Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090420

Επίθεση σε Βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, Θεσσαλονίκη (15/4)

Η επιστροφή στην ομαλότητα δεν θα υπάρξει ποτέ

Η καθημερινότητα στη μητρόπολη αποκτά νόημα. Είναι η καθημερινότητα του νέου διάχυτου αντάρτικου πόλης. Οι επιθεσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ολόκληρη η πόλη και τα σύμβολά της χαρτογραφούνται ως στόχος, τα σχέδια εναλλάσονται, καταστρόνωνται σαμποτάζ, και δίνονται υποσχέσεις πως τίποτα πια δεν θα μείνει ίδιο.
Η στρατηγική της έντασης περνάει τώρα στα δικά μας λημέρια. Δεν υπάρχει καιρος για χάσιμο, ποτέ δεν υπήρχε. Η σιωπή και η αδιαφορία τώρα θα πάρουν θέση. Ή θα αρνηθούν τον εαυτό τους και θα γίνουν επιθετική ενέργεια, ή θα παραμείνουν αποχαυνωμένες στον καναπέ του σαλονιού τους, έχοντας περάσει στο στρατόπεδο του εχθρού.
Ο αντίπαλος από τη μεριά του αντιλαμβάνεται πως απέναντί του δεν αντιμετωζει απλά τα αντανακλαστικά και τα απομεινάρια της εξέγερσης του Δεκέμβρη, ούτε τεμαχισμένες στιγμές ευκαιριακού μπάχαλου ως έκφραση μιας νεανικής αμφισβήτησης. Αρχίζει να διακρίνει ολοένα και πιο καθαρα τη μόνιμη απειλή της άμεσης δράσης σε όλες της τις διαστάσεις.
Τα νέα μέτρα, ο κουκουλονόμος, η πρόσληψη χιλιάδων νέων μπάτσων, η επαναλειτουργία των καμερών, η πολυδιαφημισμένη ομάδα δέλτα, η συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της scotland yard, αποτελούν για εμάς ευχάριστες αφορμές για να τους χτυπάμε ξανά και ξανα. Δεν παραπονιόμαστε για έλλειψη ελευθερίας, ούτε διεκδικούμε δικαιώματα ενάντια στην καταστολή. Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε το μέτωπο του εσωτερικού εχθρού ενάντια στο σύστημά τους αναλαμβάνοντας όποτε χρειαστεί το κόστος της επιλογής μας. Προς το παρόν ο εχθρός θα πληρώσει το κόστος της θέσης του.
Γι'αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στο Βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα D.E.I. στο κέντρο της θεσσαλονίκης το απόγευμα της τετάρτης 15/04. To D.E.I. είναι μία από τις πολλές επιχερήσεις που σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν τα νέα think tank (δεξαμενές σκέψης) της συμμετοχικής κυριαρχίας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της οικονομίας, του μαρκετινγκ και της καταστολής.
Ετσι παράγοντας τις νέες εικόνες και πρότυπα των αστραφτερών χαμόγελων, των χαρούμενων προσώπων, των πολυποθητων αντικειμένων και της επαγγελματικής επιτυχίας των τελειόφοιτων, αποτελούν το κατάλληλο κίνητρο για τους αξιοθρήνητους μιμητές τους και το αντίστοιχο δέλεαρ για την πλειονότητα των αποκλεισμένων ώστε να υποθηκεύσουν τη ζωή τους για το μέλλον των παιδιών τους.
Επιτεθόμαστε όχι μόνο στα ανώτατα βρετανικά ιδρύματα αλλά και στο θεσμό της εκπαίδευσης συνολικά που εξαφανίζει καθε έννοια ουσιαστικής γνώσης, πολύμορφης ανάπτηξης του ατόμου καταστέλοντας κάθε προσωπική πρωτοβουλία.
Επίσης, πίσω από το σκεπτικό μας για την επίθεση σε έναν οργανισμό βρετανικών συμφερόνων βρίσκεται και το γεγονός ότι λίγες βδομάδες πριν, στο αστυνομοκρατούμενο λονδίνο, πραγματοποιήθηκρ η σύνοδος των G20. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και κάποιοι επέλεξαν να επιτεθούν. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τα γουρούνια ξυλοκόπησαν και οδήγησαν στο θάνατο τον διαδηλωτή Ίαν Τόμλινσον.
Επιπλέον στις 14/04 στο νοτιγχαμ έγινε εισβολή των μπάτσων σε κάμπινγκ ενάντια στις κλιματικές αλλαγές όπου συνεληφθησαν 114 άτομα με κατηγορίες όπως προθεση για καταστροφή μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μόνη ουσιαστική αλληλεγγύη είναι η συνέχιση της επαναστατικής δράσης παντού και πάντα.
Επίσης, με την επίθεσή μας, στελνουμε τον χαιρετισμό μας στα λαγωνικά της Scotland Yard, γνωστοποιώντας τους πως από δώ και πέρα πέρασαν κι αυτοί στη λίστα μας. Οι δεκάδες πρόσφατες επιθέσεις, είτε στο σκοτάδι της νύχτας, είτε στη σκια της ημέρας αποδεικνύουν πως η στρατιωτική υπεροπλία του κράτους, ενορχηστρομένη με τη συναίνεση του κοινωνικού συστήματος και με την προπαγάνδα του φόβου παραμένει ευάλωτη. Γιατί εμείς παραμονεύουμε αναζητώντας περάσματα για να επιτεθούμε στην τάξη και την ηθική αυτού του κόσμου. Ακόμη κι αν δε βρούμε τα μονοπάτια της άρνησης, είμαστε πεπεισμένοι πως με τη βία θα τα χαράξουμε στο νέο χάρτη του αντάρτικου πόλεως, σαν την πιο βαθιά ουλή στο πρόσωπο της αιχμαλωσίας.

THINK TANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου