Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090218

Ανάληψη ευθήνης για επίθεση σε εταιρία κατασκευής φυλακών, (13.2.2009)

Το βράδυ της Παρασκευής επιτεθήκαμε με πέτρες, μπογιές και βαριοπούλες στο κτήριο της «ΚΙΩΝ» μιας κατασκευαστικής εταιρείας που στεγάζει και αρχιτεκτονικά γραφεία. Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν, έχει αναλάβει σε συνεργασία με την «ΘΕΜΙΣ», την κρατική εταιρεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης την κατασκευή φυλακών καθώς και την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Η αρχιτεκτονική της φυλακής με πανοπτικά κέντρα ελέγχου ενισχύει το σωματικό και ψυχολογικό καταναγκασμό των εγκλείστων, καταπιέζει τις επιθυμίες τους και εσωτερικεύει την καθυπόταξη τους. Η δόμηση των φυλακών βασίζεται στη μονοτονία και την απομόνωση σε περιορισμένους χώρους, μειώνει τα αντανακλαστικά αντίδρασης των ατόμων με σκοπό τον διαχωρισμό και τον έλεγχο. Ταυτόχρονα, η ίδιου τύπου αρχιτεκτονική δομή προωθείται και σε άλλου τύπου κτιριακά συγκροτήματα(σχολεία, ψυχιατρεία, ορφανοτροφεία, κτλ) προφανώς για να εξομοιώσει τις ίδιες συνθήκες εγκλεισμού δημιουργώντας πολεοδομικά την εικόνα μιας κοινωνίας φυλακής.

Σαν ελάχιστη πράξη επιθετικής αλληλεγγύης λοιπόν, βανδαλίσαμε το κτήριο τους. Αφιερώνουμε την επίθεση μας στους φυλακισμένους συντρόφους μας Ηλία Νικολάου, Αποστόλη Κυριακόπουλο, Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, Γιάννη Δημητράκη. Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους ως μέλη της Ε.Ο. 17Ν και σε όλους όσους κρατούν αξιοπρεπή στάση στις φυλακές.

Βραδινές Επιθέσεις Για Την Επαναφορά Του Χάους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου