Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090406

Ανάληψη ευθήνης για τον εμπρησμό της ΕΤΕ στην Ξάνθη στις 19.2.2009

Από τα Indymedia:

Ξημερώματα Πέμπτης, στις 19 του Φλεβάρη, καταστρέψαμε ολοσχερώς το υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας επί της οδού 40 Εκκλησιών στην Ξάνθη. Οι λόγοι για τους οποίους επιλέχτηκε ως στόχος μια τράπεζα είναι λίγο πολύ προφανείς. Πρόκειται για τους ίδιους λόγους που εξομοιώνουν την κατάσταση αυτή της τρέχουσας οικονομικής “κρίσης” με οποιαδήποτε άλλη παρελθοντική στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Οι καταπιεζόμενοι βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο των ελεγκτών της παραγωγικής διαδικασίας και ανέκαθεν σήκωναν στους ώμους τους τα βάρη του αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι καιρός πια να ξεχυθεί η έμπρακτη οργή προς τους πραγματικούς υπεύθυνους των δεσμών μας. Ας σταματήσουμε να παίρνουμε μέρος στο ενοχικό πανηγύρι που βαραίνει την ύπαρξή μας σε τούτο το σύστημα. Ας δώσουμε το στίγμα πως η προπαγάνδα τους δε μας παραπλανεί, αλλά μας εξαγριώνει.

Και επειδή ο αντίπαλος τους “πρέπει” να βάλλεται από κάθε πλευρά, για να αναπνέει όσο χρειάζεται (ίσα ίσα για να κυνηγάει το καρότο που κρέμεται μπροστά του), επιστρατεύεται άλλο ένα αθόρυβο εργαλείο. Οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (security). Για να μπλοκάρεται η επανάκτηση των κλοπιμαίων από τους απόκληρους δικαιούχους τους. Για να αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στην ανασφάλεια του καπιταλιστικού (όπως και κάθε άλλου εξουσιαστικού-εκμεταλλευτικού) συστήματος. Φυσικά, δεν απέχει και πολύ, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο, η έγκριση (από πάνω) της οπλοφορίας και οπλοχρησίας των υπαλλήλων security κατά τη διάρκεια του “λειτουργήματος” που επιτελούν. Μια τέτοια εταιρεία, με τεράστιο δίκτυο υποκαταστημάτων ανά τον κόσμο, είναι και η G4S. Μεταξύ των άλλων, έχει το “προνόμιο” να είναι και η ιδιοκτήτρια ιδιωτικής φυλακής στο Λίβερπουλ της Αγγλίας με την ονομασία Altcourse. Γιʼ αυτό, πυρπολήσαμε και αχρηστέψαμε όχημα της εν λόγω εταιρείας την Πέμπτη 2 Απρίλη το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Βενιζέλου.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα στον οποίο συμμετέχουμε με σκοπό τη γεύση της ελευθερίας ή έστω την προσέγγιση αυτής όσο πιο κοντά καταφέρουμε. Θεωρούμε θετικό ότι αυτής της μορφής η βία αρχίζει να (επαν)εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ευελπιστούμε στη συνέχιση και εξάπλωσή της με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από τις μητροπόλεις αυτού του γερασμένου κόσμου μέχρι το τελευταίο χωριό, αποδεικνύοντας ότι το διάχυτο επαναστατικό αντάρτικο είναι εδώ. Και όχι μόνο στις αποκαλούμενες περιόδους όξυνσης.

Υ.Γ. : Αφιερώνουμε την πυρπόληση της εθνικής τράπεζας στους συντρόφους Νίκο Κουνταρδά, που κατηγορήθηκε για απόπειρα εμπρησμού της συγκεκριμένης, και φυσικά στους απαλλοτριωτές τραπεζών Γ. Βούτση-Βογιατζή και Γ. Δημητράκη. Επίσης, αφιερώνουμε τον εμπρησμό του οχήματος της G4S (δεξί χέρι της αστυνομίας) στους διωκόμενους του Δεκέμβρη και ειδικότερα στον αναρχικό Αποστόλη Κυριακόπουλο.

Manières à la Liberté & Πυρήνας Μαχητών Μαξ Στίρνερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου