Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090305

Ανάληψη ευθύνης για μπλοκάρισμα ATM στα Ιωάννινα, (1.3.2009)


Τα διάχυτα σαμποτάζ είναι πράξεις βίας και μέρος της επιθετικής λογικής ενάντια στο υπάρχον, στοχεύουν στη διάρρηξη της κοινωνικής ειρήνης προσδίδοντας στο εδώ και τώρα εξεγερτική προοπτική.

Την Κυριακή 1η Μαρτίου, νύχτα κορύφωσης του καρναβαλιού, εκμεταλλευτήκαμε το νομιμοποιημένο εκτροχιασμό και κυκλοφορήσαμε ανάμεσα σε καρναβαλιστές που περιέφεραν τη μασκαρεμένη μιζέρια τους στους δρόμους. Επιλέξαμε να παρέμβουμε δημιουργικά στο κέντρο της πόλης δίνοντας και σε αυτή την ημέρα το ελάχιστο νόημα που αξίζει σε κάθε μέρα, αυτό της έμπρακτης άρνησης της κυριαρχίας.

Στόχος ήταν ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) στους κεντρικούς δρόμους, 21 βωμοί κατάθεσης και ανάληψης της παθητικής κοινωνικής συνδιαλλαγής με το αδηφάγο τέρας των τραπεζών, που εύκολα και γρήγορα προσφέρουν υποκατάστατα ατομικής ολοκλήρωσης και ανά πάσα στιγμή δυνατότητες καταναλωτικής απόδρασης από την θλιβερή πραγματικότητα. Το μπλοκάρισμα των ΑΤΜ, το σαμποτάρισμα της αέναης κίνησης χρήματος, του κύκλου παραγωγής- κατανάλωσης, των εμπορευματοποιημένων δευτερολέπτων της καθημερινής μισθωτής ματαιότητας, είναι μια πράξη αντεπίθεσης στους δεσμώτες μας, είναι μια ανάσα ελευθερίας τη στιγμή που η επιθυμία μας για την καταστροφή αυτού του κόσμου γίνεται πράξη.

Κάθε σαμποτάζ διαμηνύει πως η επίθεση είναι εφικτή και εύκολα αντιστοιχεί στον καθένα. Μια πλαστική κάρτα, κόλλα και αφρός πολυουρεθάνης αρκούν για να μπλοκάρουν τη λειτουργία του μηχανήματος.

-Αυτή η πράξη αφιερώνεται σε όλους τους εξεγερμένους και διωκόμενους του Δεκέμβρη, καθώς και στους επαναστάτες συντρόφους που βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους.

-Αλληλεγγύη σε Ηλία Νικολάου, Γιάννη Δημητράκη, Γιώργο Βούτση-Βογιατζή και Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται...

καρναβαλιστές εντός κλίματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου