Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090207

Λόγω τεχνικών προβλημάτων η παρούσα ανάρτηση δημοσιεύεται με κάποια μικρή καθυστέρηση. Ζητούμε την κατανόηση σας...


Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


"Κάθε κοινωνία που θα οικοδομήσετε θα έχει τα οριά της.

Και έξω απο τα όρια κάθε κοινωνίας, οι ανυπότακτοι και

ηρωικοί αλήτες θα περιφέρονται με τις άγριες και παρθένες

σκέψεις τους... σχεδιάζοντας ακόμα νέα και φρικτά

ξεσπάσματα εξέγερσης...

Να γίνουμε μια σκιά που θα επισκιάσει κάθε μορφή κοινωνίας

που μπορεί να υπάρξει κάτω απο τον ήλιο"

(Ρέντσο Νοβατόρε)


Μια πολύ σύντομη τομογραφή στην κοινωνία μπορεί να μας υποσχεθεί αμέτρητες αποκαλύψεις.Προικισμένα απο ευηποληψία, ήθη, αρχές και φιλειρηνικές απόψεις τα μέλη της κοινωνίας ζούν καθημερινά στο μικροαστικό τους όνειρο. Καταδικάζουν τη βία, όμως δεν αντιλαμβάνονται το δικό τους εγκεφαλικό βιασμό. Έτσι, αξίες όπως δουλειά, οικογένεια, κατανάλωση, πλαστική ψυχαγωγεία και καναπές φαντάζουν ιδανικές. Αποκαθηλωμένοι στα υπερσύγχρονα (ή μη) living room τους τρέφουν τη μοναξιά τους με τα χρηστά πρότυπα που κάθε κοινωνία φροντίζει να διοχετεύει στους υποτακτικούς της. Κάποιοι απο αυτούς περιμένανε την επανάσταση για να αφυπνιστούν. Ένα είδος εξέγερσης ήρθε και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να φωνάξουν μπροστά στην Τ.V., να εκφράσουν την λύπη τους για τον άτυχο πιτσιρικά, ακόμα και... να διαμαρτυρηθούν! Πόσο γελίοι και υποτελείς φαντάζουν!


Ένας ακόμη πόλεμος έκανε την εμφανισή του. Όλοι επισπεύσανε να καταδικάσουν το ισραηλινό κράτος και να υπερασπίσουν τους αθώους Παλαιστίνιους που σκοτώνονται. Το θέαμα όπως πάντα γραφικό: η κοινή γνώμη ενάντια στον πόλεμο, κόμματα της αριστεράς ενάντια στον ιμπεριαλισμό των Αμερικάνων και των φιλικά προσκείμενων κρατών σ' αυτούς, ακροδεξιοί ακόμη και μέρη του αναρχικού χώρου υπέρ των Παλαιστίνιων, του εθνικοαπελευθερωτικού τους αγώνα και υπέρ των αμάχων.


Ο πόλεμος όμως μαίνεται και στον ελλαδικό χώρο. Ομάδες ένοπλου αντάρτικου πόλεων κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ένοπλες επιθέσεις εναντίων αστυνομικών. Φυσικό επακόλουθο η γενική κατακραυγή για άλλη μια φορά. Προβοκάτσια με στόχο το λαό οι δηλώσεις του ΚΚΕ, λάθος επιλογή στοχοθεσίας και χαντάκωμα του "χώρου" η άποψη μερίδας απο την αναρχική πλευρά καθώς και την αναμενόμενη εναντίωση και αποτροπιασμό της κοινωνίας για κάθε ένοπλη-βίαιη επίθεση όποιος και αν είναι ο στόχος της επίθεσης αυτής.


Αυτή είναι λοιπόν η κοινωνία που κάποιοι αποζητούν απεγνωσμένα να της απευθυνθούν. Μια κοινωνία υποταγής, προσκυνημένων και εθελόδουλων ρεφορμιστών που κάθε πράξη εντροπίας της φαντάζει τερατώδης. Έτοιμη να καταδικάσει οτιδήποτε δεν μπορεί να συλλάβει και να πραγματοποιήσει όντας φυλακισμένη στα κλουβιά της κοινωνικότητας και του ανθρωπισμού.


Όσον αφορά το θέμα του πολέμου, θα πρέπει να αναφερθεί πως σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν αθώοι. Κανένας αθώος δεν αναγνωρίζεται σ' αυτούς που επιτίθεντε για να αυξήσουν τις εδαφικές τους προσαρτήσεις, αλλά ούτε σ' αυτούς που αμύνωνται για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η επιδίωξη για μια πατρίδα δεν έχρησε ποτέ κανένα αθώο. Όσοι αποζήτησαν πατρίδα ονειρεύτηκαν και έθνος, κράτος, σύνορα και νόμους. Και όσοι τους χαρακτήρισαν αθώους και τους υποστήριξαν έγιναν αυτόματα συνένοχοί τους.


Ο καθημερινός μας πόλεμος ενισχύθηκε λοιπόν από ένοπλες επιθέσεις. Ρεφορμιστές και σοσιαλιστές όλων των ειδών έσπευσαν να αποδυναμώσουν και να μειώσουν αυτές τις ενέργειες. Άλλοι, λέγοντας ότι στρέφονται ενάντια στον λαό και εξυπηρετούν συμφέροντα και άλλοι με τα χρηστά πρότυπα κάθε κοινωνίας που εναντιώνεται στην αφαίρεση ζωής. Ξεχνάνε ότι σε κάθε πόλεμο υπάρχουν νεκροί. Κάποιοι άλλοι ίσως να μην αναγνωρίζουν τον μπάτσο σαν εχθρό. Όταν όμως κάποιος επιλέγει να γίνει μπασκίνας του συστήματος, να παρατήσει τη σχολή του και να πάρει το όπλο παριστάνοντας τον cowboy στα Εξάρχεια ή οπουδήποτε αλλού ξέρει ότι συμμετέχει ενεργά σε ένα πόλεμο. Ο δικός μας πόλεμος διαφέρει απο αυτόν που πραγματοποιείται για "ιερούς" σκοπούς, για εδαφικές προσαρτήσεις ή απόκτηση εθνικών γαιών και δημιουργία εθνών. Αντίθετα, ο νίερος μας πόλεμος έχει χωρίσει δύο και μοναδικά στρατόπεδα. Οι μέρες αυτού του κόσμου μετρήκαν και βγήκαν λειψές με μερίδιο ευθύνης στην κοινωνία. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να επιτεθούμε με κάθε τρόπο στο αντίπαλο στρατόπεδο. Όσοι τρέφουν ενστάστεις, αναστολές ή έχουν ηθικούς φραγμούς για την καθεαυτή επίθεση καθώς και για τα μέσα της μπορούν να επιλέξουν τον πολυσύχναστο δρόμο της υποταγής και να βρεθούν στο απέναντι στρατόπεδο.


Αρνούμαστε κάθε κοινωνικό ρόλο, προμηθεύουμε τις αρνήσεις μας με καθετί επιθετικό, αναβαθμίζουμε τα μέσα και τις στοχοθεσίες μας θέτωντας σαν αυτοσκοπό την ολική κατάρρευση της κοινωνίας. Ονειρευόμαστε την πιο άγρια ελευθερία με αχαρτογράφητους μέχρι τώρα όρους. Μέσα απο την περιπέτεια της άγριας ατομικής εξέγερσης πραγματώνουμε κάθε αναρχική μας ελπίδα για μια ζωή μακρύα απο θεσμούς, νόμους, δοξασίες, κράτη, κυβερνήσεις και εξαναγκαστική αλληλεξάρτηση. Γιατί πολύ απλά θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Γιατί πολύ απλά κανένα μοντέλο κοινωνίας δεν ανταποκρίνεται στους εαυτούς μας και τις αυθεντικές ατομικότητές μας. Δεν αποζητούμε τίτλους ή παράσημα επαναστατικής "ελίτ" καθώς τα πάντα και το τίποτα είναι οι μοναδικοί παράγοντες που μας ετεροκαθορίζουν. Η απεραντοσύνη του Χάους είναι η μοναδική μας πατρίδα.


Τέλος, στέλνουμε φλογισμένο χαιρετισμό στους ένοπλους αντάρτες πόλεων, στον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη ο οποίος κλείνει τρία χρόνια φυλάκισης για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, καθώς και σε όλους όσους κάνουν πράξεις τις αρνήσεις τους. Ανοιχτή πρόσκληση για γενίκευση των εχθροπραξιών.



Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη για:

  • 14/1/09 τον εμπρησμό οχήματος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην περιοχή του Αγ.Δημητρίου

  • 15/1/09 την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη Ν.Σμυρνη

  • 16/1/09 τον εμπρησμό υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλλιθέα



"Σύφιλη να πέσει σε κάθε αιχμαλωσία

ακόμα και στο συμφέρον του παγκόσμιου καλού

ακόμα και στον κήπο του Μοντεζούμα

με τους πολύτιμους λίθους"

(Αντρέ Μπρετόν)


Αναρχικά Κομμάντο Εντροπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου