Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090402

Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς πολιτικών γραφείων στις 30/3 στη Θεσσαλονίκη


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ορκιστήκαμε να μην θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου αυτές τις στιγμές άνθισης της ανταρσίας, όπου το τοπίο ξεθολώνει, οι ισορροπίες της ειρηνικής και δημοκρατικής συμβίωσης ξεχαρβαλώνουν και η όξυνση ενός νέου εμφυλίου πολέμου ευδοκιμεί.

Μετα τον Δεκέμβρη κάτι καινούριο γεννιέται
Οι υπέροχες στιγμές αυθόρμητης μηδενιστικής βίας στους δρόμους βάλανε σε επιταχυντική τροχιά τις διαδικασίες ατομικής συνειδητοποίησης και συλλογικής ζύμωσης όσων δεν καλύπτονται απο
5, 10 ή 100 μέρες φωτιάς. Η ανταρσία στελεχώνεται απο όλο και περισσότερους που είναι έτοιμοι να παίξουν τα πάντα χωρίς καμία καβάτζα. Τα χτυπήματα πολλαπλασιάζονται και οι ομάδες ξεπηδούν η μια μετά την άλλη. Οι χαλαρές σχέσεις φιλίας αντικαθιστούνται απο συντροφική εμπιστοσύνη που γεννιέται εκεί που πρέπει. Στα πεδία μάχης που εμείς επιλέξαμε.
Η πολυπόθητη κοινωνική πόλωση και δυχώνια αρχίζει να οικοδομείται.

Για όσους ακόμα περιμένουν
Οι αντικειμενικές συνθήκες για το κτήσιμο της αταξικής κοινωνίας δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ για όσους τις περιμένουν. Οι μόνες “αντικειμενικές” συνθήκες είναι αυτές που δημιουργούνται σε χρόνο ενεστώτα απο όσους επιλέγουν να πραγματώσουν επιθετικά τις αρνήσεις τους. Τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες αυτών που δεν θέλουν ή φοβόυνται να περάσουν στην επίθεση.
Για όλους τους υπόλοιπους, που δηλώνουν απλοί πολίτες, η αποστήθιση των κρατικών και δημοσιογραφικών εντολών είναι ζήτημα συνήθειας.
“Η αστυνομία δεν κάνει καλά την ζουλειά της”
“Να συλλάβουν τους κοπυκουλοφόρους”
“Να πιάσουν τους τρομοκράτες”
Στην πιο “αθώα” εκδοχή, με όλο και περισσότερο ένστολες επιθυμίες, στην πιο “ένοχη” και εφιαλτική με την βιάιη πραγμάτωση των εντολών της εξουσίας , όπως συνέβη 3 μήνες πρίν στην τράπεζα πειραιώς στην θεσ/νίκη με το λιντσάρισμα ληστών απο πλήθος ηλιθίων.

Για αυτούς που ανασταίνουν τους νεκρούς
Το προλεταριάτο ως εν δυνάμει επαναστατικό υποκείμενο πέθανε. Αν κάποτε όλοι ήταν σύντροφοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου σήμερα ισχύει το αντίστροφο. Παρά τις βαθείες οικονομικές διαφορές η δημοκρατία βρήκε τρόπο να ενώσει τους υπηκόους της μέσω του φόβου και της πλαστής ανάγκης για ασφάλεια. Επαναστατικό υποκείμενο είναι ο καθένας αν το επιλέξει και όχι κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Ετσι κι αλλιώς για μας η θέληση για δράση δεν σχετίζεται με οικονομικά συμφέροντα, φτώχεια ή ανεργία (καταστάσεις που θα μπορούσαν ίσως να επιταχύνουν την διαδικασία συνειδητοποίησης), μα με την έλειψη ελευθερίας και αυτοπραγμάτωσης στον κοινωνικό ιστό.

Ενταση και διάρκεια σε ένα χρόνο
Τα απανωτά χτυπήματα δεν τους αφήνουν χρόνο για αναδιοργάνωση. Θρυματίζουν ανεπανόρθωτα την αστραφτερή βιτρίνα της κοινωνικής ειρήνης, κάνοντας ολοκάθαρο το πόσο μετέωρο είναι το σύστυμα, πόσο σαθρες βάσεις έχει. Αν το κράτος περνάει στην καταστολή εμείς πάλι κερδίζουμε.
Το κλίμα φορτίζεται και χάνει μονάχα αυτός που έχει κάτι να προστατεύσει.
Οπως και να'χει τα πολύπλοκα συστήμτα καταστολής, γεννούν μονάχα επίδοξους επαναστάτες.

Και μια διευκρίνιση
Αν χτυπάμε, χτυπάμε γιατι αυτό καλύπτει τον δικό μας αξιακό κώδικα και πραγματώνει την επαναστατική μας συνείδηση. Δεν είμαστε ζορο ούτε το κάνουμε ευελπιστώντας σε συμπάθειες.
Πιστεύουμε απλά οτι ο καθένας μπορεί να περάσει στην επίθεση αν το θελήσει και πλήτουμε με θράσος το κύρος ενός κατα φαντασία πανίσχυρου εχθρού.
Η εντροπία αυξάνεται και η επιλογή της ουδετερότητας εξαλείφεται, όσοι παραμένουν άπραγοι έχουν διαλέξει ήδη στρατόπεδο.

Χτυπήσαμε τα πολιτικά γραφεία των Στέλιου Παπαθεμελή,Κώστα Γκιουλέκα, Στάθη Κουτμερίδη, Δημήτρη Γαλαμάτη,Γ. Ορφανού,Γ. Ιωαννίδη για να τους υπενθυμίσουμε οτι αποτελούν διαρκή στόχο και για να μοιραστούμε τις επαναστατικές επιλογές του Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που περνάει απο εφετείο στις 3 απριλίου κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση σε όχημα security 5 χρόνια πριν και βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος για την απαγωγή Μυλωνά.

Υ.Γ.
Δίνουμε και πέρνουμε πνοή απο αυτούς που με όποιο μέσο επιλέξουν (αφήνουμε τους διαχωρισμους για τους φοβισμένους φαφλατάδες “ειδικούς”) χτίζουν μαζί μας και χτίζουμε μαζί τους τον επαναστατικό στρατό που πορεύεται ανειρίνευτα και εφορμεί στα αστέρια.

Στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς, προσπερνώντας τις διαφορετικες οπτικές, στις ομάδες που διαμορφώνουν το νέο αντάρτικο πόλης, στις Πυρινες σκιές , Συνομωσια πυρήνων της φωτιάς, Συμμορίες συνείδησης, Εξτρεμιστές περάματος, Πυρήνες ανομίας, Carpe Noctoum, Αποστάτες του ήσυχου ύπνου, Επαναστατικός Αγώνας, Εμπρηστές ενάντια στη λήθη, Αναρχική πρόσκρουση, Κομμάντο Ζυλ Μπονο, Εμπρηστικές ομάδες νύχτας, Σέχτα Επαναστατών

Συμβούλιο αποδόμησης της τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου