Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091117

Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Μίμη Ανδρουλάκη στις 12/11

Στις 12 Νοεμβρίου εξετάστηκε απο εφέτες ανακριτές η υπόθεση της "γιάφκας" του Χαλανδρίου και της σύλληψης υποτιθεμενων μελων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών .Για αυτο και εμεις επιλέξαμε σημαδιακά την επόμενη μερα για να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό στον γνωστό πρωην αριστερό και νυν βουλευτή τυχοδιωκτη-διαννοουμενο Μίμη Ανδρουλάκη.

Η ταύτιση της χρονικής επιλογής δεν ηταν τυχαία. Επιδιώκουμε να γινει κατανοητό στον καθένα, πως οι αποφάσεις και οι ετοιμηγορίες των δικαστικών υπαλλήλων και των προισταμένων τους , μας ειναι αδιάφορες.Αγνοούμε επιδεικτικά την τεχνική των ελιγμών και καταργούμε οποιαδήποτε πιθανότητα ελάφρυνσης της θέσης μας . Μιλάμε διαφορετικές γλώσσες. Αυτοί απαγγέλουν κατηγορίες ,εμείς συνωμοτούμε για την επανάσταση.Στην πορεία που εχουμε διαλέξει δεν θα κάνουμε ούτε ενα βήμα πίσω. Προκαλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επιδείξουν την ίδια συνέπεια με εμάς στο "κατάπτυστο λειτούργημα" τους και να μην "φορτώνουν" με κατηγορίες, άτομα άσχετα απο εμάς .

Δεν πρόκειται για επίδειξη αλαζονείας ή άγνοια κινδύνου , αλλά για την οριστική και αμετάκλητη απόφαση μας να πορευτούμε για μια απελευθερωμένη ζωή στην επικράτεια των άκρων.Πυξίδα μας παραμένει η ετοιμοπόλεμη συνείδηση μας, η εχθρότητα με το κοινωνικό σύστημα ,η επιθυμία για εναν κόσμο δίχως νόμους και όρια, η επίθεση στην απάτη αυτής της κοινωνίας διχως νόημα. Στο συγκεκριμμένο πλάνο του συνολικού σχεδίου μας, αυτη τη φορά , επιδιώκουμε να καταδείξουμε τον προδοτικό κομπλεξισμό των πρώην αριστερών καθώς και το ρόλο των τυμβορύχων της σκέψης και της διαννόησης, που διαφεντεύουν στα κυκλώματα των "ανθρώπων του πνεύματος".Για αυτο το σκοπό δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχο χτύπημα απο την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον τηλε-λακε της εξουσίας Μίμη Ανδρουλάκη.

Ο συγκεκριμμένος μαζί με άλλες επιφανείς προσωπικότητες της "αντι-δικτατορικης" αυτοεξορίας, στο Παρίσι της καλοπέρασης , οπως ο Μικης Θεοδωρακης , ο Βασιλης Βασιλικος κ.α. συγκεντρώνουν ολα τα παραπανω χαρακτηριστικά. Γνωστοί πρωην αριστεροί με κύρος και διεθνή φήμη , που ξεπληρώνουν τις ολιγοήμερες "διακοπές" τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα (ο "αγωνιστής" Μ. Θεοδωράκης διετέλεσε υπουργός "ανευ χαρτοφυλακίου" σε προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.) Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται απέναντι στους χιλιάδες ανώνυμους αριστερούς, που ξυλοκοπήθηκαν ,βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, και εκτελέστηκαν... Για αυτους που δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ουτε μια σελίδα στην επίσημη ιστορία των νικητών. Αντιθετα η πλέμπα της αριστερής διαννόησης αρέσκεται να συνεστιάζεται σε καθε ευκαιρία με τους εκπροσώπους της δημοκρατίας και της τάξης, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις σε εγκαίvια και δεξιώσεις της "καλής κοινωνίας".Ειναι η πικρόχολη λιγοψυχία όλων αυτων ,που ποτε δεν ειχαν ψυχή. Αυτων που ανέξοδα πρόδωσαν οτι γράφτηκε με αίμα .Γιατί ,οσο κι αν διαφωνούμε, με την ιδεολογία και τα οράματα "του λαικου ξεσηκωμου" ,των προηγούμενων γενιών , σεβόμαστε αυτους που μάτωσαν για τις ιδεές τους ή πέθαναν με το 'οπλο στο χέρι,περήφανοι , χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Αντιθετα οι "επιφανεις προσωπικότητες" αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Μ.Ανδρουλάκη τι εκαναν;

Όχι μονο λάκισαν ,αλλα εξύμνησαν τη δημοκρατια, τον αστικο πολιτισμό και την κουλτούρα του και εγιναν οι γελωτοποιοί του . Σήμερα, όποιος λεει πως ειναι καλλιτεχνης, πρεπει να ντρεπεται. Οι διαννοούμενοι και το αριστερό συνάφι τους ειναι συμμέτοχοι στην ηθική αυτουργία αυτου του αρρωστημένου κόσμου. Δεν είναι απλά μεταννοημένοι , αλλα και απολογητές του συστήματος .Ακομη και η προοδευτική "αντιθεσμική" κριτική τους , ειναι πάντα στα πλαίσια του ευπρεπούς και πολιτισμένου διαλόγου.Οσο για τους πιο ριζοσπάστες αριστερούς ,αυτοί φτάνουν στο σημείο να καταγγέλουν και να απορρίπτουν την επαναστατική βία ,ταυτίζοντας την με την κρατική βια.

Ετσι μετα τα τελευταιά γεγονότα χρησιμοποιούν το πιο ανιστόρητο και απίθανο ψέμα .Αφορίζουν το αντάρτικο πολης ως πράξη τυφλής βιας. Όμως οι εικοσάχρονοι μπάτσοι ,που τραυματιστηκαν απο τις ριπες αγνώστων , ηξεραν τον λογο που έπαθαν οτι τους άξιζε. Αντιθετα οι δεκαδες συνομηλικοι τους παραβατικοι ή μεταναστες που σκοτωνονται απο τις σφαιρες και τους ξυλοδαρμούς των μπάτσων , δεν προλαβαινουν καν να ρωτησουν το γιατι... Δεν ειμαστε ανθρωπιστές ,αλλα ειλικρινείς και ξεκαθάροι. Ποτέ δεν υπήρξε και δεν θα υπαρξει τυφλη βια απο τους ανταρτες πολης. Τυφλοι είναι οσοι "βλέπουν" τις τράπεζες ως "τα μαγαζακια του κόσμου" ,τους μπατσους ως "εργαζομενα παιδια", την κοινωνία ως "αγωνιζόμενα άτομα".

Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε κάτι. Ο πιθανός κίνδυνος τραυματισμού της γιαγιάς με το παιδάκι οφείλεται καθαρά στην εγκληματική "συμβουλή" της γυναίκας του Ανδρουλάκη, που κοιτώντας το τομάρι της και την υλική ασφάλεια του σπιτιού της , διέταξε την οικιακή της βοηθό (βάζοντας και την ίδια σε κίνδυνο) να μεταφέρει την τσάντα βάρους 10 κιλών στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει να μην περιεργάζεται ή να μετακινεί "ύποπτα" αντικείμενα που πιθανον να "βρίσκονται"εκει για κάποιο σκοπό . Άλλωστε επειδή οι στόχοι μας είναι συγκεκριμμένοι και όχι οι περαστικοί, για αυτό πάντα κάνουμε προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ώστε να εκκενωθούν οι στοχοθετημένες περιοχές. Η σωματική ακεραιοτητα των μπάτσων δεν συμπεριλαμβάνεται στα "μέτρα ασφάλειας" που παίρνουμε. Παρόλα αυτά διαπιστώνοντας την εγκληματική ανεπάρκεια της αστυνομίας να απομακρύνει έγκαιρα τον κόσμο , απο εδώ και πέρα, θα φροντίσουμε εμεις οι ίδιοι για πιο "ασφαλείς" μεθόδους τοποθέτησης εκρηκτικών ωστε να πλήττουμε αποκλειστικά και αποτελεσματικά τον στόχο που έχουμε επιλέξει.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, οι "ευαισθητοι ανθρωποι του πνευματος",ας σταματησουν το υποκριτικο τους ξαφνιασμα και τα ανθρωπιστικα τους ευχολογια, για την μη χρήση βίας. Η επανασταση γραφτηκε και θα ξαναγραφτει με συνειδηση και αιμα, με κειμενα και σφαιρες ,με βομβες και φυλακισεις ,με αγωνες και απογοητευσεις ,με ευγενικες σκεψεις και ακόμα περισσότερο αγενεις πραξεις.Οσοι μιλουν για αδικαιολογητη επαναστατικη βια ,ειναι αυτοι που δικαιολογουν τη βια των κρατητηριων ,των φυλακων ,του στρατου ,της δουλειας, του σχολειου. Ειναι οι ιδιοι ,που καθε φορα δηλωνουν κατηγορηματικα , πως "παλια ηταν αλλιως τα πραγματα"...Η ευκολια των αριστερων διαννοουμενων να μιλανε για την παλια "δικαιη" βια της αντιστασης και του αντιδικτατορικου αγωνα , βρισκεται στο οτι μονο αυτοι εχουν το προνομιο της δημοκρατιας να ακουγεται η φωνη τους . Ο λόγος ειναι απλος . Ειναι οι ιδιοι που σημερα αποκυρρησσουν καθε εκφραση επαναστατικής βιας ,εχοντας το προφιλ ενος καλπικου "αγωνιστικου" παρελθοντος.

Αυτο νομιζουν πως τους δινει την ασυλια να ξεστομιζουν ασυστολα τις σοφιστειες τους , χωρις να υπολογίζουν πως θα υπαρξουν οι αναλογες απαντησεις με τις αντιστοιχες συνεπειες.Καπως ετσι πρεπει να σκεφτηκε το τυχοδιωκτικό σκυλολοι των πανεπιστημιακων καθως και οι καιροσκοποι του ΣΥΡΙΖΑ ,που θελουν να διοργανωσουν συλλαλητηριο εναντια στην τρομοκρατια και τη βια, Καλο θα ηταν να γνωριζουν δυο αλήθειες .Πρωτον ,εχουν ηδη εκτεθει ανεπανορθωτα, καθως οι εκκλησσεις - ικεσιες τους με δυσκολια θα μαζεψουν μερικες εκατονταδες "ευαισθητων πολιτων" και αλλους τοσους ελληνορθοδοξους του ΛΑΟΣ. Δευτερον , ακομα κι αν γινοταν παλλαικο συλλαλητηριο ,πιστεύουν εστω και για μια στιγμη οτι θα μας επειθαν να τερματισουμε και να συναψουμε ανακωχη ; Τους απανταμε ηδη. Κατι τετοιο απλα θα σκληρηνει τη γραμμη μας .Ας μην γελιούνται ..Η ιδια η ζωη, μας εχει πεισει για την ορθοτητα της στασης μας .Πως θα μας μεταπεισει το ανθρωπινο κοπαδι που καθε τεσσερα χρονια επιλεγει εθελοντικα το δυναστη του ; Για αυτο δεν θα εγκαταλειψουμε τη ζωη, ουτε στους διαννοουμενους ουτε στην εθελοδουλεια και την παραιτηση .Οσο για τους απατεωνες ιδεολογους του ανθρωπισμου και της ειρηνικης "επαναστασης" ,που σοκαρονται απο την "αγριοτητα " των επιθεσεων και των κειμενων ,δεν πειθουν οσους επιμενουν να σκεφτονται .Ξέρουμε πως η επιθεση εναντιον θεσμικων φορεων ειτε προσωπικα (εκτελεσεις), ειτε υλικοτεχνικα (βομβιστικες-εμπρηστικες ενεργειες), αποτελει για τους επαναστατες σε ολοκληρο τον κοσμο ,ενα κομβικο ζητημα, για τη σκεψη και τα συναισθηματα τους .Γιατι ειναι πραξεις ,που εστω και στιγμιαια , εμπεριεχουν την επιβολη ακομα και την εξουσια πανω στο στοχο. Για αυτο οι εχθροί της επαναστασης ,με επικεφαλη τον κ. Χρυσοχοιδη , μας χαρακτηριζουν "φασιστες και εξουσιαστες". Ομως πραγματικα δεν εχουμε κανενα προβλημα για το πως μας αποκαλουν .Αντιθετα εχουμε μεγαλο προβλημα με ολους αυτους ,που υπερασπιζονται τη μονιμη θεσμικη εξουσια , που κατεχουν οι ιδιοι ή αλλοι .Γνωριζουμε πως πρεπει να γινουμε αμειλικτοι .Γιατι η δικη τους δυναμη ,βρισκεται διαχυτη στο κοινωνικο πλεγμα ,ενω η δικη μας κινηση πρεπει μεσα απο την σφοδροτητα της εντασης της να το διαπερασει. Αλλωστε αυτοι που ειναι πραγματικα αδιστακτοι και αιμοδιψεις ειναι οι μονιμοι κατοικοι των τηλεοπτικων παραθυρων και του καναπε. Αυτοι ομως νομιμοποιουνται απο το συστημα να ειναι παθητικοι δολοφονοι.Εκτελουν με το τηλεκοντρολ ,χαιρεκακα και σε αργη κινηση , παρακολουθωντας την ανοδο και την πτωση των ευκαιρων τηλεοπτικων αστερων του καθε reallityshow .Εκστασιαζονται με την αποδομηση της προσωπικοτητας και της αξιοπρεπειας καθε ατομου ,που εχει την ατυχια να πεσει θυμα τηλεοπτικης ανακρισης.Αρεσκονται να κρυφοκοιταζουν απο την τηλεοπτικη κλειδαροτρυπα τις κλεμμενες ζωες των αλλων ,ζητωντας περισσοτερα μυστικα ,περισσοτερες αποκαλυψεις ,περισσοτερο πονο...

Δειτε για μια φορα καταματα στον καθρεφτη ποιοι ειστε πραγματικα και μετα μιληστε για το νεο ανταρτικο πολης και τη βιαιοτητα του . Αυτος ειναι ο κανιβαλικος πυρηνας της αστικης κοινωνιας που συγκαλυπτεται απο το θεατρο της δημοκρατιας και τους εκπροσωπους του πολιτισμου της .Μαλιστα οι τελευταιοι θελοντας να μας μειωσουν ,οπως ο υποκριτης αμπελοφιλοσοφος Μ. Ανδρουλάκης ,ειρωνευονται το "μορφωτικο" μας επιπεδο , ενω συχνα δανειζονται τη γλωσσα της απαξιωσης ,της αστικης ηθικης και της ψυχιατρικης. Οι χαρακτηρισμοι τους ενδεικτικα ειναι "παρανοικοι τρομοκρατες " ,"τα μωρα της τρομοκρατιας " , "τα παιδια των βορειων προαστειων" ...Μιλανε αυτοι, που η δικη τους λογικη εχτισε αυτον τον κοσμο και η μορφωση τους καλλωπιζει την ασχημια του .Τοτε πραγματικα προτιμαμε να ειμαστε παρανοικοι και αμορφωτοι. Επισης η σφοδροτητα της συκοφαντιας δειχνει την αμηχανια τους . Γιατι το νεο ανταρτικο πολης ειναι μια καταιγιδα οργης , που δεν χωραει στα προκαθορισμενα σχηματα του παρελθοντος .Δεν υπαρχει χωρος για ελπιδοφορα μηνυματα ή αισιοδοξα συνθηματα. Λειπουν τα χαμογελαστα προσωπα του Μαη του 68 και τα τραγούδιατου κινηματος της αντιπαγκοσμιοποιησης. Το χρωμα μας ειναι το μαυρο και οι ανασες μας μυριζουν φωτια .Αυτος ειναι ο ειλικρινης μηδενισμος ,που εχει το βλεμμα και την καρδια στο εδω και τωρα.Αυτο ειναι που τρομαζει καμια φορα τους ηγετες κι οχι τόσο τα οπλα και τα εκρηκτικα .Αυτο και η λιτη ειλικρινεια των προθεσεων μας.

Κλεινοντας θελουμε να ξεκαθαρισουμε κατι και να επισημανουμε ενα ακομη. Συχνα ,σχεδον σε καθε μας προκυρηξη ασκουμε μια σκληρη κριτικη οχι μονο στην θεσμικη και κοινωνικη αστυνομια , αλλα και στον αναρχικο -αντιεξουσιαστικο χωρο.Εναν χωρο απο τον οποιο καταγομαστε ,μεσα στον οποιο δραστηριοποιηθηκαμε (οι περισσοτεροι απο εμας) ,εκει γνωρισαμε φιλους και εχθρους ,οργανωθηκαμε και διαπιστωσαμε την ανοργανωσια ,γελασαμε και απογοητευτηκαμε ,εναν χωρο που ποτε δεν προδωσαμε ,αν και συχνα καποιοι απο τα ιερατεια του και τους ακολουθητες τους μας "προδωσαν" ,τελος εναν χωρο απο τον οποιο γεννηθηκε το νεο ανταρτικο πολης. Αυτο δεν ειναι μια εχθρικη θεωρηση προς το συνολο της αναρχικης σκεψης, αλλα αντιθετα μια κριτικη στην αναρχικη ιδεολογια ,μια ρηξη εναντια στην επιβραδυνση του εναλλακτικου-αναρχικου lifestyle, εν τελει μια επανασταση μεσα στην επανασταση... Ετσι βαζουμε και εμεις το δικο μας λιθαρακι στην οικοδομηση της νεας αντιληψης και πρακτικης ,που επιδιωκει να "φιλοξενήσει" ολους εκεινους τους συντροφους ,που δεν καλυπτονται στις επισημες αναρχικες ιδεολογιες . Ολους εκεινους τους αρνητες που δεν "χωρανε" στις ορθοδοξες κοινωνικες συμπεριφορες του χωρου ,τις παραδοσεις του και τις κλικες του .

Τελος θελουμε να επισημανουμε ,πως απο εδω και περα θα ασχοληθουμε εντατικα με τη δυνατοτητα επεκτασης του ανταρτικου .Σε αυτα τα πλαισια εγκαινιαζουμε τη συνεργασια των ομαδων μας .Πλεον οι συντροφοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και της Ανταρτικης Ομάδας Τερροριστών θα συμμαχησουν προωθωντας την κοινωνικη προκληση, παράλληλα με την συνέχιση της συνεργασίας κάποιων πυρήνων με την Φράξια Μηδενιστών. Γνωριζουμε απο κοινού πως η απευθυνση μας ειναι μειοψηφικη ,αλλα ιδιαιτερα ουσιαστικη. Πρωτο μας μελημα είναι η διευρυνση της τασης μας στο ριζοσπαστικο κομματι του αντιεξουσιαστικου χωρου και στους "υγιεις" παραβατικους κυκλους . Οι επιθεσεις και τα σινιαλα φωτιας απο το Ηρακλειο της Κρητης μεχρι τη Θεσσαλονικη ,μας γεμιζουν δυναμη και επιβεβαιωνουν την πεποιθηση μας "αν οχι τωρα ? ποτε? ,αν οχι εμεις? ποιοι? "

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

"Η ζωή είναι απέραντη ωστε να δεχτεί κανείς τις συμπτώσεις χωρίς καχυποψία"

Το σκηνικό τείνει να γίνει γνώριμο, ενοχλητικά γνώριμο... Λίγες ώρες μετά την επίθεση μας στον αχυράνθρωπο Ανδρουλάκη, η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει στα εξάρχεια μια νεαρή 22 χρονη κοπέλα , ως υποτιθέμενο μέλος της οργανωσής μας. Οι ομοιότητες με τις πρώτες συλλήψεις στην περιβόητη "γιάφκα" του Χαλανδρίου είναι εξοργιστικά γραφικές.

Η κοπέλα ήταν ήδη γνώριμη στις αστυνομικές αρχές αφού "έδινε παρών" στο Α.Τ. της περιοχής της κάθε μήνα, εξαιτίας μια σύλληψης που είχε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε κάποιο συλλαλητήριο (αυτό είναι προς τιμήν της). Το ίδιο γνώριμα ήταν και τα παιδιά στο Χαλάνδρι, αφού σύμφωνα με την αστυνομία είχαν τεθεί υπο στενή παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψης τους. Τότε πως είναι δυνατόν τα ίδια άτομα που γνωρίζει η αστυνομία και τα παρακολουθεί στενά, να συμμετέχουν παράλληλα σε βομβιστικές επιθέσεις την ίδια χρονική περίοδο. Ταυτόχρονα ,η σύλληψη τους συμπτωματικά (;) να γίνεται πάντα λίγες ώρες μέτα την εκδήλωση χτυπήματος μας.Αυτή η αγωνία των διωκτικών αρχών να εμφανίζουν την πραγματική τους αδυναμία να μας "εξαρθρώσουν" ,ως επιτυχία , μας προβληματίζει. Γιατι τέτοιες "επιτυχίες" χρεώνονται στις πλάτες ανθρώπων ,που ενώ οι μπάτσοι γνωρίζουν πως δεν έχουν σχέση με εμάς, τους διώκουν για να στείλουν ένα συγκεκριμένο μύνημα.. "όσο συνεχίζετε να χτυπάτε...τόσο θα συλλαμβάνουμε επιπλέον άτομα...". Ένας άτυπος εκβιασμός... Αλλωστε είναι ενδεικτική η ευκολία της αστυνομίας να αυξάνει κατα την βούληση της τον αριθμό των μελών μας. Στην αρχή μιλούσαν για 10-15 άτομα, στην συνέχεια για 20-25 ενω τελευταία σε κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο μέχρι και για 50-60 άτομα. Οι προθέσεις τους είναι αντιληπτές.Κατασκευάζουν ένα ανοιχτό θεώρημα για να μπορεί ναχρεώνει η αστυνομίαβαρίες κατηγορίες σε όσους εκδηλώνουν "αποκλίνουσες συμπεριφορές" για τα πρότυπα της κοινωνίας.

Αν στην Ιταλία οι εισαγγελείς χρειάστηκε να κατασκευάσουν την O.R.A.I. (μια οργάνωση φάντασμα που υπήρχε μόνο στα μυαλά και τους σκοπούς των διωκτικών αρχών,βλέπε υπόθεση Marini) για να φυλακιστούν δεκάδες αναρχικοί χωρίς στοιχεία,τώρα στην Ελλάδα οι συνάδελφοι τους, θέλουν να "χρησιμοποιήσουν" την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Όμως εμείς παραμένουμε εδώ αμετακίνητοι στην θέση της διαρκούς επίθεσης, επεξεργαζόμαστε καινούργια σχέδια με νέους στόχους, "διαβάζωντας" παράλληλα τις κινήσεις του εχθρού, με μια οργισμένη ψυχραιμία..Οτι συμβαίνει δεν αποτελεί μια βεντέτα μεταξύ του νέου αντάρτικουπόλης και των γουρουνιών της αστυνομίας .Είναι πολύ κοντόφθαλμη μία τέτοιαοπτική και ταυτόχρονα μία παγίδα ,που δεν πρέπει να πέσει κανείς από τους συντρόφους.Οι αιτίες είναι βαθύτερες.

Ας ξεκινήσουμε με τη χρονική συγκυρία .Το αίτημα για "ασφάλεια του πολίτη" αποτελεί πάντα σταθερό νόμισμα για το χρηματιστήριο αξιών της κοινωνίας.Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιειται για να συσπειρώσει το κοινωνικό σώμα της ασημαντότητας. Χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά με την "γιάφκα" στο Χαλάνδρι για να συσπειρωθεί το εκλογικό σώμα της δεξιάς διακυβέρνησης, χρησιμοποιειται και τώρα απο την σοσιαλδημοκρατία ως φοβικό σύνδρομοεν όψει της πορείας του πολυτεχνείου και λίγες μέρες πριν απο την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.Ξανάγράψαμε πως οι συμπτώσεις είναι ύποπτες. Όμως υπάρχει κάτι ακόμα που είναι σημαντικότερο. Μια κοινωνικοπολιτική αλλαγή, ένα νέο φαινόμενο, που διαφέρει απο τα παλιά. Μια νέα αντίληψη, μια καινούργια κουλτούρα, ένας διαφορετικός θυμός που προκαλεί αμηχανία σε αστυνομία, κοινωνιολόγους, εισαγγελείς, δημοσιογράφους, αριστερούς και πολίτες. Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πριν απο 2-3 χρόνια και κορυφώθηκε πέρσι στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Ένας κόσμος ανένταχτος, αρκετά νεαρός σε ηλικία (μερικοί μαθητές ακόμα) , που δεν έχει κανένα επίσημο πολιτικό πρόταγμα, ασεβής και εξαιρετικά βίαιος γιατί ένιωσε την βία της υποκρισίας και της μοναξιάς, ένας κόσμος χωρίς την κουλτούρα των "επαναστατικών" διαδικασίων και των φλυαριών, γιατι τα ήθελε όλα εδώ και τώρα, με το "nofuture" στο στόμα και την περιφρόνηση στο βλέμμα απέναντι σε κάθε είδους αξιώματα , ένας κόσμος με τις αρκετές αντιφάσεις του, που όμως τις έκανε κάτι...τις έκανε μολότωφ σε πορεία...ασύντακτο κείμενο σε μοίρασμα στο δρόμο...εμπρησμό μέσα στην νύχτα...

Αυτός ο κόσμος έπρεπε να χτυπηθεί απο το κράτος και την αστυνομία γιατί είναι ενοχλητικός. Παλιά δοκιμασμένη συνταγή είναι απο πάντα ο φόβος. Μέσα απο τις συλλήψεις για την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σκιαγραφούν το προφίλ αυτού του κόσμου. Επειδή ο λόγος που εκφράζουμε κατ επιλογή, είναι απλός, λιτός, βιωματικός, βγαλμένος απο τον δρόμο και όχι απο τα πανεπιστήμια, καμια φορά και ασύντακτος ταιριάζει με αυτόν τον ανυπότακτο κόσμο. Εκεί ο εχθρός μηχανεύεται το κόλπο του. Για άλλη μια φορά "συμπτωματικά" και πάλι μια μέρα μετά την σύλληψη της 22 χρονης κοπέλας, αντιγράφουμε άρθρο απο την Καθημερινή της Κυριακής για του λόγου το αληθές. "Στην αδρανοποίηση ενός κύκλου 200 ατόμων, που δεν ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες αναρχικών αλλά υπάρχει ανησυχία οτι θα επιχειρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της αθήνας προσανατολίζονται οι διωκτικές αρχές...Δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί το (δοκιμασμένο στο παρελθόν) δόγμα των προληπτικών προσαγωγών, όπου και όταν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να καμφθεί το ηθικό και η επιχειρησιακή δυνατότητα των ταραξιών... πρόκειται για έναν πυρήνα νεαρών ατόμων, 19-20 ετών , που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη δίχως όμως να προέρχονται απο τον χώρο που παραδοσιακά αντιπροσωπεύουν τα Εξάρχεια. Η παρουσία τους στο διάστημα που ακουλούθησε τα γεγονότα του Δεκέμβρη ενόχλησε ακόμα και τα οργανωμένα μπλόκ αναρχικών τα οποία χαρακτήρισαν την στάση τους απολιτικη..."

Τα συμπεράσματα ανηκουν σε αυτούς που θέλουν να σκεφτούν. Εμείς απο την μεριά μας δεν έχουμε σκοπό να σιωπήσουμε. Το αντίθετο ακριβώς. Σύντομα θα καταλάβετε τι εννούμε...

-και αν ήταν αυτό το τελευταίο
που θα έγραφα ποιήμα
ανυπότακτο και θλιμμένο
φθαρμένο μα ακέραιο
μια λέξη μονο θα έγραφα
"σύντροφε"
Μαουρίσιο Ροσενκόφ (Ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Τουπαμάρος)

Αφιερωμένο στους Αντάρτες που συνεχίζουν και σε αυτούς που έρχονται

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών
Αθήνα 16 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου