Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091127

Συγκέντρωση στη δίκη του Β.Πάλλη (25/11)

Τελειωσε αργά το μεσημέρι το εφετείο του αγωνιστή Βαγγέλη Πάλλη στη Λάρισα. Σε μια δίκη που ακόμα και οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ήταν υπέρ της αθώωσης του Πάλλη (να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση), ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή δύο χρόνων. Όταν η συνήγορός του ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο Πάλλης είπε πως δεν τον ενδιαφέρει η αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.
Τελικά η έδρα αποφάσισε ποινή ενός χρόνου φυλάκιση και αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μέσα στην αίθουσα από συντρόφους από Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα που είχαν πάει να συμπαρασταθούν στον Πάλλη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης. Οι μπάτσοι εμπόδιζαν την επαφή του Βαγγέλη με την οικογένειά του ενώ ο άριθμός των μπάτσων ήταν τεράστιος σε σχέση με τους συμπαραστάτες.
Να θυμίσουμε πως στην αρχική δίκη τον Μάρτιο του 2009 οι μπάτσοι είχαν εξαπολύσει ιδιαίτερα βίαιη επίθεση στους συγκεντρωμένους και κακοποίησαν σχεδόν όλους τους συλληφθέντες, μετατρέποντας τη Λάρισα σε ζώνη πολέμου.

πηγή: athens imc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου