Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090226

Επίθεση με πέτρες και μπογιές στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, (24.2.2009)

Υλικές ζημιές στην είσοδο του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Καυτανζόγλου, προκάλεσε ολιγομελής ομάδα αγνώστων νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δράστες πέταξαν πέτρες και μπογιές προς το κτήριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της στρατιωτικής θητείας.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους


από email που μας στάλθηκε


Ο στρατός, αναπόσπαστο κομμάτι της εξουσιαστικής δομής του κράτους, πέρα απ'τόν στόχο του γιά τόνωση του εθνικού φρονήματος με την καλλιέργεια του φόβου για δήθεν εξωτερικούς εχθρούς, αποτελεί κιόλας ένα απο τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια των αφεντικών για την παραγωγή πειθαρχημένων-υποταγμένων αντρών. Η σεξιστική συνθήκη του (άντρες πάνε μόνο) σε συνάρτηση με την αυστηρά ιεραρχική-φασιστική λογική των στρατιωτικών βαθμίδων αποτελεί φανερό δειγμα της αντίληψης που επικρατεί στο γενικότερο πλαίσιο για την ζωή πέρα απ'αυτό.
Την γερή δόση κρατικής προπαγάνδας του σχολικού συστήματος έρχεται να ακολουθήσει η θητέια στα 18 συνεχίζοντας με ακόμη περισσότερη σωματική και ψυχολογική καταστολή το έργο της υποταγής. Έτσι δημιουργούνται οι αυριανοί "καλοί πολίτες" που θα αποτελέσουν το λάδι στη μηχανή του συστήματος της στυγνής εκμετάλλευσης.
Στην υποχρεώτική μορφή της θητείας φαίνεται εξόφθαλμα το μη-ανεκτικό δόγμα που αντιπροσωπεύει την αρρωστημένη εξουσία και μοναδικές διέξοδοι γι'αυτούς που αρνόυνται τον εκβιασμό αποτελούν τα Ι5 (τρελόχαρτα) και το διαρκές μπλέξιμο με τις στρατιωτικές αρχές μέχρι και την φυλάκιση. Το πιο τραγικό όμως της υπόθεσης είναι οι φαντάροι που καταλήγουν να φυτεύουν μια σφαίρα στο κεφάλι τους, ενδεικτικό της βρομιάς που περιτριγυρίζει τον θεσμό.
Οι αυτοκτονίες αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία όλων των στρατών. Στην Ελλάδα μόνο απ'την αρχή της χρονιάς είναι 3 οι νεκροί ενω τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 100. Ο στρατός είτε στην Ελλάδα, είτε του Νάτο στο Αφγανιστάν, το μοόνο που έχει να προσφέρει είναι θάνατος.

Για τους παραπάνω λόγους, το μεσημέρι της Τρίτης 24/2/09 επιτεθήκαμε στο κτίριο που στεγάζει το Στρατοδικείο/Αεροδικείο/Ναυτοδικείο Θεσσαλονίκης σπάζωντας την πόρτα και πετώντας χρωματόβομβες στην πρόσοψη του κτιρίου αλλά και στα σιχαμερά εκθέματα (αεροπλάνα,τάνκς) που βρισκονται στο προάυλιο του πολεμικού μουσείου ακριβώς δίπλα. Επιλεξαμε το στρατοδικείο όχι μόνο για να δείξουμε την συνολική αντίθεση μας στον στρατό αλλα και σε ένδειξη αλληλεγγύης σ'αυτούς που πέρασαν την πόρτα του αρνούμενοι να υπηρετήσουν. Ακόμα, δείχνουμε οτι δεν ξεχνάμε το περιστατικό με τον φαντάρο Γ.Γ που συνελήφθη ώρες μετά απο επεισοδιακή πορεία στην Αθήνα στις 18 του περασμένου φλογερού Δεκέμβρη και ξυλοκοπήθηκε άγρια απο τα ΜΑΤ ενώ οι ίδιοι αρνόυνταν επίμονα να τον εκδόσουν στην στρατονομία. Κατηγορήθηκε με 4 κακουργήματα και 3 πλημελλήματα αλλά τελικά στις 22/12 αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη.

Ανυπότακτοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου