Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091112

Σπασίματα στο κέντρο της Αθήνας (10/11)

Καταδρομική επίθεση, υπό βροχή, με βαριοπούλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα πραγματοποίησε χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μια ομάδα 12 κουκουλοφόρων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας ζημιές σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας και σε μία καφετέρια.

Η αρχή έγινε στα γραφεία της χρηματιστηριακής Πεντεδέκα στην οδό Κλεισόβης 8, όταν οι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου και στη συνέχεια εισέβαλαν στο ισόγειο του κτιρίου προκαλώντας ζημιές σε γραφεία. Οι υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο αιφνιδιάστηκαν και αναστατώθηκαν, ωστόσο κανένας δεν προέβαλε αντίσταση.

Στη συνέχεια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία κατευθύνθηκε προς την οδό Τζωρτζ 4, όπου έσπασε την τζαμαρία της πρόσοψης της Τράπεζας Πειραιώς. Τα μέλη της άλλης ομάδας πήγαν στην καφετέρια Starbucks στην οδό Ακαδημίας 96, όπου ζήτησαν από πελάτες και υπαλλήλους να βγουν έξω και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές. Μόλις τους αντιλήφθηκαν αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Χαλκοκονδύλη τούς καταδίωξαν, ωστόσο οι κουκουλοφόροι πρόλαβαν να εξαφανιστούν στα στενά της περιοχής.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου