγάλη δύναμη μπάτσων συνέλαβε όσους βρίσκονταν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Πάτρα και στην συνέχεια ο κρατικός μηχανισμός σε πλήρη λειτουργία -νομαρχία/πολεοδομία (με μπουλντόζες), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ- ισοπέδωσε τα λίγα καταλύματα που γλύτωσαν από την φωτιά που "ξέσπασε" κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού όπου έγιναν προσαγωγές μεταναστών που δεν είχαν νόμιμοποιητικά έγγραφα. Σχεδόν την ίδια ώρα καίγοναι: Αυτοκίνητο της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Υπουργείου Υγείας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Υπάτης, στη ΝΕΟ Πατρών Αθηνών. Όχημα του Υπουργείο Πολιτισμού που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μαιζώνος και Γκότση. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην οδό Κανάρη 60Β. Το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Παπαφλέσσα και Κορίνθου.

20090711

Βανδαλισμοί σε γραφεία του ΛΑΟΣ (11/7)

Γράφτηκαν συνθήματα και σπάστηκε η πρόσοψη των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ στα πατήσια επί της λεοφώρου Ηρακλείου ως άμεση συμβολική απάντηση στις τελευταίες φασιστικές προκλήσεις.

Βόμβα στο σπίτι του Χηνοφώτη (11/7)


Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, στην οδό Αφροδίτης 17, στο Παλαιό Φάληρο.
Η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό. Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

NAFTEMPORIKI.GR

Πυροβολισμοί στα ΜΑΤ στη Χ.Τρικούπη (10/7)

Επίθεση δέχθηκε στις 10 μ.μ. λεωφορείο διμοιρίας των ΜΑΤ, το οποίο εκινείτο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ενας πεζός άνδρας πυροβόλησε μια φορά προς το λεωφορείο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων.
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Οι άνδρες των ΜΑΤ κατέβηκαν από το λεωφορείο και κυνήγησαν το δράστη ο οποίος πυροβόλησε ξανά για εκφοβισμό.

NAFTEMPORIKI.GR

Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς σε στόχους της Δημοτικής Αστυνομίας (9/7)

καθε περιφραγμενη περιοχη χρειαζεται και τα σκυλια της να τη φυλανε.Καθε εξουσιαστικη κοινωνια χρειαζεται ξυπνητηρια για να υπενθυμιζουν τους νομους και τους κανονες της.
Ετσι κι αλλιως χωρις εναν ''μπαστακα πανω απο το κεφαλι'', λιγοι πλεον μπορουν να λειτουργησουν,να κρινουν και να αποφασισουν.
Κατι τετοιοι πρασινοι,απλοι,συνηθισμενοι ανθρωπομορφοι ειναι οι υπαλληλισκοι της δημοτικης αστυνομιας που τριγυριζουν στις συνοικιες με το χαμογελο του προσιτου και το μπλοκακι της αυστηροτητας,για να νιωσουν ολοι πως επιτελους η αστυνομια (εστω με αυτη την ποταπη μορφη),ειναι διπλα στον πολιτη.
Μπατσοι τελευταιας κατηγοριας στην ιεραρχια των δυναμεvν καταστολης,μιας και ο εξοπλισμοσ-εκπαιδευση, δεν αρκει για την αντιμετωπιση ανατρεπτικων δρασεων,βρηκαν τον μοναδικο ρολο που η στολη τους πιανει τοπο...καταδιωξεις μεταναστων και αμεση πληροφορηση στα κεντρα της αστυνομιας για οποιαδηποτε υποπτη κινηση.
Ανελαβαν να εξασφαλισουν την ευρυθμη λειτουργια της πολης...
Αναλαμβανουμε να αποδεκατισουμε καθε διαχειριστη,διαμεσολαβητη και υπερασπιστη του νομου και της ταξης.

Ετσι στις 9/7/09 τα ξημερωματα πυρπολησαμε ενα αμαξι της δημοτικης αστυνομιας εξω απο το δημαρχειο του παπαγου και το κτηριο που στεγαζεται η ιδια στην οδο κων/πολεως 35 στο χολαργο.

Αφιεωνουμε αυτην την κινηση στον αναρχικο Ηλια Νικολαου που βρισκεται προφυλακισμενος,κατηγορουμενος για εμπρησμο της δημοτικης αστυνομιας στην θεσ/νικη.

ΑΝΗθΙΚΟΙ TΑΡΑξΙΕΣ

20090710

Πυρκαγιά σε 6 οχήματα στο Ηράκλειο Κρήτης (10/7)

Τέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές από εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ, κατά της μάντρας αυτοκινήτων της εταιρείας Νιβάλ στην οδό Λευκωσίας του Ηρακλείου.
Η επίθεση σημειώθηκε στις πέντε παρά πέντε τα ξημερώματα από άγνωστο άτομο που οδηγούσε μοτοποδήλατο, και η φωτιά που εκδηλώθηκε πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά να μην επεκταθεί σε όλο το συγκρότημα. Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται στις 65.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: aegeantimes.gr

Eμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Αγία Παρασκευή. (9/7)

Η «Eπαναστατική Aπελευθερωτική Δράση», ανέλαβε σύμφωνα με τηλεφώνημα την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Αγία Παρασκευή.
"Η χθεσινή συνεργασία ΜΑΤ και φασιστών που επιτέθηκαν στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες αποτελεί συνέχεια των ρατσιστικών πογκρόμ, των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών και των απελάσεων που διεξάγουν το κράτος και οι λακέδες του. Η δήθεν επιτροπή κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα είναι μια ομάδα φασιστοειδών που κατευθύνεται από το κράτος, Οι επίσημοι και ανεπίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Ο αγώνας συνεχίζεται", είπε ο άγνωστος πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Αγία Παρασκευή είχε τοποθετηθεί ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό από το οποίο προκλήθηκε ανάφλεξη η οποία κατέστρεψε την πόρτα των γραφείων. Η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο δε χρειάστηκε ωστόσο, να παρέμβει.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Παπάγου και Χολαργό (9/7)


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα σε Παπάγου και Χολαργό, με διαφορά μόλις πέντε λεπτών.
Αρχικά, στις 4:12, όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Λεωφόρου Παπάγου με την οδό Αναστάσεως στην περιοχή του Παπάγου, τυλίχτηκε στις φλόγες.
Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 6 άνδρες, οι οποίοι κατάσβησαν τη φωτιά.
Πέντε λεπτά αργότερα, στις 4:17, φωτιά ξέσπασε σε γραφείο που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 35, στο Χολαργό, και στο οποίο στεγάζονται γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Aνάληψη ευθύνης για την city bank στην Καβάλα (9/7)

«Οργανώνουμε τον πυροκροτητή και τίποτα περισσότερο’ η ελεύθερη έκρηξη θα γίνει έξω από το δικό μας ή οποιονδήποτε άλλο έλεγχο….»
Κ.Δ.( καταστασιακή διεθνής)

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην city bank στο κέντρο της Καβάλας, και χαιρετίζουμε τους πραίτορες της πόλης μας , ανεβάζοντας τον πήχη της επιθετικής μας δράσης, κάτω από την μύτη τους κυριολεκτικά… τοποθετώντας τα πέντε κάνιστρα βουτανίου, και όχι τέσσερα καθώς και κάτι «ακόμα» που δημιούργησε το ωστικό κύμα και ισοπέδωσε το υποκατάστημα των μεγαλύτερων καθαρμάτων στο πλανήτη. Θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στους μετανάστες που βιώνουν την χειρότερη καταστολή των ελληνικών αρχών ,τα τελευταία χρόνια .(χαιρετισμούς στο κάθαρμα νέο-μασόνο της πόλης μας Κ. Τάτση- τα λέμε σύντομα).
Επίσης η επίθεση αφιερώνεται σε όλους τους φυλακισμένους της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στους αμετανόητους της υπόθεσης Μυλωνά, στον Γιάννη Δημητράκη και τέλος σε όλους αυτούς που πολεμάνε το σύστημα της λήθης μέσα από τα κολαστήρια / φυλακές.
Η νίκη θα ανήκει σε εκείνους που θα σπείρουν την αταξία χωρίς να την αγαπούν….
Κ.Δ.
Εις το επανειδήν με μεγαλύτερο ωστικό κύμα
Δράσεις όχι λόγια.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

υ.γ. Παραχωρούμε άδεια μερικών ημερών στους εργαζόμενους της city bank
ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΩΣΤΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ΠΗΓΗ: indymedia

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (7/7)


Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σε Αγιο Παντεήμονα και Πατησίων κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στου μετανάστες. Με σύνθημα: «η σιωπή είναι συνενοχή, η αλληλεγγύη το όπλο μας», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις «επιχειρήσεις σκούπας» στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τους μετανάστες, αλλά και στην πρόθεση εκκένωσης του πρώην Εφετείου, στην οδό Σωκράτους, όπου έχουν καταφύγει άστεγοι. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με συνθήματα κατά της «επιτροπής κατοίκων» που έχει συγκροτηθεί ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή. Φτάνοντας στην πλατεία, διαδηλωτές συνεπλάκησαν με μέλη της επιτροπής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), μετά το τέλος της πορείας, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν σε αυτήν μπήκαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και άρχισαν να πετούν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας ελαφρά έξι από αυτούς. Επίσης, προκλήθηκαν φθορές στα τζάμια εννέα καταστημάτων και τριών αυτοκινήτων, γύρω από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα.

ΠΗΓΗ: naftemporikh.gr

Επεισόδια στο Γραμματικό (7/7)

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, στην περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων του Γραμματικού και ανδρών των ΜΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής εμπόδισαν τα μηχανήματα να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν αστυνομικοί και κάτοικοι, ενώ λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο δήμαρχος της περιοχής. Από τα ΜΑΤ έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και λίγο αργότερα όπως προαναφέρθηκε, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε χωράφια για την κατάσβεση των οποίων χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Ο «κλεφτοπόλεμος» κατοίκων-αστυνομίας συνεχιζόταν μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι και η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη.

ΠΗΓΗ: naftemporikh.gr