Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090326

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τράπεζα και εισπρακτική εταιρία

από email που λάβαμε:

Την Τρίτη το βράδυ 24/25 Μαρτίου, πυρπολήσαμε τα γραφεία της Exclusive sa στη Νέα Ιωνία, μιας από τις εισπρακτικές εταιρίες που αναλαμβάνουν να απειλούν και να εκβιάζουν όσους χρωστούν στις τράπεζες. Πυρπολήσαμε επίσης ένα τραπεζικό υποκατάστημα, της Proton bank στην Ηλιούπολη. Ας γίνει φανερό ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί μπορούν να πάρουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν.

Η οικονομία πλακώνει τα κεφάλια μας. Επικαλείται τις ανάγκες της και μας στέλνει να δουλέψουμε, να πολεμήσουμε, να χαθούμε. Πότε από πλήξη πότε από θάνατο. Αναπτύσσεται, είναι σταθερή, περνάει κρίση, μα κυρίως επιβάλλει. Τη μιζέρια της εργασίας και τη χυδαιότητα της κατανάλωσης, την ψευδαίσθηση του πλούτου και την απειλή της φτώχειας, το φόβο της απώλειας και την απώλεια κάθε ενδεχόμενου που θα ακύρωνε το φόβο αυτό. Είναι το κυρίαρχο ψέμα στο στόμα των αφεντικών για να κατοχυρώσουν και να νομιμοποιήσουν τη θέση τους,να καταστήσουν σαφές ότι λειτουργία του κόσμοιυ σημαίνει λειτουργία του οικονομικού συστήματος, λειτουργία των προνομίων τους.

Βρισκόμαστε απέναντί τους. Πάνω στους άθλιους λογαριασμούς τους ρίχνουμε τίποτα, καθώς το μόνο που λογαριάζουμε να κερδήσουμε είναι τα πάντα. Προνόμιο για μας είναι οι ίδιες οι ζωές μας και στην υπεράσπισή τους θα είμαστε αμείλικτοι. Μέχρι να ξανακάνουμε δική μας και την τελευταία στιγμή που μας κλέβουν. Ακόμα και ο ουρανός μάς ανήκει, μέχρι να πλακώσει τα κεφάλια τους.

Με τις ενέργειές μας αυτές εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Γιώργο Βούτση-Βογιατζή που την 1η Απριλίου δικάζεται για την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στου Γκύζη.

Ομάδα κρούσης "Κατερίνα Γκουλιώνη"

ΥΓ. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας σε όσους κρατούμενους διώκονται για τη συμμετοχή τους στις εξεγέρσεις των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου