Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090317

Επίθεση σε 2 τράπεζες στη Θεσ/νίκη (13/3)

Aνάστατο ήταν χθες, το πρωί, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις συντονισμένες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, που πραγματοποίησαν, ομάδες αγνώστων, σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών της περιοχής, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαρά άτομα εκτόξευσαν αντικείμενα στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Σιντριβάνι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την αιφνιδιαστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ενώ προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία του υποκαταστήματος. Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα ατόμων επιτέθηκε στα υποκαταστήματα των τραπεζών Πειραιώς και Εurobank στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας, και σ' αυτήν την περίπτωση, μόνο υλικές ζημιές.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009
από email που λάβαμε:

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου, θρυμματίσαμε τις τζαμαρίες και καταστρέψαμε τα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Συντριβανίου και της Τράπεζας Πειραιώς στην Α.Δημητρίου ως ένα ελάχιστο συντροφικό χαιρετισμό στον αντιεξουσιαστή Γιώργο Βούτση Βογιατζή που αποπειράθηκε να ληστέψει την Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη και συνελλήφθει απο έναν φορτηγατζή,πιστό στο δόγμα της ρουφιανιάς που χαρακτηρίζει την εποχή μας,που ρίσκαρε την ζωή του για να υπερασπιστεί τον συσσωρευμένο πλούτο που μόλις είχε απαλλοτριωθεί..
Να θυμίσουμε πως ένα μήνα πριν κάτω απο το καθεστώς της ίδιας εθελοδουλείας,συνελλήφθησαν 2 ληστές στην Τράπεζα Πειραιώς που επισκεφτήκαμε, από πολίτες, παίρνοντας επάξια το ρόλο του μπάτσου.Η ίδια η τράπεζα τους αντάμειψε με 200.000 ευρώ ενώ τα κλοπιμαία δεν ξεπερνούσαν το ποσό των 20.000.Η επιβράβευση αυτή έχει ως σκοπό την δημιουργία στρατού δούλων στην κοινωνία, που συνειδητά θα καταστέλλουν οποιαδήποτε δράση ξεφεύγει απο τα όρια της αστικής νομιμότητας.

Η προσπάθειά τους αυτή δεν μας φοβίζει και η κοινωνική απεύθυνση προς αυτούς τους ήρωες θα είναι ανάλογα επιθετική.Γιατί η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή.

Τέλος, καλούμε όλες τις ατίθασες συνειδήσεις να πραγματώσουν τις αρνήσεις τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου