Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091127

Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε sex-shop στη Θεσ/νίκη (13,17/11)

Το πρόβλημα είναι παντου. Είμαστε εγκλωβισμένοι οταν τα πάντα δίπλα μας κοστολογούνται μέχρι και εμείς. Τα σώματα μας αυτόνομα αλλά και σαν φορείς μιας πράξης είναι αγαθά προς κατανάλωση. Η εμπορευματική κοινωνία εχει εγκαθιδρυθεί για τα καλά γύρω μας. Η ζωη αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην ξεφτίλα και την ταπείνωση. Με την διάχυτη εξουσιαστική αντίληψη να πλανιέται απο πάνω μας, έχει εφευρεθεί διαχειριστής και για την ηδονή. Καπιταλισμός, βιομηχανία του θεαμάτος, διαμόρφωση προτύπων, ανθρώπινη υποταγή.

Η αναπαραγωγή του σεξισμού, αν και μεθοδεύεται συστηματικά, φαντάζει μικρή μπροστά στην συνολική αρρώστια της σημερινής κοινωνίας αν το σκεφτούμε καλά. Η πατριαρχία μπορεί να είναι ένα πεπαλαιωμένο και ταπεινό δείγμα του εξουσιαστικοού συμπλέγματος αλλά δεν παύει να έχει τον ρόλο της στην διαμόρφωση της ηθικής του σημερινού εξουσιαστικού κόσμου.

Στοχοποιήσαμε τα sex-shop για να καταδείξουμε τον ρόλο της βιομηχανίας του σεξουαλικού θεάματος σε όλα τα προαναφερθέντα. Μια βιομηχανία νέα σχετικά που δεν διαφέρει όμως με τις περισσότερες. Με ιεραρχία και ανταγωνισμό, με χρυσά κερδη και ακριβοπληρωμένους σταρ, και στον αντίποδα την καλά κρυμμένη τυρρανία του εξαναγκασμού. Πίσω απ'τις βιτρίνες των μαγαζιών αυτών δεν περιέχεται καμία σεξουαλική απελευθέρωση. Πίσω απ΄τις βιτρίνες αυτές συμπυκνώνεται άλλη μιά πτυχή της μίζερης πραγματικότητας. Αυτή της ηδονής με αντίτιμο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 13/11 βάλαμε εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στο καταστημα της αλυσίδας "Eros" στην διασταύρωση Γιαννιτσών με Αναγεννήσεως και τα ξημερώματα της Τρίτης 17/11 κάναμε το ίδιο στο sex shop "Dreams" στην οδό Δραγουμάνου στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού. Θρυμματίσαμε τζαμαρίες και προκαλέσαμε και άλλες ζημίες όπως και σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην δε'τερη περίπτωση, άθελα μας. Συμβαίνουν αυτά όμως στα πλαίσια του αντάρτικου.

Η άρνηση αυτού του κόσμου της εκμετάλλευσης είναι και η άρνηση των προκαθορισμένων κοινωνικών ρόλων. Η συνείδηση της αδικίας είναι το ξεκίνημα ενός πολέμου. Εμποτισμένοι με μίσος μόνο μπορούμε να πορευτούμε για την επανάσταση. Μέσα απ΄την καταστροφή για την δημιουργία. Με αντι-εξουσιαστική δράση μέχρι να δούμε την κοινωνία απελευθερωμένη.

Αναρχικοί για την όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου