Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090214

Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη,(13/2/09)

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Άγνωστοι εμπρηστές χτύπησαν σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης, στην Άνω Πόλη και στην οδό Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το κτίριο της Οδοντιατρικής Σχολής, όπου έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: zougla.gr


Μολότοφ στο αστυνομικό φυλάκιο του τουρκικού προξενείου εκσφενδόνισαν άγνωστοι κουκουλοφόροι τα ξημερώματα, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τη φωτιά έσβησαν με τη χρήση ατομικών πυροσβεστήρων αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο και απώθησαν τους δράστες μέχρι τον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των συμμετασχόντων στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

* Στόχος εμπρηστών, όμως, έγινε και το κέντρο διασκεδάσεως «Ερως» στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Αγνωστοι έσπασαν με πέτρες τα τζάμια της πρόσοψης και πέταξαν μέσα μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν υλικές ζημιές στον προθάλαμο του κέντρου. Τις φλόγες έσβησαν πυροσβέστες, ενώ προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία.

Πηγή: Ελευθεροτυπία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου