Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090321

Ανάληψη ευθύνης για την Εθνική στα Χανιά (17/03)

Από email που μας έστειλαν:


OΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ...


Η εργασία στις μέρες μας δεν είναι απλά η παραγωγή υλικών αγαθών αλλά κάτι πολύ περισσότερο: ένα σύστημα υποδούλωσης, μια διαδικασία παραγωγής αλλοτριωμένων, εξημερωμένων συνειδήσεων. Καθημερινά και εφ' όρου ζωής, η ύπαρξη μας περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την εργασία, είτε ασφυκτιώντας σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας προετοιμαζόμενοι για αυτή, είτε αγωνιώντας για την εύρεση δουλειάς υπό τον φόβο της ανεργίας και της ανέχειας, είτε τελικά ξεπουλώντας σε κάποιο αφεντικό 8-12 ώρες από τη μέρα μας μέσα σε κάποιο εργασιακό κάτεργο. Βέβαια, εμφανίζεται το εξής παράδοξο: όσο πιο πολύ να εργάζεσαι, τόσο πιο πολλά να σου λείπουν. Και αυτό γιατί σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία, τον μόχθο της κοινωνικής πλειοψηφίας καρπώνεται αποκλειστικά μια ισχυρή μειοψηφία, που αυξάνει τον πλούτο της και κολυμπάει στα κέρδη ενώ το κοινωνικό σύνολο βουλιάζει στον πάτο. Τελικά, μαζί με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για ευκαιρίες, καριέρα, ευημερία, χάνουμε και την ίδια μας τη ζωή που ξεγλιστρά και διαφεύγει μέσα από τα χέρια μας.


...ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ


Μέσα σε αυτή τη διαρκή συνθήκη επιβαλλόμενου καταναγκασμού, κάποιοι παραμένουν ανυποψίαστοι και ευχαριστημένα πειθήνιοι, κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται αλλά δεν παύουν να υπακούουν αναβάλλοντας συνεχώς κάθε μορφή αντίδρασης και κάποιοι άλλοι οπλίζονται και αποφασίζουν να δραπετεύσουν με κάθε κόστος. Στους τελευταίους ανήκει και ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής ο οποίος σε μια προσπάθεια να επαναορίσει με αξιοπρέπεια τους όρους διαβίωσης του, απαλλοτρίωσε ένοπλα την Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη στην Αθήνα στις 3/10/07. Δυστυχώς όμως συνελήφθη λίγο αργότερα με τη καθοριστική βοήθεια ρουφιάνου "έντιμου" περαστικού. Οι επιλογές και η διαδρομή του στον αντιεξουσιαστικο χώρο οδήγησαν στην κατασυκοφάντηση του από κράτος και ΜΜΕ, προτού προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες.

Η ληστεία μιας τράπεζας αποτελεί μια αξιοπρεπή επιλογή αντίστασης στην επιβαλλόμενη κανονικότητα και άρνησης του εργασιακού εκβιασμού στον οποίο που μας έχουν εγκλωβίσει. Η επανοικειοποίηση του λεηλατημένου από κράτος και αφεντικά κοινωνικού πλούτου που φυλάσσεται στις τράπεζες, ζημιώνει μόνο τις ίδιες τις τράπεζες και τις κρατικές υποσχέσεις για "τάξη" και "ασφάλεια". Δεν είναι τυχαίο που οι τράπεζες θωρακίζονται και το κράτος εξοπλίζεται αστυνομικά και νομικά για την καταπολέμηση της γιγάντωσης του φαινομένου των ληστειών που τροφοδοτούν οι συνθήκες βαθιάς συστημικής οικονομικής κρίσης.


ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ… ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ


Στις 17/3/09 το βράδυ, φορέσαμε ξανά τις κουκούλες μας (μιας και είναι το θέμα των ημερών στα κανάλια), εισβάλαμε και πυρπολήσαμε την Εθνική Τράπεζα στα Κουνουπιδιανά Χανίων (άλλη φορά να βάζετε όλα τα ρολά μέσα σε μία μέρα, γιατί η νύχτα και η φωτιά θα σας χαλάνε τα σχέδια), αποστέλλοντας με αυτό τον τρόπο ένα χαιρετισμό και ένα μήνυμα. Ο χαιρετισμός πάει στον φυλακισμένο σύντροφο Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, η πράξη του οποίου και η δικιά μας νοηματοδοτούνται από ένα κοινό πλαίσιο και την ίδια προοπτική: την έμπρακτη επίθεση στις τράπεζες, τους ναούς του χρήματος, για την καταστροφή του κόσμου της εργασίας, της εκμετάλλευσης και τη υποταγής, αφήνοντας πίσω μόνο τις στάχτες και τα συντρίμμια του. Επίσης σε όσους με πυρ και μανία κρατούν αναμμένη τη φλόγα της εξέγερσης. Το μήνυμα με παραλήπτες όλους και κανέναν, στα Χανιά και παντού, είναι πως δεν αρκεί να μιλάς ενάντια στις τράπεζες, την εργασία, την οικονομία, πρέπει και να πράττεις ενάντια τους. Η αγανάκτηση και η οργή που δεν μετουσιώνεται σε εξεγερτική δράση, βαλτώνει στη στασιμότητα, την «άσφαιρη» κριτική, τη γραφικότητα. «Η ίδια η επαναστατική δράση ακόμη και το γεγονός ότι εξοπλιζόμαστε, ότι προετοιμαζόμαστε, ότι εφοδιαζόμαστε, το γεγονός ότι προβαίνουμε σε πράξεις που παραβιάζουν την αστική νομιμότητα, δημιουργεί μια συνείδηση, μια οργάνωση και επαναστατικές συνθήκες» (Τουπαμάρος). Πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι αρκετά αποφασισμένοι να επαναστατήσουν, αρκετά δυνατοί να πολεμήσουν. Χρειάζεται πρώτα να το συνειδητοποιήσουμε και ύστερα να συντονίσουμε το βήμα μας με το ρυθμό της καταιγίδας.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Πύρινη Αλληλεγγύη

Εμπρηστές ενάντια στη λήθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου