Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090321

Προκύρηξη του "Επαναστατικού Αγώνα" (19/3)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στις 13 Μαρτίου…

…η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει ότι έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην συγκεκριμένη εφημερίδα για την απόπειρά μας να ανατινάξουμε τα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ. Κηφισιά. Η ανακοίνωση αυτή μεταξύ άλλων γράφει: «…υπάρχει κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας του τηλεφωνικού κέντρου ότι δεν λάβαμε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα». Η διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ψεύδεται. Αυτό δεν είναι δύσκολο ν’ αποδειχτεί, αν βέβαια, υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για την αλήθεια και δεν τον βολεύει η αισχρή προπαγάνδα που εξαπολύθηκε, με βάση την αποσιώπηση του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος. Όπως έχουμε ήδη πει στην προκήρυξή μας που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, κάναμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο των ΝΕΩΝ στις 4.10 π.μ. Ένας απλός έλεγχος, αν δεν έχει γίνει ήδη, στις καταγεγραμμένες αποθηκευμένες κλήσεις θα μπορούσε ν’ αποδείξει την αλήθεια. Και για να βοηθήσουμε περισσότερο, ενημερώνουμε πως το τηλεφώνημα έγινε από καρτοτηλέφωνο στην γωνία των οδών Μακεδονίας και Θερμοπυλών στην Κηφισιά έξω από ένα φαρμακείο. Στο τηλεφώνημα λέγαμε ότι «υπάρχει παγιδευμένο αυτοκίνητο με 125 κιλά εκρηκτικά στα γραφεία της Citibank στην οδό Αχαΐας στην Κ. Κηφισιά. Θα εκραγεί σε πενήντα λεπτά». Ο υπάλληλος που μας απάντησε, μας ζήτησε δύο φορές να επαναλάβουμε το μήνυμά μας, πράγμα που έγινε. Τον ρωτήσαμε αν κατάλαβε και μας απάντησε «εντάξει». Τίποτα δεν προμήνυε ότι δεν θα ειδοποιούσε για το τηλεφώνημά μας.

Το ερώτημα παραμένει: είναι πρωτοβουλία του υπαλλήλου ή γραμμή της εφημερίδας, ή – ακόμα χειρότερα – υπάρχει συνεννόηση μεταξύ ΝΕΩΝ και αστυνομίας για την αποσιώπηση του τηλεφωνήματος; Αν ισχύει το τελευταίο τότε μιλάμε για συντονισμένη παραπληροφόρηση εφημερίδας και αστυνομίας. Αν δεν ισχύει αυτό και δεν είχε ενημερωθεί η εφημερίδα, η ανακοίνωση των ΝΕΩΝ ότι βασίζεται στην «κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας» πως δεν έλαβε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δείχνει ότι καλύπτει πλήρως τον υπάλληλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα έλεγε ψέματα για να μην εκτεθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η κάλυψη που δίνει η εφημερίδα στον υπάλληλο συνδράμει στην λασπολογία και την πολιτική σπίλωσης της οργάνωσής μας, που ενορχηστρώνεται από ΜΜΕ και αρχές ασφαλείας. Όσο αφορά την «…πάγια πολιτική της εφημερίδας να ειδοποιείται αμέσως η αστυνομία και στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι…» είναι επίσης, ψέματα. Αν είχαμε και την παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο των ΝΕΩΝ, δεν λάμβανε σοβαρά υπ’ όψιν την προειδοποίησή μας, ή μας το έκλεινε – όπως έκανε η Ελευθεροτυπία τον περασμένο Οκτώβριο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Shell στο Π. Φάληρο –, τότε ή θα ειδοποιούσαμε άλλο δημοσιογραφικό μέσο ή θα ειδοποιούσαμε την αστυνομία όπως είχαμε κάνει στην περίπτωση της Shell.

Εξ’ άλλου, τα «περί πάγιας πολιτικής της εφημερίδας να ειδοποιούνται μετά την αστυνομία και οι δημοσιογράφοι», έχουν ήδη ακυρωθεί στην πράξη με γεγονότα που είναι δημοσιευμένα και δεν έχουν διαψευστεί. Αναφερόμαστε στην περίπτωση της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού από την Σέχτα Επαναστατών. Όπως έχει δημοσιεύσει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 1 Μαρτίου σε άρθρο με τίτλο «οι περιπέτειες μιας προκήρυξης», η συγκεκριμένη οργάνωση έκανε δύο τηλεφωνήματα στα ΝΕΑ. Στο πρώτο που έγινε νύχτα (σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τις κλήσεις τη νύχτα λαμβάνει υπάλληλος εταιρείας security και όχι εξειδικευμένο προσωπικό), ο security δεν κατάλαβε το μήνυμα. Στο δεύτερο που έγινε την επόμενη το μεσημέρι, ο υπάλληλος ενημέρωσε την αστυνομία αλλά όχι τους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Η αστυνομία πήγε και παρέλαβε την συγκεκριμένη προκήρυξη και κατόπιν συσκέψεων της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης αποφάσισαν να… ενημερώσουν τη διεύθυνση στα ΝΕΑ και να της παραδώσουν την προκήρυξη! Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά αφού μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει τις προκηρύξεις των ένοπλων οργανώσεων πρώτα να τις παραλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι και μετά η αστυνομία. Εδώ όμως τα ΝΕΑ πρωτοτύπησαν! Αφού λοιπόν δεν ενοχλήθηκαν οι υπεύθυνοι των ΝΕΩΝ μια φορά από το γεγονός ότι υπάλληλος της εφημερίδας δεν τους ενημέρωσε για ένα γεγονός που αφορά αυτούς και μόνον αυτούς, και ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, γιατί να τους ενοχλήσει αν γίνει και δεύτερη φορά; Μήπως τελικά πάγια πολιτική της εφημερίδας είναι ο security να ενημερώνει την αστυνομία χωρίς να ενημερώνει τους δημοσιογράφους; Μήπως ένας υπάλληλος security αποφασίζει ποιος θα ενημερωθεί και ποιος όχι; Εν κατακλείδι, σε περίπτωση που υπάρξει ξανά αποσιώπηση για προειδοποιητικό τηλεφώνημα και τραυματιστεί κάποιος πολίτης, εμείς ενάντια σε ποιόν θα πρέπει να στραφούμε; Στον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου ή στη διεύθυνση της εφημερίδας;

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της αποσιώπησης του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος για τη βόμβα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ. Κηφισιά, αντιλαμβανόμαστε ότι εξυπηρετεί μια κεντρική πολιτική του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής εξουσίας γενικότερα, που αφορά στην υποδαύλιση αισθημάτων ανασφάλειας στην κοινωνία. Στον βαθμό που μια τέτοια πολιτική θεωρηθεί ότι έχει αποτελέσματα, η αποδοχή από την κοινωνία ενός κράτους με ενισχυμένες αρμοδιότητες στον τομέα της ασφάλειας και με χαρακτηριστικά όλο και πιο ολοκληρωτικά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Με βάση αυτή την πολιτική, την οποία βλέπουμε να παίρνει κεντρικές διαστάσεις στις μέρες μας, συμψηφίζεται σκόπιμα η κοινωνική παραβατικότητα κάθε μορφής (κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά) και η επαναστατική δράση. Από τα περισσότερα ΜΜΕ η ασφάλεια αναγορεύεται σε πρώτο θέμα στη χώρα, ο πολίτης προβάλλεται ως το «απροστάτευτο θύμα του κάθε εγκληματία» και το κάλεσμα για περισσότερο κράτος γίνεται κεντρικό σύνθημα για την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, η οποία το φωνάζει όχι για λογαριασμό της, αλλά για λογαριασμό της κοινωνίας.

Όμως οι περισσότεροι μη προνομιούχοι αυτού του τόπου αντιλαμβάνονται ότι βασικός παράγοντας ανασφάλειας γι’ αυτούς είναι η κυρίαρχη οικονομική πολιτική. Γι’ αυτούς η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, είναι ο βασικότερος φόβος, και η πολιτική εξουσία με τις οικονομικές της πολιτικές και το Κεφάλαιο είναι αυτοί που τους τρομοκρατούν καθημερινά με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Όπως επίσης οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό τον τόπο δεν πιστεύουν ότι απειλούνται από τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ αντιθέτως πολλοί είναι βέβαιοι ότι τους απειλούν εγκληματίες και ληστές όπως ο Τσιτουρίδης με τις «νόμιμες» πολιτικές τους. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «ψυχροί κακούργοι του κοινού ποινικού δικαίου», αυτός ταιριάζει πλήρως στον προαναφερθέντα και τους ομοίους του εντός της κυβέρνησης. Και δεν είναι άποψη μόνο δική μας αλλά είναι και πολλών μέσα στον λαό στον οποίον – σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δημοσίευση της προκήρυξής μας – λογοδοτεί και από τον οποίο κρίνεται. Γιατί αν ο λαός που όλοι αυτοί οι εγκληματίες αναφέρονται στο όνομά του καταχρηστικά συνεχώς, ξεπεράσει τους φόβους του και αποφασίσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, τότε να είναι σίγουροι πως όλους αυτούς τους «επιφανείς πολίτες» θα τους κρεμάσει ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

(Ποντίκι, 19.3.2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου