Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090309

Εκτροπή αθλητικού θεάματος στην Τούμπα (8.3.2009)

Από δελτίου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:


«Χθες (8-3-09) περί ώρα 17:15 στο γήπεδο Τούμπας, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ που διεξήχθη στο παραπάνω γήπεδο, κατά την άφιξη του Δ.Χ.Ε. ΤΑΞΙ που μετέφερε τον διαιτητή του αγώνα και ακολούθως του Δ.Χ. Λεωφορείου της φιλοξενούμενης ομάδας, ομάδες αγνώστων ατόμων στις οποίες συμμετείχαν από 50 έως 500 και πλέον άτομα, ενεργώντας από κοινού, προέβησαν σε ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ για διασφάλιση της τάξης, με άμεσο κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας των Αστυνομικών, των προσερχομένων και των διερχομένων πολιτών. Για αποτροπή του άμεσου και επικείμενου κινδύνου και την απώθηση των ανωτέρω έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση χημικών.

Επίσης, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδες οπαδών από την πλευρά της θύρας 3 και έξω από αυτήν επιχείρησαν με τη ρίψη μολότοφ, πετρών και φιαλών οινοπνευματωδών ποτών να καταλάβουν τον περιφρουρούμενο χώρο έμπροσθεν της θύρας (1) από όπου επρόκειτο να αποχωρήσουν τα οχήματα με τους διαιτητές και τη φιλοξενούμενη ομάδα, για την αποτροπή των οποίων και προς διασφάλιση της τάξης, της ζωής και της περιουσίας πολιτών έγινε αρχικά περιορισμένη χρήση χημικών και στη συνέχεια απώθηση των επιτιθεμένων οπαδών στους πέριξ χώρους.

Από την ρίψη των αντικειμένων τραυματίστηκαν οκτώ Αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία στο νοσοκομείο ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Προκλήθηκαν φθορές σε επτά οχήματα της Αστυνομίας, σε ένα ΔΧΕ αυτοκίνητο και ένα ΔΧ λεωφορείο.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα, έξι άτομα για ρίψη αντικειμένων κατά των Αστυνομικών και των οχημάτων, ένα άτομο για ρίψη αντικειμένων και άσεμνες χειρονομίες και ένα άτομο για κατοχή βεγγαλικών.

Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα. Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου