Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091127

Κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης (19/11)

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

Η επέτειος της εξέγερσης του Νοέμβρη φέτος στο Ηράκλειο ήταν όντως καλά οργανωμένη. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων και των κομμάτων ή κομματιδιών έβγαλαν το λόγο τους πανομοιότυπο για τους 'ήρωες' του 73 που εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα και έτσι εμείς τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς της θυσίας τους δηλαδή την περίφημη δημοκρατία. Ωστόσο όλοι οι λόγοι των επισήμων συγκλίνουν στο ότι τα συνθήματα του Νοέμβρη ηχούν ακόμα επίκαιρα και ότι ο αγώνας των εξεγερμένων του τότε δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Όλος αυτός ο συρφετός λοιπόν, των ανθρώπων που αποτελούν το καστ της εξουσίας μέσα από νεκρολογίες και αντιφατικές δηλώσεις έβγαλε ένα συγκεκριμένο σκοπό για τον εορτασμό της επετείου. Όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα κυρίως, μίλησαν για περιφρούρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων και τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Στο Ηράκλειο, όπως είπαμε η επέτειος οργανώθηκε καλά. 250 μπάτσοι όλων των ειδών κλήθηκαν να περιφρουρήσουν το ειρηνικό της διαδήλωσης, κάνοντας το κέντρο της πόλης να μοιάζει με αστυνομικό χωριό, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγιναν έξι παράνομες προσαγωγές. Είναι σαφές ότι ο περσινός Δεκέμβρης τους έχει κάτσει για τα καλά στο στομάχι και έτσι είπαν στη πορεία της επετείου να πάρουν μια ρεβάνς, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Τις προηγούμενες μέρες τα ντόπια μμε με έμφαση μιλούσαν για τα πρωτοφανή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα διαφυλάξουν την πόλη από τους ‘’βάρβαρους με τα μαύρα ρούχα”, που καιρό τώρα δεν δείχνουν να δέχονται και τόσο πολύ ότι αυτό που ζούμε σήμερα ονομάζεται δημοκρατία. Τους επιβεβαίωσε άλλωστε και η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως και η γενικευμένη καταπίεση και εκμετάλλευση σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας, και μια ελευθερία που σαν έννοια υπάρχει μόνο σαν αυτή της ελεύθερης αγοράς. Στοχοποιώντας συγκεκριμένα τους αντιεξουσιαστές έβαλαν το σχέδιο τους σε εφαρμογή στρατοπεδεύοντας ώρες πριν ξεκινήσει η πορεία σε απόσταση αναπνοής απο τις δύο καταλήψεις της πόλης (ΠΙΚΠΑ, Ευαγγελισμού). Δεν δίστασαν δε, να ανέβουν ακόμα και πάνω στην πλατεία ελευθερίας δίπλα στους διαδηλωτές πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Πάλι καλά που δεν πήραν και το μικρόφωνο να απαγγείλουν και χαιρετισμό.

Μπροστά σε αυτή την επίδειξη δύναμης κάποιοι διαδηλωτές επέλεξαν να τους επιτεθούν και να τους διώξουν από την συγκέντρωση που μαγάριζαν με την παρουσία τους, Οι μπάτσοι με σαφείς εντολές έπνιξαν το κέντρο του Ηρακλείου στα δακρυγόνα.Στην αρχή και κατά τη διάρκεια της πορείας, ασφαλίτες (που γύρναγαν από το μεσημέρι στις γωνιές της πόλης) συνέλαβαν 4 συντρόφους. Οι σύντροφοι κατα την διάρκεια της σύλληψης τους, στις κλούβες αλλά και στην Γ.Α.Δ.Η ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια από τα ένστολα γουρούνια σε βαθμό που οι ίδιοι οι μπάτσοι αναγκάστηκαν να τους πάνε στο νοσοκομείο. Οι σύντροφοι μας αντιμετοπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα με άμεσο το ενδεχόμενο προφυλάκισης τους. Αμέσως μετά την πορεία ακολούθησε μικρής διάρκειας κατάληψη του Δημαρχείου το οποίο αμέσως περικυκλώθηκε από διμοιρίες και δεκάδες χαφιέδες και ασφαλίτες .

Την επόμενη μέρα (18-11) από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση100 ατόμων στα δικαστήρια ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η παρουσία των φρουρών του καθεστώτος με τέσσερις διμοιρίες να περικυκλώνουν τους συλληφθέντες την ώρα της προσαγωγής ήταν για άλλη μια φορά κάτι παραπάνω από προκλητική. Μέτα από πολλές ώρες οι σύντροφοι πήραν αναβολή για την Παρασκευή.

Εμείς από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προφυλάκιση συντρόφου στο Ηράκλειο. Εάν το κράτος και τα ντόπια παρακλάδια του τολμήσουν κάτι τέτοιο να ξέρουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11 9ΠΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΔΡΟΓΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου