Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20090330

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία Jaguar στο Χαλάνδρη, (28.3.2009)

Από τον αστικό τύπο:

Στη 1 και 20 τα ξημερώματα, περίπου 15 άτομα επιτέθηκαν κατά των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας της Jaguar, στο Χαλάνδρι. Έσπασαν με λοστούς τη βιτρίνα και πέταξαν γκαζάκια και μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές ακόμη δύο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες, σε έξι οχήματα.

ανάληψη ευθύνης:

Στις σύγχρονες τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες τα διαφόρων ειδών επιτεύγματα θεωρούνται ως απόδειξη της πνευματικής και πολιτισμικής ανωτερότητας τους. Η βιομηχανική επανάσταση έφερε στο προσκήνιο το θέμα των μεταφορών και έκτοτε ατμομηχανές, ατμόπλοια και μηχανικές άμαξες εισέβαλαν στην καθημερινότητα της δύσης, καθιστώντας τη κέντρο πολλών, σε διεθνές επίπεδο, μετακινήσεων.

Ο καθένας μπορούσε να ταξιδέψει στις αποικίες της Ινδίας αν ήταν αρκετά κοσμοπολίτης ή να απολαύσει ένα υπερατλαντικό ταξίδι για να ανακαλύψει την τύχη του στη χώρα των ευκαιριών.

Η εφεύρεση του αυτοκινήτου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και εκθειάστηκε η προσφορά μεγάλων κεφαλαίων στην επενδυτικότητα της βιομηχανίας αυτοκινήτων. Για χρόνια όμως ήταν σύμβολο κοινωνικής θέσης, πλούτου, ευμάρειας, και καταξίωσης. Δε μπορούσε ο καθένας να έχει πρόσβαση, και πολλές ασθενέστερες τάξεις εποφθαλμιούσαν πρόσβαση στο προϊόν, όχι τόσο για τη χρηστική του αξία, αλλά για τη συμβολική του.

Στο σύγχρονο πλέον καπιταλισμό, η ανάπτυξη της δανειοληψείας επέτρεψε στον καθένα σχεδόν να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Η συμβολική του αξία έχει αλλάξει. Πλέον το αυτοκίνητο είναι απλώς άνετο, οικογενειακό, εκδρομικό, κάνει για όλους.

Καταξιώθηκε ως σύμβολο αρρενωπότητας καθώς ένα καλό αμάξι είναι “γκομενοπαγίδα” και συνδυάστηκε με ημίγυμνα μοντέλα που έρχονται σε οργασμό πάνω στις λαμαρίνες των αμαξιών στα διάφορα σχετικής θεματολογίας περιοδικά. Οι γονείς επιβραβεύουν τα παιδιά τους αν περάσουν στο πανεπιστήμιο με αμάξια, γιατί τώρα που ενηλικιώθηκαν, πρέπει επιτέλους να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα μέσα.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες μετά την επιτυχία των στεγαστικών δανείων άρχισαν να προσφέρουν ειδικά δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσέφεραν τις άτοκες δόσεις για να μπορεί κάποτε και ο τελευταίος κακομοίρης να αγοράσει επιτέλους την BMW. Στο σύγχρονο καπιταλισμό δε χωράνε μιζέριες. Γι΄αυτό όταν ένα από τα προϊόντα του αναγορεύεται σε βασική προϋπόθεση της ύπαρξης σου, πρέπει να έχει ο καθένας δυνατότητα πρόσβασης. Η προβολή του προϊόντος σε κινηματογραφικές ταινίες δίπλα σε γόηδες υπερκατασκόπους, ή αστυνομικούς της γειτονιάς που με ένα αμαξάκι γίνονται σούπερμεν, υπαγορεύει την απολυτότητα του προϊόντος.

Πρέπει να το έχεις!

Αγόρασε το!

Η πρόσφατη κρίση αναδεικνύει το πρόβλημα που προκύπτει στην ουσία της καταναλωτικής ευδαιμονίας. Οι καταναλωτές δε μπορούν να ξεχρεώσουν τα αμάξια τους, οι τράπεζες τα κατάσχουν χωρίς να έχουν τι να τα κάνουν, ενώ οι βιομηχανίες έχουν τεράστια αποθέματα που δεν μπορούν να διοχετεύσουν στην αγορά.

Αδιέξοδο....

Στη δημοκρατία όμως δε χωράνε αδιέξοδα. Αργά η γρήγορα, αδιάφορα για το πόσοι θα μείνουν πίσω και παρά τους ευσεβείς πόθους μίας δήθεν “αντικαπιταλιστικής” αριστεράς σε ρόλο Κασσάνδρας που αρέσκεται να καταγγέλλει τον καπιταλισμό γιατί δε γκρεμίζεται από μόνος του, η κρίση θα ξεπεραστεί και ιστορία θα προχωρήσει.

Το έχουμε υπόψιν μας και γι΄αυτό το λόγο η δράση μας δε στοχεύει στην ανάδειξη της οικονομικής κρίσης αλλά της επίθεσης στην καταναλωτική βλακεία που δεσπόζει στην κοινωνική.

Η επίθεση στην ιδεολογία της κατανάλωσης, δε μπορεί παρά να συμβαδίζει με την άρνηση εργασίας και την επίθεση σε διάφορους οικονομικούς ναούς με την ταυτόχρονη απαλλοτρίωση του πλούτου που βρίσκεται εντός. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας συνολικής άρνησης που επιτίθεται στο υπάρχον.

Επιτεθήκαμε λοιπόν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Τζάγκουαρ στο Χαλάνδρι ανακαινίζοντας το κατάστημα με τη βοήθεια της βενζίνης και άλλων αγαπημένων μας εύφλεκτων υλικών τα οποία χρησιμοποιήσαμε κατά δεκάδες, ως την δική μας υποστήριξη στο σύντροφο Γιώργο Βούτση-Βογιατζή που βρίσκεται προφυλακισμένος για τη ληστεία υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στο Γκύζη.

Η επιθετική αλληλεγγύη θα συνεχίζει κλιμακωτά την πορεία της μέχρι την ισοπέδωση του συστήματος τη διάρρηξη των κοινωνικών ιστών και θα περνάει πάνω από κατεστραμμένα κτίρια και πανικοβλημένους φιλήσυχους πολίτες. Το να προσβάλλεις το άβατο των ισχυρών κέντρων εξουσίας διακρίνεται από τη πολυμορφία των επιλογών στόχευσης. Η απαγωγή ως ένα από αυτά είναι επιπλέον ενταγμένη της προσωποποιημένης απειλής, στην τρομοκρατία προσώπων. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφό Πολύκαρπο Γεωργιάδη προφυλακισμένο για την υπόθεση απαγωγής του Μυλωνά.

Υ.Γ. Η ανάλυσή μας ήταν διεξοδική και εκτενής, συμπυκνωμένη όσο ήταν δυνατόν. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε πολυλογάδες. Αφαιρούμε απλώς τα επικαλύμματα των διαφόρων μορφών βίας και εξουσίας και εκθέτουμε τις γραμμές του εχθρού προς ανάγνωση όποιου ενδιαφερόμενου.

Πύρινες Σκιές

3 σχόλια:

  1. γαμώ του μουνί που σε πέταγε,γαμημενε πουσταρα ξεκωλιαρη αν σε πιασω θα σου γαμισω οτι εχεις και δεν εχεις.θα σε θαψω ρε πουσταρα κωλογαμημενο κουμουνι.θα γαμισω εσενα, τη μανα σου, τον πουστη τον πατερα σου και οτι αλλο εχεις.

    έχω jag και εσυ μουνοπανά δεν προκειται ποτε να παρεις γιατι θα σε εχω σφαξει...του μουνι της μανας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή