Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090416

Καταστροφές στα γραφεία της ΑΝΕΚ σε Αθήνα και Ηράκλειο (11/04)

Τα τρυκάκια που βρέθηκαν στην Αθήνα πεταμένα στη γύρω περιοχή εξηγούν τους λόγους της επίθεσης:

Στις 18/3 το κράτος δολοφόνησε την αγωνίστρια κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη που πρωτοστατούσε στον αγώνα των γυναικών κρατουμένων κατά των ταπεινωτικών κολπικών ελέγχων στις φυλακές. Η Κατερίνα βρέθηκε νεκρή κατα την πειθαρχική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας σε αυτές της Νεάπολης Κρήτης μέσα σε πλοίο της ΑΝΕΚ, της εταιρίας που συστηματικά διαθέτει τα πλοία της για τις μεταγωγές των κρατουμένων και των μεταναστών. Η γνωστοποίηση του θανάτου της πυροδότησε εξέγερση στη Β' πτέρυγα των φυλακών της Θήβας όπου κρατούνταν.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ
(Α)


απο την τοπική εφημερίδα ¨Πατρίς¨της Κρήτης:

Ζημιές στα γραφεία της εταιρείας ΑΝΕΚ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο προκάλεσαν προχθές τη νύχτα νεαροί που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στις 23.33 ακριβώς.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, έσπασαν την τζαμαρία και την κεντρική είσοδο των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας και εν συνεχεία πέταξαν στο εσωτερικό κόκκινη μπογιά και προκηρύξεις με τις οποίες στρέφονταν κατά της ΑΝΕΚ. Πιο συγκεκριμένα στις προκηρύξεις που σκόρπισαν, αφιέρωναν την επίθεση στη μνήμη της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη που στις 18 Μαρτίου έχασε τη ζωή της στη διάρκεια μεταγωγής της με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο Ηράκλειο. Επίσης στην προκήρυξη τους αναφέρονται στο «χαμό του κάθε κολασμένου», στους εκατοντάδες μετανάστες «που απελαύνονται με τα καράβια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου