Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090218

Γκαζάκια σε αυτοκίνητα σεκιούριτι στα Χανιά (18/2)

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκαν δεκαπέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, τρία αυτοκίνητα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης ''Group 4 Security'', στα Χανιά.

Οι δράστες τοποθέτησαν τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, σε ισάριθμα θωρακισμένα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα σε μη περιφραγμένο χώρο που ανήκει στην εταιρεία σεκιούριτι και το οποίο βρίσκεται σε παράλληλο δρόμο της επαρχιακής οδού Χανίων - Σούδας.

Τα δύο οχήματα κάηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ενώ το τρίτο υπέστη υλικές ζημιές.

Προανάκριση για το συμβάν ενεργούν το Τμήμα Ασφαλείας Χανίων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

zougla.gr


ανάληψη ευθύνης από meil που έφτασε στο blog:

Φωτιά στον κόσμο της ασφάλειας και του χρήματος


Την Τρίτη 17/2, αργά το βράδυ, επιτεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της “Group-4 Security“ στα Χανιά και πυρπολήσαμε 3 θωρακισμένα οχήματα χρηματαποστολών που ήταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο. Τα γραφεία εκείνη την ώρα φυλάσσονταν από ιδιωτικό φρουρό (και ας λένε το αντίθετο μμε και αστυνομία, για προφανείς λόγους) και έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μόνο με τα μισά παρκαρισμένα οχήματα.

Η συγκεκριμένη εταιρία διαθέτει τον πιο μεγάλο και καλοοργανωμένο μισθοφορικό στρατό, πανελλαδικά και παγκοσμίως, από τις δεκάδες ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης που υπάρχουν και που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και στα Χανιά. Δουλειά τους είναι να προστατεύουν τις σημαντικότερες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και πρόσωπα που αποτελούν εν δυνάμει «στόχους», καθώς και να μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλούτη των τραπεζών.

Η εικόνα του επαγγελματία σεκιουριτά, εξοπλισμένου με τα πιο σύγχρονα μέσα και με όλο και αυξανόμενες εξουσίες, που περιπολεί στους δρόμους και σε κοιτάζει καχύποπτα (πάντα σε ανοιχτή γραμμή με την κρατική αστυνομία), που παραμονεύει πίσω από φιμέ τζάμια και σε παίρνει μάτι μέσα από οθόνες και κάμερες παρακολούθησης, που καθημερινά μεταφέρει προκλητικά τα χρήματα των τραπεζών με το αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το δάκτυλο στο αυτόματο, πέραν του αντικειμενικού της σκοπού – δηλαδή τη διατήρηση και τη φύλαξη της ιδιοκτησίας και του πλούτου των κατέχοντων εις βάρος των μη έχοντων – έχει και ένα βαθύτερο στόχο: την διάχυση του αισθήματος της ασφάλειας στον κοινωνικό ιστό και την ενδυνάμωση του κοινωνικού ελέγχου, της επιτήρησης και της καταστολής. Για μας καμιά δουλειά δεν είναι τιμή, αλλά κάποιες είναι πραγματικά για φτύσιμο. Το επάγγελμα του σεκιουριτά είναι βρώμικο, όπως και τα λεφτά που προστατεύει. Συνειδητά ή ασυνείδητα, για το μισθό ή για το γόητρο της στολής, οι εταιρίες φύλαξης και οι σεκιουριτάδες τους είναι φρουροί της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Καμιά όμως εταιρία αστυνόμευσης και κανείς ένστολος μισθοφόρος δε μπορεί να προστατευτεί από τις οργισμένες επιθέσεις εξεγερμένων ανθρώπων (πόσο μάλλον να προστατεύσουν άλλους), κάτι που έχει αποδειχτεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, κάτι που βεβαιώσαμε και εμείς προχθές. Μέσα σε μια κοινωνία που έχει αναχθεί η ρουφιανιά σε αξία, κάθε επίθεση στον κόσμο της ασφάλειας, αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στην τάξη ενός κόσμου που βρωμάει εκμετάλλευση και καταπίεση. Σε αυτό τον αγώνα, βίαιο και ανυποχώρητο, υπάρχουν και «απώλειες», όπως οι φυλακισμένοι σύντροφοι της εξέγερσης του Δεκέμβρη και ο Νικολάου, στους οποίους αφιερώνουμε την ενέργειά μας αυτή. Επίσης, δεν ξεχνάμε τους αμετανόητους συντρόφους Δημητράκη, Βούτση και Γεωργιάδη, φυλακισμένοι για πράξεις άρνησης του εργασιακού καταναγκασμού, για ένα παραπάνω λόγο: όπως μια τράπεζα, έτσι και ένα όχημα χρηματαποστολής, είτε απαλλοτριώνεται από το περιεχόμενό του το πρωί είτε καταστρέφεται το βράδυ. Τέλος, κλείνουμε συνομωτικά το μάτι σε όσους, σε πείσμα των καιρών, πυρπολούν τις ήσυχες μέρες και νύχτες σε όλη την επικράτεια.


Ανυπότακτοι Πυρήνες ενάντια στον έλεγχο και την αστυνόμευση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου