Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091127

Κατάληψη στη πρυτανεία της Παντείου (18/11)

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

Ο σύλλογος φοιτητών-τριών Παντείου είχε προγραμματίσει γενική συνέλευση, ενόψει της επετείου του πολυτεχνείου, την Παρασκευή 13/11. Ο πρύτανης της σχολής, Τσίρης κάτω από τις εντολές του υπουργείου «προστασίας του πολίτη», αποφάσισε να κλείσει την σχολή ακυρώνοντας όλα τα μαθήματα και ουσιαστικά απαγορεύοντας την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης.
Για ποια δημοκρατία μας μιλάνε και για ποια αυτονομία του πανεπιστημίου όταν οι αποφάσεις του πρύτανη εφαρμόζονται από την αστυνομία;
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Πάντειο ήταν περικυκλωμένο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δουλειά τους να μην αφήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μπουν στη σχολή. Μέχρι περίπου τις 10.30 το πρωί παρέμειναν γύρω από το Πάντειο διώχνοντας τον κόσμο.
Ο Τσίρης με την βοήθεια τον κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προσπαθεί να εφαρμόσει το δόγμα Χρυσοχοϊδη μέσα στο πανεπιστήμιο με τον πιο ωμό τρόπο.
Δείχνουν τρομοκρατημένοι μπροστά στο ενδεχόμενο κινητοποίησης του φοιτητικού κόσμου και γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να το καταστείλουν και να παρακωλύσουν κάθε πολιτική διαδικασία.
36 χρόνια μετά την έφοδο του τανκ στο πολυτεχνείο η καταστολή είναι ίδια. Τότε με το στρατό της δικτατορίας, τώρα με την αστυνομία της δημοκρατίας
Η καταστολή δεν θα μείνει αναπάντητη. Καταλαμβάνουμε την πρυτανεία του Παντείου καταδεικνύοντας τις ευθύνες του πρύτανη και την αγαστή συνεργασία του με την αστυνομία.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Τετάρτη 18/11, στις 14.00 συζήτηση στην κατειλημμένη πρυτανεία για τον αποκλεισμό των σχολών από την αστυνομία, για την καταλυση του ασύλου και την απάντηση στην καταστολή.
Προτείνουμε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 20/11 στη 13.00 στην αίθουσα Σ.Κ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου